Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tekla72

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyik férfi olvasóm azt írja nekem levélben: “Több nő mondta rólam, hogy “túl jó vagy”, ”nincs meg benned az alapvető rosszaság, ami egy nő figyelmét borzolná, felkeltené...” A kérdésem az lenne, hogyan változzak, hogy egy kicsit rosszabbnak tűnjek? Mit…..
Tekla72 2012.12.21 21:27:56
Én sok dologban egyetértek a cikk írójával. A rendezetlen anyagi helyzet rossz fényt vet bárkire, akár nő, akár férfi, de attól még, hogy valakinek hitele van, nem tartozik ebbe a kategóriába. Ha átgondoltan vette fel a hitelt és komoly dolgot vett a pénzből, azzal nincs semmi baj. Viszont ha valaki nem tudja jól felmérni, hogy mire telik neki, mennyi törlesztést tud bevállalni, akkor az komolytalan. Az egyik ismerősöm felnőttként is a szüleivel lakik, és szerinte az anyagiak miatt nem tud elköltözni, de egy autót megvett hitelre. Nem azért, mert a munkájához feltétlenül szüksége lett volna rá. Mint egy kamasz, akinek fontosabb a "verda", mint a szülőkről való leválás.
Ami a válaszleveleket illeti: szerintem senki sem szent, vagy ördög. Kevés olyan társkereső lehet, aki minden egyes levélre válaszol, vagy olyan, aki egyre sem. Szerintem inkább olyanok vannak, akik igyekeznek válaszolni, de néha előfordul, hogy valamiért nem teszik. Én például ebbe a kategóriába tartozom. Ha egyedi, értelmes levelet kapok, arra válaszolok, vagy ha mégsem, és rákérdez az illető, akkor elnézést kérek, és ha kicsit később, de írok neki. Viszont olyan is volt már, hogy éppen nem voltam előfizető, és lusta voltam külön e-mail címre válaszolni... Arra is volt példa, hogy olyannak sem válaszoltam, aki teljesen nyilvánvaló dolgot hagyott figyelmen kívül. Mondjuk sokkal alacsonyabb nálam... Nem hiszem, hogy ennyire toleráns, inkább meg sem nézte rendesen az adatlapomat. Az előfizetéssel meg szerintem sokan vannak úgy, hogy előfizetnek, aztán belefáradnak, nem újítják meg, aztán egy idő után újra próbálkoznak.
Én nőként tudnék ugyanolyan felháborító dolgokat írni a férfiakról, mint az előttem szólók a nőkről. Úgy gondolom, nem ettől függ, hogy ki hogyan bánik másokkal, hanem attól, hogy emberileg milyen, és mennyire hagyja, hogy befolyásolja a körülöttünk lévő következmények nélküli világ.
Bárkit érhetnek csalódások, az a fontos, hogy hogyan kezeljük ezeket. Meg kell próbálni túllépni rajtuk, még ha nehéz is, és előre tekinteni. Hiszen amikor az ember megtalálja a párját, akkor a korábbi pofára esések már annyira nem számítanak...:)