Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Otto Lang

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élet egy Deloreannel Téli szünet 2010.10.27 11:12:00
Már írtam, hogy elraktam az autót télire. Persze ez nem azt jelenti, hogy meg sem moccanok vele, csak hogy jóval ritkábban járok. Most hétvégén is mentem egy frankó kisebb kört egy haverral. Jó volt. Még mindig szeretem. Viszont az előzőhöz tartozik, hogy egy szakszerű téli elrakás sok dolgot…..
Otto Lang 2015.05.02 19:07:38
Egy szerencsétlen eset következtében az 1997 es Golf 3 as a legutolsó kiadás - hengerenkénti befecskendezős- alig 5 e km rel egy fūtetlen garázsba kényszerült még 1998 ban.
Az alig bejáratós kocsit félévente beindította a család barátja egészen 2012 ig.
Akkor télen egy nagyon hideg napon már nem indúlt be az aútó.
Sebaj - majd ha elmúllnak a fagyok - gondolta és megpróbálta tavasszal majd a nagy kánikúlában újra - természeresen friss akkúval feltőltve - de akkor sem és azóta sem indúl.
A pumpa került gyanúba és noha a gyújtásnál egy pillanatra felgyúlladt a próbalámpa ami a pumpa külső boritásán a kábelköteg
lehúzásával lett megnézve, a pumpa akkor sem adott semmi hangot mikor külső akksival lett kiprobállva - direktbe kőtve egy pillanatig az akkumulátorral.
Gyarilag márkás drága pumpa volt beépítve amit jobban szeretnék megmentení,mint belerakní egy olcsó kinai utángyártottat,ami bármikor otthagyhat az útón,ami olyankór szokott bekövetjezní mikor emberlakta vidékektől távol jar az ember ill. az aútó !
Gyakorlott aútóstól azt szeretném megkérdezní ,hogy a nyilvan leragadt pumpat lehet e valahogy házilagosan pórgésre bírní.
Biztos vagyok benne h. a pumpa nem égett le csak megszorúlt,mert normális ellenállást mértem ki müszerrel.
Masik kérdésem mi mindent kell tennem a kocsival h.az ismét uzemképes legyen.
Gondolom az összes folyadékot ki kell benne cseréllni ,mint fék ,hűtő ,stb de a sebességváltó olajat már nem tartanám szükségesnek.
A gumi cső a tankból a motortérig meg a visdzafolyató is belülről olvadtnak tűnik ragacsos és megfogja a kezem,ha hozzáérek.
Vajjon nagy munka e kicseréllni a gumi vezetékeket meg az ősszes gumi alkatrészt vagy csak azt cseréljem ki ami szemmel nézve is ragacsos vagy repedezett ?
Végül is egy vadi új aútóról van szó,még ha 18 éve gyártották is.
A fémalkatrészek hibátlannak tünnek kivéve amit egy egércsalad nyomokban hagyott a motorblokk tetején.
Rágásnyomot nem észleltem a kábeleken,mivel mar vagy 20 éve azokat pepermint folyadékkal kezelnek a német gyártok amit a rágcsálók nem kedvelnek.
Egy kis üveg pepermint is el volt helyezve a motortérben kinyitott fedéllel így az egész gépháztérben érződik annak jelkegzetes menta szaga.
Szívessen vennék a témában bármely segítséget, hozzászólast.
Az első  állomásról nem is tudtuk, hogy rossz. A hanyatt fekve alvó F horkolt bizony, mit tagadjuk. Aztán elmaradt a horkolás. Nocsak, végül is 50-es éveiben jár, úgy látszik, változások jönnek. És jöttek, csak nem azok, amire gondoltunk. Második rossz volt a 2011 februári "Nem tudok kijönni a…..
Otto Lang 2015.02.07 15:46:54
Sajnos magamon kellett megtapasztallnom,hogy egy gerinctörött es izomsorvadásossá lett beteg ember mennyire csak terhe a társadalomnak.
Legalábbis ma és Magyarországon.
Papiron elméletileg járna gondozás ( ha már olyan hozzátartozokkal áldott meg az ég beleértve volt barátokat saját gyerekeket ,akik meneküllnek tölem a közelemből mióta beteggé valltam)
A rideg valóság,hogy a kutya se néz felém ,hivatalból sem kaphatok gondozást mert valamelyik gyermekem már kapja utánnam az ápolási segélyt.
Betegségem is rosszkór jött ( az minden kórban rosszúl jön) de nekem 55 éves koromban történt amikór mindenki igyekszik a jobb nyugdíj érdekében minnél jobban fizetőset megkapní vagy megtartaní.
Mivel ugymond a kommunizmus menekültje volltam a rendszerválltás elött a legaktívabb éveimet külföldön töltöttem,így pont néhány év hiányzott a nyugdíjjamból.
Most csupán az idöskorúak jarandósága minden jövedelmem amit alig merek leírní de azért megteszem 27 175 ft/hó !
Ez még a rezsim egy részéhez is kevés ,sőt nekem az un.rezsicsökkentés is rosszkór jött mert ugyan valamelyst mérséklődött a számlám ,de adok kapok alapon megegyezett a kormány a szolgáltatokkal ,hogy cserébe most már 2 havi elmaradás után is kiköthetnek bármit,februárban a gázt ,villanyt..
A tb is mint köztudott csak papiron ingyenes és mióta rossz anyagiak közt élek már a háziórvosom sem hajlandó kimenni agyhozkötött beteghez sőt azt szajkozza ha telefonon felhívom h.utalljon be valamilyen vizsgalatra ,hogy sok a baja velem és keressek másik háziórvost magamnak.
Megjegyzem eddig annyi volt a baja ,hogy a rendszeres gyógyszereimet kíírta egy hónapban egyszer !
Mintha lehetne telefonon új háziórvost rendellni.
Az ő kórzetébe tartozom neki kötelessége elfogadnia de másik orvos nem bolond egy ezer sebből vérző beteget elvallalni.
Senkinek sem kívanom még nem létező ellenségeimnek sem ,hogy kiszolgáltatott beteg legyen egy ílyen álhumán társadalomban ahól ma élek...