Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BodZa

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mocsoládé Az első nap 2013.06.10 00:53:18
Ma kezdetét vette a Paletta tábor Alsómocsoládon. Amikor Sellyéről elindultunk még féltünk, hogy a nagyok hogy fognak bánni velünk, ám semmi ok nem volt a félelemre, mert jó fejek és tökre bírjuk őket. Az út döcögős volt, de nem volt annyira vészes. Amikor beértünk, mindenki…..
Mocsoládé Idegenvezetés 2013.06.09 09:51:36
Mikor megérkeztünk Alsómocsoládra, az volt az első, hogy lepakoltuk a cuccainkat. Mindenki arra szavazott, hogy én vezessem őket körbe. Hát gondolkodtam az ajánlatot, és végül elfogadtam. Elvittem őket a Mókus parkba, ami Mókus Laurenzről szól, aki az 1562-es években született.…..
Sokáig kínban voltunk, mi is legyen a blog neve. Aztán homlokon pusszantott a múzsa, és megszavaztuk, hogy legyen Mocsoládé, ha már a falut Alsómocsoládnak hívják, kis fantázia segítségével a mélyen tisztelt drága publikumnak pedig még a csokoládé is eszébe juthat. A…..
Mocsoládé Első benyomások 2013.06.08 15:33:31
Komoly előítéleteim vannak mindenféle táborokkal kapcsolatban. Valószínűleg azért, mert megtapasztalhattam már néhányszor az iskolai táborok keretében a gyanús, barnás színű foltokat az állítólag frissen mosott ágyneműn; a nyolc négyzetméteres zokniszagú szobák…..
Holnap vizsgázom irodalomból. (Ebből egyenesen következik az, hogy nem blogolnom kéne, de már nem bírtam ki.) Miután túl vagyok egy-egy vizsgán, nagyon jónak tartom ezt a vizsgarendszert, egyrészt, mert sokkal jobban felkészít az érettségire, másrészt pedig lusta vagyok az egész…..
Még néhány héttel ezelőtt láttam egy közösségi oldalon - jó, oké, mindenki tudja, hogy a facebookról beszélek - egy ilyen posztot: "Kristen Stewart új filmje." Na, mondom, adjunk neki egy új esélyt. A film Jack Kerouac Úton c. regényének a filmfeldolgozása volt. A trailert…..
Kezdjem is talán azzal, hogy nem vagyok fatalista. Nem hiszek a végzetben, abban, hogy az univerzum jeleket küldözgetne vagy ilyesmik. Szerintem mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Ez az egész sors-dolog csak egy kitaláció, a modern ateista istene, akire lehet hárítani…..
Néhány hónappal ezelőtt csatlakoztam egy színjátszócsoporthoz, és eddig remek élményeim voltak. Mindig is vonzott a színház, de sosem volt alkalmam vagy bátorságom tényleg kiállni játszani. Nehezebb is, mint képzelné az ember. A színjátszókörrel néhány hete nekifogtunk a…..
Középiskolások egyik réme Vörösmarty Csongor és Tündé-je. Nemcsak azért, mert bonyolult, romantikus szövege nem könnyíti meg az olvasást, hanem sok létfilozófiai kérdést is feszeget, és a népies elemek sem állnak túl közel a jelenkor olvasójához. A pécsi Janus Egyetemi…..
Üdv, földlakók! A minap megtaláltam az egyik réges-régi naplómat (a boldog élet 1. szabálya: vezess naplót!), elolvastam, és olyan jól szórakoztam... bár főleg azért, mert röhögtem magamon - hogy lehettem ekkora kretén! De elégedett voltam magával a szöveggel. Bár eddig…..
A mai napon öt órai kezdettel indul a pápaválasztó konklávé. Az ezen a ceremónián résztvevő bíborosok megválasztják XVI. Benedek utódját. Interjú Nyúl Viktor egyetemi lelkésszel.Atya, mi a konklávé?A konklávé hitünk egyik nagyszerű cselekménye, mikor a bíborosok a…..
Sándor Péter egyetemi hallgatóként máris főszerepeket játszott a Pécsi Nemzeti Színházban - nem kis sikerrel alakította például Rádióst a Padlásban vagy Kukorica Jancsit a János vitézben. Hangjával szíveket dobogtat meg, és mindig vastapsra számíthat. Egy kávé mellett -…..
Akár a "magyar nemzeti musicalként” is emlegethetnék Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter közös alkotását: huszonöt éve játsszák országszerte, töretlen sikerrel. Kívülről fújjuk a dalokat, újra meg újra meghatódunk, amikor Kaszás Attila a Fényév…..
A háromtagú pécsi banda, az Immigrants nemrég dobta piacra első lemezét, "Best Of" címmel. 10 saját szám szerepel rajta, köztük a Be happy with me-nek már a videója is elkészült, sőt, a hivatalos weboldal is üzemel már, ahol a teljes albumot meg lehet hallgatni. Bár jó lenne, ha…..
Mindig is pécsi voltam, és mindig pécsi leszek. (Bár nem vagyok TÜKE, mert nem itt születtem). Miközben végignéztem ezt a videót, egyre jobban erősödött bennem az érzés, hogy igen, igen, ez az én városom, én ide tartozom, szóval a videó nagyon is alkalmas arra, hogy kemény öt…..