Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kelemen Todor

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A '20-as években épült villa utolsó funkciója óvoda volt, mára elhagyatott...
Kelemen Todor 2021.11.12 00:50:39
@gigabursch: Kedves barátom! Én ide jártam illetve hoztak, mint óvodást:)(kb 1974-ben)
s nem vagyok potentát...egyszerű a történet, apám zsaru volt és mint vidékiek egész hetes bennlakásos óvodába voltunk. A Zrinyi palotából, hétfő reggel hoztak fel ide, a Czinege útra, ebbe a villába, aztán pénteken haza. Volt még egy nagy beton medence is, ahol nyáron a térdig érő vízben hűsölhettünk. Nagyon szerettem itt lenni. Én azt olvastam, hogy eladták, már évekkel ezelőtt valami üzletember vette meg.(olvastam az ingatlanhirdetését anno, akkor még 400 millió volt az ára:D) Sajnálom, hogy így néz ki.
Kelemen Todor 2021.12.19 22:28:02
@Gaia14: Nem, a Czinege úton, idejártam még 1974-ben.
Kelemen Todor 2022.01.28 22:05:53
@Gaia14: Most elővettem az óvodai értesítőmet:) pontosítanék pár dolgot, amit rosszul tudtam, 1975-től jártam oda a tesómmal, Cinege út és nem CZinege út, mivel nagyon jó a memóriám és vannak dolgok amik beleégnek a retinába, abszolút felismerem az épületet, és az utcaképet, szerettem ott lenni. Emlékszem két névre is, egyik az első "szerelmem" volt, és ismert zsaru lett és a"vetélytársam" nevére is:D...
Akkoriban nem külön szervezett volt a Határőrség? Lehet, hogy nekik az Istenhegyin volt az óvodájuk. Szocializmus volt, a villákból így lett óvoda....
Kölyökként imádtam moziba járni. A filmeket nézve, nagyon bele tudtam élni magam a főhős bőrébe, a moziból kijőve, álltalában eljátszottam a kardozós, mászós vagy futva üldözős jeleneteket. Minden padot, lápcsőt, megmásztam, átugrottam, és biztos hogy futottam közben, az utca népe azt hihette,…..
Nem mi mondjuk, hanem Nagy Feró, az X-Faktor egyik mentora a Borsban. Malek Miklós ugye kiszállt, a helyére majd jön valaki, de Feró szerint ez még nem elég, még egy új arc kellene, és akár ő is feláll, ha úgy hozza a sors. Szerintünk az idei évadban nyújtott teljesítményük…..