Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheSeszti

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Életem munkája 2014.08.25 06:41:00
Mai szerzőnk, Balázs egy olyan programmal jutott ki Németországba, amit a német Szövetségi Munkaügyi Hivatal dolgozott ki azért, hogy bizonyos hiányszakmákban külföldiek képzésével és munkába állításával pótolják a szakemberhiányt. „Sokat olvastam már korábban a…..
TheSeszti 2014.08.25 18:23:34
@Herr Géza: munkatársam szintén német Aldi-s sim kártyával telefonál itthon, mert olcsóbb a percdíj. Kész röhej. Kiment nyaralni, meglátta ezt a lehetőséget és lecsapott rá. E-bank-on keresztül meg feltölti, ha lefogy.
TheSeszti 2014.08.25 20:32:29
@nyuszigonosz(D): hát ez a pályázat szerintem már így is, úgy is bukta, a határidő miatt nincs mit tenni (amúgy erről a határidőről nem is tudtunk előbb, csak kb. 1,5 hete). Valószínű kimegyek idősgondozónak, az átmeneti pénzügyi gondjaimat megoldja, aztán majd meglátom. Amúgy arról is hallani horror sztorikat.
Ezt az írást eredetileg a Határátkelőknek akartam írni, de túl hosszúra sikeredet a magyar oktatással és munkahelyekkel kapcsolatos tapasztalatok, a külföldi kolbász meg túl rövidre. Így nektek küldöm, kedves munkahelyi terror, mint hű olvasótok. Bár nem voltam soha tagja a…..
Az állásinterjúnak, ahogy minden eseménynek az álláskeresésben, megvan a maga szabályrendszere.   Állandó feszültséget okoz a jelentkezőkben a mit szabad és mit nem kérdése. Most összeszedtük a   legfontosabb momentumokat, és azt, hogy lehet jól teljesíteni az…..
Kedves blog! Azért írok nektek, hogy megosszam életem eddigi legrosszabb napját. A történet tavaly februárban kezdődött. Közalkalmazotti munkaköri foglalkozás gyakorlati idejét a leendő szakmámhoz kapcsolódó önkormányzati intézményben töltöttem. A vezető nagyon kedves volt…..
A karácsonyi ünneplések és a tegnapi szuper képes poszt (aki még nem látta azt feltétlenül nézze meg!) után ma kissé visszazökkenünk a hétköznapokba, ami persze nem tart sokáig, hiszen nyakunkon a szilveszter... Biztosan észrevettétek az oldalon a DEKRA Akademie szakápolói…..
Régen jártunk Olaszországban, így nagyon örültem olaszmamma írásának, aki nem kevés tapasztalat birtokában van már az itáliai virtust illetőleg. Mint kiderül, külföldiként (pláne nőként) munkát találni szinte lehetetlen, de ha sikerül, akkor az élet jó. Jöjjön tehát…..
Még jó pár évvel ezelőtt voltam egyszer egy konferencián, amin a brit egészségügyet mutatták be Budapesten. A sok dicséret hallatán elgondolkoztam, mert akkor már volt személyes (és nem túl jó...) tapasztalatom egy neves londoni kórházról. Mindezt csak azért írtam le, mert…..
TheSeszti 2013.06.22 15:43:44
@Jess G: Nekem már elég sokszor bicsaklott ki a bokám, mert lazák a szalagok. Mo-on soha nem röntgenezték meg, csak a doki óvatosan forgatgatta a bokám és az arcom torzulásából tudta, hogy nem törés, csak ficam. Jó párszor voltam, de sosem röntgenezték vagy gipszelték. A legutóbbi ficam annyira durvára sikerült (magas fűben lyukba léptem), hogy majdnem egy év volt a gyógyulás. Egy hónap után már tudtam teli talppal sétálni, de közel egy évig éreztem a szúró fájdalmat. Kentem gyulladáscsökkentő krémmel, borogattam. Sok orvos a fáslit sem ajánlja hosszú távon, mert jobb, ha mozog, nem szabad elszorítani.Youtube-on elég jó gyakorlatokat találtam szalagerősítésre. Amit fentebb is írtak, óvatos bokakörzés, persze csak akkor ha már valamennyire megy. Be kell járatni, erősíteni a szalagokat. Sajnos idő kell neki. Ma már újra futok, tavaly nyáron el sem tudtam képzelni, hogy valaha teli talppal rá tudok majd lépni. Kitartást!
Jó messzire megyünk ma, egészen Mexikóvárosig, ám közben kiderül az is, mi köze van a megbuherált ferihegyi nyilvános telefonnak és miért érdemes filmeket nézni határátkelés előtt. Jöjjön tehát Bence és az ő nem hétköznapi története. „Régóta tervezem, hogy…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..