Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sandwichboard

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Derzi gyanúsan gyorsan kiégett energiatakarékos izzóit korrekt módon cserélte az Obi, de a Landlite terméke továbbra is kérdés maradt számunkra. Körülnéztünk, ha jól értjük, egy fórum szerint a gyártó nem vállal garanciát erre a tipusra, de akkor miért is cserélte vissza az…..
Sandwichboard 2013.06.11 21:27:57
25000 óra helyett max. 1000 óra – modern világítástechnika Landlite módra

Jól fontolja meg, milyen gyártó termékét választja, aki lakásának legalább egy részében korszerű, a legalacsonyabb fogyasztást jelentő LED világításra tér át.
Tavaly az egyik barkácsáruház akciós kínálatában jó vételnek tűnt a Landlite 2 W-os izzója, aminek dobozán 25 ezer óra (több mint 2,5 év) élettartam volt feltüntetve. A vásárolt 6db-ból 4 kiégett (az első 4 hónapig bírta, a másik 3 egy évig húzta) alacsony kihasználtság mellett, jó, ha 1000 órát világított valamelyik. Asztali és álló lámpában használtam őket, abszolút megfelelő körülmények között.
Természetesen visszavittem a vásárlás helyére – itt jegyzem meg, hogy szerencsére egy fizikailag létező áruházban vettem, ahová be lehet sétálni, nem pedig valamelyik internetes áruházban, ahol nehézkes a termékek visszavétele, eljuttatásuk pedig költségigényes. A Baumax vevőszolgálatán 5 percen belül visszavették az E27-es és E14-es foglalatú izzókat (szükség volt a dobozokra) és kicserélhettem őket. Sok időt nem adok ezeknek sem, főleg hogy az E27-esnél már 20000 órára csökkent a feltüntetett élettartam, az E14-esnél változatlanul 15000 óra maradt.
Vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjunk, keressünk fogyasztói véleményeket a termékekről. A Landlite-ról nem igazán találtam annak idején, a kedvező árával és hosszú élettartamával jó vételnek tűnt. Egy biztos, többet nem veszek ilyen gyártmányt.