Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csak ámulok és bámulok

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január-februárban az IMF-vel való végleges szakításról és az újabb hitelfelvétel nélküli törlesztéstől volt hangos az  NGM honlapja. A PEMÁK (euróban jegyzett magyar államkörvény) és dollárkötvény kibocsátások azonban - Matolcsy miniszter hiányos ismeretei ellenére -…..
Csak ámulok és bámulok 2013.02.18 18:53:27
Úgy vélem, konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait. Szemet dörzsölve, tépelődve, fogat szíva, kezet tördelve, de mégis. Nem tűnik ugyan túl megalapozottnak ez a választás, különösen a programja híján, és egyelőre nem is…..
A címben szereplő idézetet állítólag Simicska Lajos mondta, még a békebeli első magyar viktoriánus korszakban. Ez az alapjog még úgy tűnik megmarad, legalábbis nem kötik regisztrációhoz. Tudom-tudom: megmarad a szavazati jog is. Csak egy icipicit korlátozva. Arányosan, és…..
Varánusz Matolcsykám, pofa be! 2013.01.11 09:17:52
Te, Gyuri, édesmamára szoktál gondolni néha? És nem sajnálod? Eszedbe jut időnként, hogy a rendszeres heveny csuklás rohamoktól bizonnyal neki van a legfejlettebb rekeszizma ma az országban, de azért nem ez a létezés legkellemesebb formája?  „Világunk nem ésszerű, nem…..
Álszentfazék Az erő velünk van 2013.01.10 15:07:45
Mióta megszületett az Alkotmánybíróság döntése a választási regisztráció elkaszálásáról, és főleg mióta szárnyra kapott a hír, hogy – a várakozásoktól eltérően – a FIDESZ nem fogja toporzékolva a Demokratikus Jogállam fejére borítani az Alkotmány Asztalát, hogy…..
Miután a választási regisztráció egyelőre lekerült az étlapról, a kormány előrántotta a kabátujjból a 13. havi nyugdíj ötletét. Az Index értesüléseit még nem erősítették meg hivatalosan, de a háttérben állítólag már dübörögnek a számológépek. A kormány erősen…..
Ugyanúgy jellemző rájuk a politikától való elfordulás jelensége, mint Magyarországon. Ugyanúgy elégedetlenek a politikai érdekképviseletükkel, mint az anyaországi választók a magukéval. Ugyanúgy a közösségi portálok és a televíziócsatornák a legfőbb médiafogyasztási…..
Mindenki, aki nyitott szemmel jár az országban, világosan láthatja, hogy jobban élünk, mint négy éve. Hiszen nincs olyan szegmense az életünknek, amin ne érződne az a végtelen szerencse, ami bennünket ért 2010-ben, és mely azóta is tart. Jobban élünk, mint négy éve. Négy…..
Közterületi harcba vonulhatnak a politikai ellenfelek, miután a CÖF anyatigrisként ugrott arra az ellenzéki kezdeményezésre, miszerint amennyiben az Alkotmánybíróság elutasítja a választási regisztrációról szóló törvényt, ám a Fidesz "parlamenti trükközéssel"…..
Ez az egész rezsicsökkentés ügy jól megmutatta, mennyire igaza van Viktorunknak, amikor a legócskább, leghitványabb, legértelmetlenebb lépésekkel áll elő a nép boldogulását megsegítendő. Januártól csökkennek a rezsidíjak tíz százalékkal, aztán áprilisban (meg szeptemberben…..
Idén volt éppen tíz éve, hogy Kövér László arra buzdította a fideszes sikerpropagandában kétkedőket, hogy járjanak elöl jó példával, menjenek le a pincébe és akasszák fel magukat. "És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük…..
"Nézem ezeket az "egyeztetéseket". Izgi, hogy szinte minden résztvevő az MSZP kennelből jön, sőt, néha egész "családias" a hangulat... ;)" – írta Szanyi Tibor a demokratikusnak nevezett ellenzék első, közjogi kérdésekről való tárgyalása után, ahol a felek megegyeztek…..
Csak ámulok és bámulok 2013.01.04 04:38:00
@MetroGoldwinMayer: Érdemes elolvasni a tákolmányban, hogy miről és milyen feltételekkel lehet népszavazást KEZDEMÉNYEZNI. Mikor és milyen feltételek esetén kell a népszavást kiírni, és az mikor és milyen feltételek teljesülése esetén, kire és milyen kötelező erővel bír.
Nem mellesleg Svájcban működik a népszavazás intézménye..., és mintha kicsivel jobban állnának.
Viszont, ha egy országban ekkora ellentmondások feszülnek és ennyire niincs konszenzus semmiben, csak a 2/3 fétisizlásába vetett hitben, akkor jobb hetente inkább népszavazást, mintsem nemzeti konzultációt tartani...
Egyszer jó volna karácsony előtt szeretni a Jézust. Ha már arról van szó ugye, hogy megszületett. Egyszer jó volna, ha nem zúdulna már ránk folyton a pártpolitika, mely esküdt ellensége lett a nyugalomnak. Még karácsony előtt, december 23-án is. Hiába dobjuk el messzire…..