Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kontra65

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár kommentezőink még nyáron figyelmeztettek, hogy az azóta csődbe ment Aranyközpont Zrt. gyakorlatilag ugyanaz a kör, mint a Safety Gold Zrt., van, akinek ez az info már későn jött. A hasonló tulajdonoson és a hasonló problémákon kívül. vagyishogy se pénzt, se aranyat nem adnak,…..
Kontra65 2012.12.21 10:19:47
Jackyll-nek, aki naív családtagja történetét taglalta.
Véleményem szerint, és az igazság tudatában bátran kijelenthető, hogy a fenti cikkben foglaltak nyilvános rágalmazásnak minősülnek. Folyamatban lévő rendőrségi nyomozást titulál „mesének”. Az Aranyközpont Zrt. a gyanútlan rokon vásárlásakor még javában prosperáló cég volt, ugyanis augusztus végén került csődvédelem alá. Ezek szerint bárki állíthat bármit bárkiről, annak céljából, hogy rossz hírét keltse, üzletileg megnehezítse a dolgát, vagy egyszerűen azért, hogy bosszúságot okozzon, hisz a rokont is kellemetlenség érte. A vitás kérdések eldöntésében a sárdobálás kevésbé célravezető, sokkal inkább a megegyezésre való törekvés vinné előrébb a megoldás felé az ügyet. Amennyiben nincs a felekben együttműködési hajlandóság, az bizony hátráltató tényező.
A történetből a „Jackyll’” kifelejtette, hogy az Aranyközpont Zrt. hitelezői december 6-án támogatták a cég reorganizációját, azaz a csődeljárás megszüntetését annak érdekében, hogy a cég újra működőképes legyen. A Safety Gold Zrt. azt is tehetné, hogy a bűncselekménnyel neki okozott kár megtérüléséig vár, azonban a cég teljes erővel azon dolgozik, hogy már forrásból elégítse ki a hitelezőit. Semmilyen jogszabályi akadálya nincs a cég működésének, természetesen folytatja a gazdasági tevékenységet. A cég mérlegadatai és forgalma olyan összegű hitelfelvételt tesznek lehetővé, amely forrást teremtene a Safety-t megkárosító csaló közvetett „sértettjeinek”, az ügyfeleknek. Ezt a célt a társaság akkor nem fogja elérni, ha „Jackyll”-hez hasonló hitelezők a cég hírnevét rombolják és az igazgató büntetőjogi felelősségre vonását kívánják. A céggel szemben fellépők a rágalmazás és hamis vád bűncselekmények büntetőjogi következményeivel számolhatnak.