Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lolablau

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi évhez hasonlóan ismét botrányba fulladt az önkormányzat által szervezett krumpli osztás. Az elmúlt évi sok esetben rohadt, Szlovákiából származó burgonya után most Kárpátalján vásárolt az önkormányzat. Ezúttal a szervezéssel adódtak komoly gondok. Szakadó eső,…..
A hétvégén a Bókay-kertben megtartották a Nagy sportágválasztó országos rendezvénysorozat kerületi összejövetelét. Az alkalomra ugyan nem látogattak ki tömegek, de a kezdeményezés ennek ellenére is hasznos színfolt a városrész életében. A sportágak, klubok és…..
lolablau 2013.09.28 08:57:57
...@hamlet49: Bocsi!
MA VAN SZEPTEMBER 28-a! Milyen fórum volt szept. 28-án, amin szerinted nem voltunk ott? Vagy pontatlan vagy, és az sajnálatos, vagy pedig szándékosan kavarsz balhíreket, és ez ....
Széttárt karokkal áll Pestszentimrén az elszabadult bűnözéssel szemben a láthatóan már minden esélyt elvesztett fideszes önkormányzat és a XVIII. kerületi rendőrség. A Városőrség megszüntetése óta immár napi rendszerességgel szenvedik el a kerület…..
Hétállásos polgármesterünk képtelen elintézni a Főkefénél, hogy a Kapocs utcai iskola környéke (és még megannyi szelektív gyűjtő környezete) ne úgy nézzen ki, mint Fekete-Afrika. Régen miért ment? Mintha nem lenne egyenes arányos kapcsolat az álláshalmozás és a kijáró…..
lolablau 2013.07.21 11:12:43
@decimus: Hogy hogyan szoktak rá, az egy jó kérdés - nyilván benne van az irdatlan magas szemétdíj is, meg van benne egy jó adag emberi "szemétség" - miért fizessek, majd valaki elviszi. Ez nem mentesíti az Önkorm. felelősségét- miért kell minden lakosnak megszenvedni ezt a helyzetet? Azt már csak alsóhangon kérdezem, hogy mire költi a befizetett adóforintokat, ha minden egyes szolgáltatásért külön számláznak? Egyébként 2013-ban a szemétszállítás díját legalább háromszor emelték!
Eljött ez a nap is. Elmegy. Romokat és undort hagy maga után dr Tóth Tibor József, a Fidesz Fekete Pétere. Az örökség Szinte a semmiből bukkant fel a kerületi önkormányzat vállalatánál, a mára mára már kellő közismertségre szert tett dr. Tóth Tibor József. A kerületi…..
lolablau 2013.07.06 13:11:04
@József Rozsnyói: ha belegondolok, hogy a társasházak közös képviseletét ellátó Th18 teljes személyi állományát a befizetett közös költségekből fizették, fizettük MI VALAMENNYIEN, még a lakásbérlők is, hiszen az Önkormányzat közös költséget fizetett a tulajdonában álló lakások után, aminek fedezete -legalábbis részben - e lakásbérlők által fizetett nem kevés lakbér volt! Nem keveset tett dr.Tóth úr annak érdekében, hogy szinte valamennyi nagyobb társasház lapátra tette őket. Sajnos, hibái és vétkei jóvátehetetlenek, még akkor is, ha törvényes út közbeiktatásával esetleg "nem ússza meg szárazon"
Tovább gyűrűzik a kerületi fideszes színekbe bújt KDNP-s alpolgármesteréhez köthető, korrupciógyanús botrány. Ezúttal a csepeli (szintén fideszes) önkormányzat cége érezte úgy, hogy Csomó Tamás KDNP-s alpolgármester sógorának várpalotai cégét kell megbíznia…..
lolablau 2013.05.30 11:07:38
@feherszilvi: valószínűleg ugyanúgy, ahogy egyes társasházakon a vagyonkezelő Zrt kétévente "újíttatta fel", "szigeteltette" ugyanazokat a tetőket!
