Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Samu...

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elfogulatlan laikus helyett vérbeli István, a király rajongót menesztettünk a szegedi Dóm térre, aki Alföldi Róberttel szemben sem titkolja elfogultságát. Bolondul Stohlért, bírja a Kimnowakot: azt hitte, a földi paradicsomba váltott jegyet. Mégsem azt kapta, amit várt. A katarzis…..
Samu... 2013.08.21 03:08:51
@7777777: @bencebacsi1: Én nem vagyok hajlandó megnézni a Hair-t vagy a Jézus Krisztus Szupersztárt színházban, mert annyira belém van égve az "eredeti" (= film+soundtrack), hogy ugyanezt az előadást senki mástól nem tudom elfogadni. Analógia az István a királyra fordítva: ha ez ugyanaz a kosztümös, éneklős (kvázi karaoke) darab lett volna, mint egy musical ide-oda hurcolása színházak között, ohne színészi munka, semmi történet, csak "hang legyen és fény", akkor rendben van az észrevétel. (Már írtam hogy HALLGATNI rossz volt). Ettől még a darab értelmezése (mint színházi produkcióé) egy másik dolog, nekem egyre inkább az az érzésem, a zenei rész lemészárlásával szándékosan a mondandó felé orientálják a nézőt. (Szörényinek van füle, ha neki nem fájt?)
Samu... 2013.08.21 04:08:26
@bencebacsi1: a zenei résszről nehéz vitatkozni, nem is erőltetném, bár azt hiszem vannak nézőpontbeli különbségek.
Ami a tartalmat illeti: én sem Koppányt, sem Istvánt nem éreztem gonosz népelnyomónak. Ami miatt szerintem Réka és Géza a főhős: Géza pogányként mondja a "Nem kell re"-re, hogy "Nem. Kell!" (Rendszerváltás? EU?) Majd végig jelenléve a darabban látja, hogy élete munkája hogy lesz két párt marakodásának áldozatává. Réka mint valami békegalamb repkedi végig a darabot, hol a küzdelem ellen, a csata végén pedig az irgalomért, a vesztes szanaszét alázása ellen esdekel. Szerintem jó kép az is, hogy a "Magyarok: férfiak és asszonyok" mennyit ér hallgatóság nélkül, meg hogy a tábor elvárása hajszolja Koppányt a vesztébe. Végül pedig István feszengése amikor sorolják, hogy kinek mi jár a siker támogatásáért. A hippik és karszalagosok szerintem nem direkt utalások, inkább a rendszer és a szabad mozgás (akár a letelepedés vs. kalandozás) szinonímája is lehet, nem feltétlenül drog és nácizmus.
Samu... 2013.08.21 05:35:33
@Kara kán: majdnem egyet tudok érteni.
Tanár, rendőr, hivatalnok, mind olyan szakmák, amit megöl a kontraszelekció, a szakmai tudás hiánya. A művészetekkel azonban óvatosan bánnék. Pl. egy tanult, hangszeren játszó zenész vagy énekes bár nyílván mestere hangszerének/hangjának, ahhoz már lehet hogy kevés, hogy valami olyan egyedi dologgal lépjen ki, amire az ember csettint, hogy na ez az. Viszont egy kontár (nem tanult), akiben meg ez megvan, simán lehet művész, pusztán azáltal, hogy elő tudja adni azt a pluszt, amitől az egész valamivá válik. Mondjuk egy haknizó zenakartól és inkább elvárom (ha már meglepőt nem várhatok tőlük), hogy pontos és tiszta legyen, míg egy egyedi hangzásnak (az egyediségért cserébe) ezt-azt megbocsátok (élőben!, stúdióban használjon technikát, ha nem megy az egyiség rovására). Aztán persze ki-ki eldönti, hogy ez a "különlögesség" kell-e neki vagy sem. De nem szabad ORI vizsgához kötni.
Tisztelt Miniszterelnök Úr, Fideszesek, Politikusok, Polgártársak! A nevem tök mindegy, legyen Béla. Problémám viszont annál fontosabb, hiszen több ezer embert érint Magyarországon. Olyan elképzelhetetlen igazságtalanságot követtek el ellenem, amit nem tolerálhatok, hiszen az…..
Samu... 2013.07.26 01:29:28
@Pepibubó:
Istenem, ez az állandó komcsizás (ha tudnád mi az az analógia, akkor látnád ki komcsi ma és ki nem)

Na de a témához:
Ne vegyünk mindent egy kalap alá. Azért egy fogyatékkal született ember, meg az aki helyi építésügyi hatóságokat lekenve élvezi az év 350 napján a Duna közelségét nem ugyanaz a kategória.

