Regisztráció Blogot indítok
Adatok
f!nder

1 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban egy könyvet olvastam, ami a pornófüggőségről szólt. A könyvben elég sok beszámolót vettek végig, amiket volt pornófüggők nyilatkoztak arról, ami jobb lett az életükben, miután hosszú évek után abbahagyták a pornófilmek nézését. Olyan dolgokról beszéltek, mint jobb szexuális élet, nagyobb…..
A Sparra nem jön kiemlekedően sok panasz, mégis rendszeresen kapunk leveleket velük kapcsolatban, és baromi érdekes ezekben, hogy mintha egy kaptafára készültek volna: kivétel nélkül szerepel bennük valami trükkgyanúsan kivitelezett akció és néhány morci eladó. Azon persze…..
Itt a Fear the Walking Dead első, hát fogjuk rá, hogy rendes promója, amiben csak az látszik, hogy valaki nagyon menekül valami elől (na jó, tudjuk, hogy egy élőhalottól, mi más elől rohanna ilyen kétségbeesetten). A karakter neve egyébként Nick, az őt alakító színészt…..
f!nder 2015.06.20 14:16:58
@flatbar:
Lehet, hogy csak valami gettós részen játszódik... :)))
Játszunk egy összehasonlítós játékot. Annyi mindent lehet olvasni a külföldi nagyvárosok ingatlanárairól, hogy drágák vagy épp a magyarországi viszonylatokhoz képest egész olcsók. Kiválasztottuk most első körben Stockholmot és Budapestet, és megnéztük, hol mennyi pénzért…..
Aktuális levelünk főszereplője egy aggódó édesanya, aki 7 gyermeket nevel és igyekszik rendbe hozni közös életüket, már amennyire lehetőségei engedik. Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az alábbi…..
f!nder 2015.03.31 15:22:05
@Almandin: Nem mondom, hogy nem eredhet ez a dolog a hatalom iránti vágyból, de az is biztos, hogy nem csak abból adódhat. A kéretlen tanács sem biztos, hogy erőszak. Ha meg valaki adott esetben betekintést ad az életébe ( és ez egy ilyen eset ), és akár segítséget kér, annak vállalnia kell azt is, hogy nem biztos hogy mindenki csak úgy segíteni fog, mindenféle meglátás nélkül.
Én is sokszor kértem életemben segítséget - mégha nem is ilyet - és ha mindent megcsináltak volna helyettem, akkor sajnos nagy valószínűséggel most is képtelen lennék dolgokat megcsinálni. Az a legszebb segítség, ha téged tesznek képessé megcsinálni. És a segítőnek is az a legszebb szerintem, amikor látja, hogy tényleg hasznosat csinált. És ha én segítséget kérek, akkor én elmondom mik a terveim, mit szeretnék, hogyan, milyen eszközök birtokában vagyok ehhez, hiszen enélkül nem lehet elindulni. Én sem elszámoltatni akarok itt ismeretlen embereket. Egyszerűen csak tudni akarom, hogy jó helyre megy-e a segítség. És utána képessé válik-e valamire. Amivel majd más embereknek segíthet ő is.
f!nder 2015.03.31 15:34:20
@Almandin: Egyértelmű, hogy nem lehet 20-25 évre előre megtervezni a jövedelmet, de van sok dolog, ami alapján előre lehet számítani dolgokra. Például egy képzett ember általában alapból többet keres, mint egy képzetlen. Egy képzett ember alapól kisebb valószínűséggel lesz munkanélküli, mint egy képzetlen, és ha az is lesz, könnyebben talál magának munkát. Egy lakással a hátad mögött valószínű stabilabb anyagi szinten állsz, mint egy albérlettel. Hitel nélkül stabilabban, mint hitellel. Megtakarításokkal stabilabban, mint nélkülük. Stb. És persze itt is jöhet bármi, de elmondhatod, hogy TE mident megtettél a családod anyagi biztonsága érdekében.
f!nder 2015.03.31 15:37:53
@Almandin: Én nem bántódtam meg, és akkor én is remélem, hogy Te sem. Szerintem ezek a blogok valamilyen szinten erre is jók, hogy ütköztessünk nézeteket, és tanuljunk akár egymástól. Tudod hányszor jöttem rá, hogy nem biztos hogy jól gondolkodok. Szerintem ilyen dolgok miatt is rengeteget változott a gondolkodásom. És most sem gondolom azt, hogy tökéletes meglátásaim és gondolataim vannak. Szóval én inkább csak köszönöm a lehetőséget. :)
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Mt! Segítségét szeretném kérni.2012 márciusban elhelyezkedtem egy…..
f!nder 2014.11.21 20:28:55
@monddazigazatmar:

Nem hiszem, hogy azt írtam volna, hogy mindenképp egyetemet végezzen, hanem hogy például végezhessen (ha akar).

A János Vitéztől meg a Tolditól meg kimondottan művelt lehetne tényleg, és más igénye biztos nem is lenne már. Persze tudom, minek "gyártunk" neki igényeket. Örüljön hogy kap enni, meg olvashatunk neki könyveket, sőt majd később ő saját magának is.
Nehogy már véletlenül zenét tanulhasson.
Sőt nehogy már saját hangszere is legyen.
Nehogy már véletlenül elmehessen pár múzeumba.
Nehogy már lásson valamit Magyarországon kívül is.
Majd ha megdolgozik érte...
Nehogy már harcművészetet tanuljon.
Nehogy már elmehessen koncertre.
Nehogy már elmehessen barátaival egy kólára.
Nehogy már márkás cipőbe járjon, ami nem szedi szét a lábát.
Nehogy már független lehessen, hiszen akkor a hatalom nem tudja elnyomni.
Nehogy már tápláló ételeket egyen. Egyen tésztát meg rizst, mert abban minden tápanyag megvan. Ha anno jó volt, akkor most is az. Az ember immunrendszere sem változik, meg a szervezete sem. Bár ha én is szélsőséges példákat akarnék előhozni, akkor csiszoljunk ma is tüzet, hiszen régen is megfelelt az. Hiszen ma is ugyanolyanok az életkörülmények, és ugyanolyan a környezet meg minden.