Kerületszerte közfelháborodást váltott ki, hogy az átgondolatlan közoktatási átszervezéseknek köszönhetően 320 leendő első osztályos gyermek beiskolázása vált bizonytalanná. Miközben a kerületi közoktatás és családok  súlyos döntésekre kényszerülnek, kerületünk…..
lolablau 2013.04.13 11:26:30
@Mr. Bear: Az, hogy az utókor Ughy Attilát minek fogja, vagy minek nem fogja emlegetni, jó kérdés. De a MI ÉLETÜNKET és a mi sorsunkat, stb MOST BALTÁZZA EL! (persze hasonlóan értelmes és becsületes párttársaival együtt, lásd sátor és közbeszerzési ügyek, stb. stb:!)
Ezen kellene végre felelősen elgondolkodni!
Beismerte Csomó Tamás, KDNP-s alpolgármester, hogy személyesen avatkozott be a Havanna lakótelep szociális rehabilitációja kapcsán zajló pályáztatásokba. A szociális területért felelős alpolgármester a márciusi Képviselő- testületi ülésen egy beruházás vitája kapcsán…..
Tovább folytatódik a dr. Tóth és a TH18 kft. által sújtott társasház kálváriája. A mai napon ismét kikapcsolták a villanyt a társasház 30-as számú lépcsőházában. A ház neve lassan országosan ismertté válik. Lapunk mellett már országos napi és hetilapok is megírták a…..
lolablau 2013.03.02 22:42:25
@Local Patriota: Ez véletlenül nem meríti ki a zaklatás fogalmát? Ma a piacon mást se lehetett hallani, csak felháborodott tulajdonosokat! És mi köze van a dr.Tóthnak ahhoz, hogy ki kinek ad meghatalmazást?
lolablau 2013.03.17 13:08:57
@santiago_segura: azt nem tudom, hogy a jogosulatlan ügyvitel a BTK fenti fogalmait kimeríti-e, mert ez nem a profilom. Azt viszont tudom, hogy a tulajdonosok telefoni zaklatása a közgyűlési részvétel érdekében, illetve az ünnepnapi (III.15!), szombati és vasárnapi becsengetés és a meghatalmazások kéregetése kimeríti a zaklatás fogalmát, és nem mellékesen irdatlan pofátlanság is! De tőlük ez is kitelik!
A fenti fénykép magáért beszél: ez egy hivatalosan komfortosnak nevezett önkormányzati bérlakás fürdőszobája 2013 márciusában, Budapest XVIII. kerületében. Csak emlékeztetőül, a pestszentlőrinciek megválasztott országgyűlési képviselője Kucsák László,…..
lolablau 2013.03.12 08:24:45
@decimus: Sajnos, általában ilyenek. Ha valaki szóvá teszi, akkor jön az "örüljön, hogy egyáltalán lakást kap. Más egy kutyaólnak is örülne" szöveg. Csak véletlenül az illetékesek sose ilyen kutyaólakban laknak. Miközben persze néhány tucat konszolidált üres önkormányzati lakás található, melyeknek a kiutalása valahogy sosem sürgős. Vajon azok kire várnak?
"Súlyos adósságokba hajszolt bele panellakás-tulajdonosokat egy önkormányzati cég, ám a vezetői jutalom eddig sohasem maradt el. Röghöz kötötték a Havanna lakótelep egyik háztömbjének ezerötszáz lakóját azzal, hogy a közös képviseletüket ellátó önkormányzati cég több…..
lolablau 2013.02.20 21:48:45
@lejo1181: Kedves lejo, hogy Ön milyen jól értesült!Többet tud a dologról, mint mi. Egyébként nem hiszem, hogy a bank a dr.Tóth nélkül, pusztán az SZB aláírására adott hitelt a háznak. Egyébként honnan ered az info, hogy a dr.Tóth perelni akar, és éppen az SZB-t? Akárki írta alá a hitelpapírt, kb két éve a dr.Tóth a TH18 ügyvezető igazgatója! Hol jelenik meg a vezetői felelősség? Mert az is van, nem csak vezetői fizetés!
lolablau 2013.03.09 10:11:28
@Katalin Németi: Kedves Katalin! Ki nevezte ki ezt az úrnak nem nevezhető alakot? Ki tartja védőernyő alatt? Mindegy, hogy a gáz robban fel, nem jár a lift, vagy a pedagógus nem kap fizut, az ő pénzük legyen meg. Nem számít a tulajdonosi akarat, közgyűlési határozat, sem bírósági végzés, csak amit ők akarnak Nem hiszem hogy akadna még egy képviselő, aki azt merné tenni egy házzal, amit most Tóth és csapata a Csontváry 30-38 házzal csinál. Persze, háttér ehhez is az önkormányzat.