Másik meglátás: az erkölcstant nagy hirtelenjében sikerült beemelni a tanrendbe, hogy állunk az általános gazdálkodási készségek oktatásával? Még annyi oktató se jönne össze?

Felnőtt embereknek el kell jutni a saját felelősségük felismeréséig, bármilyen fájdalmas is. És igen is mindig lehet nemet mondani: elém tett szerződésre, ajánlatra, csábító termékre. Ha meg beleszaladtam, viseljem méltősággal és tanuljak belőle. Ha állandóan az óvónénihez rohangálok a hülyeségeim védelmében, ő meg nekem ad igazat az életben nem növök fel.
Samu... 2013.07.26 02:05:31
@unconnected™:
Nagy igazság...
Arról miért nem lehet többet hallani, hogy egyes régiókban semmi munka nincs. Ha nincs munka nem lehet fizetni sem. Minden hitelnél első számú szabály, hogy amíg munkád van bármi lehetséges. Ha nincs (R-Go: nincs bevételed), nem tök mindegy, hogy kevesebb a rezsi meg a törlesztő? A nullából ugyanúgy nem lehet 500 Ft-ot kifizetni, mint 100e-t. A Nagy Szavak Kormánya mélyen munkapárti de:
- a vállalkozások szétadóztatásával és a magas minimálbérrel lehetetlen közelivé teszi a legális vállalkozást (ebből lenne munkahely és adóbevétel)
- a magas minimálbérrel (és a rárakodó terhekkel) lehetetlen közelivé teszi a legális foglalkoztatást (ebből lesz a munkanélküli és a közmunkás)
- a közmunkával piaci munkahelyeket vesz el, amit így mi (adófizetők) fizetünk a vállalkozások helyett, cserébe az így foglalkoztatottak éhbért kapnak (nem tudnak költeni -> nincs áfa-bevétel)

Szóval remek koncepció az egész, ráadásként aki legálisan dolgozik, 100%-osan adózva, szépen megszponzorálja az összes ilyen őrültséget.
jakabandor and|or not dead 2013.03.22 14:38:29
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma a felháborodástól reszkető hangon fordult a nyilvánossághoz. "Épül a Bajnai-adatbázis – fogalmazott. – Egészen elképesztő a módszer a hírek szerint. A hazai média arról adott közlést, hogy a Haza és Haladás Alapítvány…..
Samu... 2013.03.22 14:11:03
@subtotal: "Nem lehetne ilyenkor egyszerűen szemberöhögni a sajtájon"

Hát ez az, elmennek az újságírók, meg a TV stábok, aztán megírják, leadják, mintha valami történt volna. A zemberek meg gyűjtik a pénzt Isaurának...

Ott helyben felállni, és egy kiadós röhögés közepette elvonulni (a kamera meg ezt vegye fel és adja le).
1000 leütés Politikai mítoszok 2012.12.31 05:54:05
A Fidesz teljességgel új időszakot nyitott a köztársaságnak a politikai mítoszokhoz való hozzáállásában (is). Az utóbbi időben kiérlelt döntés a politikai közösség -- a magyarság -- korábban figyelmen kívül hagyott érzelmi igényeinek kielégítését szolgálja, és…..
Samu... 2012.12.31 21:41:44
@Ándi bácsi: "Mármint ti libsik csináljátok a hisztit és az adósságot"
a debreceni adósság felét épp most akarja átvállalni a kormány, gondolom libsi kényszer alatt vették fel...