Amúgy meg elsiklasz a lényeg mellett nagyon.
Szóval védjük mindenki érdekét, de a születendő vagy megszületett gyerekét ne nézzük? És nem arról beszélek még mindig, ahol meg tudják adni minimum szinten a dolgokat, hanem ahol még arra sem képesek, és ennek ellenére szülnek folyamatosan. És igenis felelőtlenség legalább egy minimális háttér nélkül gyereket csinálni csak úgy bele a semmibe. Végül is ha beteg lesz, akkor majd élősködünk a társadalmon, meg megpróbáljuk lelejmolni, ha meg éhezünk, akkor megyünk a tévé-be, hogy 8 gyerekem van, és szegények éheznek, és igaz hogy amikor 3 gyerekem volt is éheztünk, de azért csináltam még másik ötöt. Meg tényleg az első kettő fogyatékos lett, de csináltam azért még egyet, hiszen mennyi esélye van annak, hogy a következő is az lesz?

De persze végül miért is ne szüljenek mindenféle putriba is 7 gyereket, hiszen miért akarok beleszólni? Jó az a gyerekeknek, hiszen szeretik őket.

Persze tudom. Te sokkal műveltebb vagy nálam, hiszen Toldin nevelkedtél, és én a középszerű agyammal úgysem tudom felfogni amiket írsz.
De tudom. Joga mindenkinek van mindenhez, kötelessége semmihez...
f!nder 2014.11.21 20:46:30
@Hajszás Láncos:

Szóval akkor szüljünk rabszolgákat, mert rájuk is szükség van?

Amúgy persze hogy szükség van fizikai munkásokra. Egy szóval sem mondtam hogy nem. Csak annyit mondok, hogy had lehessen választása. Ne az legyen, hogy ez van, és kész. Úgyis mindig szükség lesz kétkezű munkásra, és a kereslet-kínálat úgyis alakít sok mindent.
És sok különbség van aközött, hogy egy fizikai munkás, aki teljesen függ a cégtől ahol dolgozik, és egy fizikai munkás, akinek nem függ tőle, csak mondjuk a "jobbléte".
Amíg ilyen szinten függ sokaknak a minimális megélhetése is bizonyos cégektől, addig elnyomás van, és kihasználás van. És szeretné valaki ha a gyerekét elnyomnák és kihasználnák? Nem hiszem.
És ezért nem is állítom, hogy ez ilyen egyszerű, de sok mindent újra át kéne gondolni, és nem olyan indokokkal, hogy mert a természet meg Isten úgy akarta.
f!nder 2014.11.22 10:23:43
@monddazigazatmar:

Igazad van. Mindent tekerjünk, forgassunk meg ferdítsünk addig, míg a végén igaznak érezzük.
Azért remélem valahol érzed, hogy van egy határ, mert csak nem normális dolog szenvedésre ítélni a saját utódainkat... De persze tudom, hogy te az egészből annyit veszel le, hogy nekem nem ember az, aki nem márkás cipőben jár, és nem végzett egyetemet. Miközben végig arról beszélek, hogy az olyan miért vállalhat gyereket, aki még 1 gyereket sem tud eltartani? És védjed csak az ő érdeküket, a születő gyerekekét meg szard le. Hiszen had éhezzenek és nélkülözzenek, meg had olvasson nekik a könyvtárból az anyjuk, aki még olvasni sem tud.
Lehet én is nagyon az egyik oldalát mondtam a dolognak, de te meg nagyon a másik szélsőség vagy. De látom nem esik le a dolog. De akkor pont ugyanolyan f@szságokat beszélsz mint én, csak a másik oldalról. De nyugodtan ragadj majd ki pár mondatot ebből a hozzászólásból is, amire le tudsz csapni, és akkor majd bebizonyíthatod magadnak, hogy mekkora művelt egyén vagy, aki mindent helyesen gondol, nem úgy, mint a többi proli.
Aszongya ez a strasbourgi emberi jogi bíróság, hogy egy elítéltet 25 évtől tovább fogva tartani nem kéne. Meg, hogy a sitten meghalni a tényleges életfogytiglani következményeként "embertelen és megalázó".  Meg az anyátok picsája, az.  A konkrét ügy amiben kimondták…..
f!nder 2013.08.22 18:35:02
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Ja végül is a gyilkos áldozatát is megillette az esély igaz? Olyanoknak minek adjunk esélyt, akik esély nélkül hagytak másokat? Az áldozatoknak és a hozzátartozóknak nem jár esély csak a bűnözőknek igaz?
f!nder 2013.08.22 18:48:41
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Erre biztos ki lehetne dolgozni elég sok működő módszert, de ez nem az én dolgom.

Amúgy meg szigorítani kell a börtönökön, és magaviselet alapján járnának extrák. Addig támogatnám. Már lehet ezzel is megelőzhető lenne a dolog.
f!nder 2013.08.22 18:53:54
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A népharagtól sajnos még gyenge ítéletek meghozatalánál sem kell félni... Pedig az lenne a szép, ha a nép dönthetne hogy milyen büntetést kapjon az elkövető. Gyilkossági eseteknél akkor sem támogatnám a felülvizsgálást, sőt szívem szerint semmilyen erőszakos bűncselekmény után sem.