Munkahelyük elvesztésével megzsarolt emberek, pökhendi előljárók, értelmetlen, sokszor egymásnak ellentmondó utasítások, állandó megalázások jellemzik a XVIII. kerület polgármesteri hivatalában dolgozók mindennapjait. Egy, a langrétra legalacsonyabb fokán, az iktatóban…..
Immár majd másfél hónapja vár a kerületi pedagógus-társadalom Ughy Attila polgármester által tett, eddig beteljesületlen ígéretre. A történet már rég nem anyagi jellegű - hisz a megalázóan alacsony összegű étkezési jegy messze nem áll arányban a pedagógusok által tett…..
Bár a jogszabály már közel két hónapja ismert, mindösszesen két napja maradt a kerületi Képviselő Testületnek arra, hogy megmentse az államosítástól a kerületi szakorvosi rendelőket. Javaslatnak még nyoma sincs. Erre hívja fel a figyelmet a kerületi ellenzék frakcióvezetője…..
lolablau 2013.02.15 14:54:40
@decimus:Igen, én is éppen erre gondoltam.Mi az egyik megoldás előnye és hátránya, és mi a másik megoldás előnye és hátránya? Ennek nem lenne szabad politikai presztízs szintjére süllyednie. Hiába a "mienk" ha ennek örömére tönkremegy, mert nem tudjuk fedezni a költségeket!
Megsokszorozódtak az utóbbi néhány hónapban a vezetékes gáz minőségét kifogásoló panaszok, amely a háziasszonyok szerint leginkább abban érhető tetten, hogy gáztűzhelyen legalább fél órával tovább fő a leves, mint korábban. A gázszolgáltatók a törvény előírása…..
Ma egy éve, 2012 február első péntekén hajnalban végleg leállt az akkor 66. születésnapját ünneplő Malév. Több ezer utas rekedt a Ferihegyi repülőtéren, annak a legkisebb esélye nélkül, hogy időben elutazhatnak. Azt azóta sem tudjuk, hogy mennyien rekedtek aznap külföldön,…..
Felgyorsultak az események a Városgazda Nonprofit Zrt. tulajdonában lévő TH 18 Kft. körül. Ez a hét több aktualitással is szolgál. Kedden társasházi közgyűlést tartottak a Csontváry 2 - 14 szám tulajdonosai, akik érdekes kezdeményezésnek lehettek tanúi. A TH 18.…..
Gyakorlatilag két éve szabotálja az önkormányzati társasházkezelő, a TH18. menedzsmentje, hogy a Csontváry. u. 30-38. számú társasház végre visszanyerje önállóságát és szakíthasson a közös képviselettel. A dr. Tóth Tibor József által vezetett cég gyakorlatilag mindent…..
Január 22-én, kedden ismételt lakossági bejelentést kővetően a Fővárosi Gázművek megvizsgálta a Fáy utca 2. szám alatti Kistext kolónia lépcsőházainak gázvezeték hálózatát. A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy mind a három lépcsőházban szivárog a gáz. A…..
Az elmúlt két évben megannyi dolgozói panasz és sérelem fogalmazódott meg a különböző fórumokon a Városgazdánál tapasztalható foglalkoztatási viszonyokról. Ebbe beletartozott a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozása, a munkatársak vegzálása a fideszes…..
Megdöbbentő levelet kapott szerkesztőségünk. A Városgazda Nonprofit Zrt. egyik volt munkavállalója arról tájékoztatott minket, hogy 2012. december 31-én sms-ben rúgták ki munkahelyéről. Az ügy külön pikantériája, hogy a felmondó sms-t küldő cég humánpolitikai vezetője,…..