Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bardospetikmet

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkérdeztem a hazánkban vendégeskedő dallasi sportos papot, miért futja körbe tízszer a Margitszigetet március 1-jén. Azt üzeni, bárki elkísérheti egy darabon, vagy akár a teljes távon. UPDATE! Megvolt a nagy futás, és Bernát atya kvázi meg is nyerte az egész idei ultramaratont. Lefújták ugyanis a…..
Egy furcsa meghívó érkezett ma a szerkesztőségbe. Tisztelt Szerkesztőség!A Magyar Kerékpárosklub és  a Bringázz Sopron Egyesület szeretettel várja a sajtó képviselőit sajtótájékoztatójára.A sajtótájékoztató keretében a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz Sopron…..
bardospetikmet 2014.01.20 22:24:02
@tök mindegy: Rosszul teszed, ha így értelmezed...
bardospetikmet 2014.01.20 23:25:17
@karlmann: Szomorú, ha ezt szűri le bárki. Igen, át szabad tekerni a zebrán, de akkor elvész az elsőbbség. Ha elsőbbséget akar az ember, akkor le kell szállnia, és gyalogos üzemmódban átkelni. Az egyirányú utcákkal, kiegészítő táblás behajtani tilosokkal kapcsolatos széles körű tudatlanság meg nagyrészt a médiának köszönhető, hiszen sok helyen úgy jelent meg anno, és sok fejben ez rögzült...
Még jó, hogy a BuBi kapcsán sok egyirányú utcát fognak megnyitni a bringásoknak:)
Az Audinál mostanában mindig megkapjuk az új típusok makettjét. Ebből most rögtön két dózist is továbbítunk a nyertesnek, hiszen a ferde hátú A3-asból rögtön két kis Herpát tartalmaz a díszdoboz, amely mellé még egy echtes Audi pendrive is jár. A másik makett az A3 Sedant…..
bardospetikmet 2013.12.26 17:26:22
www.dropbox.com/s/ri483q95aysdsup/400mg_PVP_ES_7.BMP

A képet pásztázó elektronmikroszkóppal (SEM) készítettem. A mintázatot az electrospinning (elektrosztatikus szálképzés) nevű eljárással hoztam létre. Kis kreativitással több Audi-jel is látható a képen :)
A kép közepén, alul látható egy 10 mikronos skála, így az egész struktúra kb. 100 mikrométeres.

Mivel a megoldásom nem túl szokványos, így kerestem pár definíciót a modellezésre, és úgy gondolom, a modellezés fogalmába belefér ez is.

További infók érdeklődőknek a tudományos ismeretterjesztés jegyében :)
en.wikipedia.org/wiki/Electrospinning
https://hu.wikipedia.org/wiki/Pásztázó_elektronmikroszkóp
December harmincadikán vesszük fel az Égéstér 100-ik adását. Ami lehet, hogy valójában nem is ennyi, hanem mondjuk 95, vagy akár 102. Mindegy, nekünk ez a százas és úgy is hívjuk, úgy is készülünk rá. És ez nem egy akármilyen adás lesz, hiszen a stúdiót ezúttal…..
bardospetikmet 2013.12.21 09:57:03
@Sheer_Driving_Pleasure: a lexusos nagypapa sztorijai engem is nagyon érdekelnének, meg a jó kis neppersztorik by Kopasz. Ja, és remélem, hogy a mérnök urak is tiszteletüket teszik majd az adásban :)
A Delphi egy igazi, autóipari óriás-beszállító. Erőátviteli rendszerektől kezdve folyadékkristályos kijelzőkön át futómű-alkatrészekig mindent gyártanak. Sokan így vagy úgy, de kerültek már kapcsolatba a termékeikkel. Bár pár évvel ezelőtt komoly gondban voltak, mostanra…..
bardospetikmet 2012.12.21 15:18:41