Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bailarygozar

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hét slágertémájává vált az, hogy vajon a nyugati államok küldenek-e fegyvereket Ukrajnának? Az Atlantic Council január 30-i konferenciáján már több résztvevő szájából elhangzottak olyan utalások, melyek az amerikai irányvonal változásáról szóltak. Azt senki nem…..
Humánökológiai és tudatökológiai, természet- és kultúraőrző szép jó vasárnap délutánt kívánunk! Íme Alexander Dugin Budapesten - a kormányerők általi betiltás miatt - elmaradt előadása magyar felirattal. Előadása a politikafilozófia olyan területéről származik, megy…..
bailarygozar 2014.10.16 07:54:57
A műsorvezető élete csupa púder és csillogás, szavait milliók lesik, élete stresszes, de irigyelt – legalábbis a filmek szerint. A valóság persze a szakma döntő többsége számára teljesen más, ám akadnak kivételek, például azok az amerikai sztárműsorvezetők, akik esetében…..
bailarygozar 2014.09.15 04:09:46
@gizmo26: inkabb megkertek ot hogy tavozzon, mint visszavonult...

Judge Judy a legjobb!!! (bar 5 percnel meg sosem tudtam sokat nezni) :P
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
bailarygozar 2014.04.09 18:06:53
@Mészáros Laci: hat, azert ahogyan a kadarizmus visszakoszon szokasokban/reflexekben, a fasizmus/nacizmus is ugyanugy jellemzo a jobboldalra (es neha a baloldalra is). Az emlekmu legalabbis mentegeti a vedhetetlent, es ez egy letezo hagyomany. Szerintem egy tokeletes vilagban azert az igaz, hogy tudatosabban kezelnek ezt a problemat (foleg pl a romak viszonylataban). A tisztesseges emlekezetpolitika azert az emberek mai problemaikhoz valo hozzaallasat is befolyasolna (az en szempontombol) ''haladobb'' iranyba, persze rengeteg konfliktussal is jarna.

Persze kerdes, hogy a berogzott rossz reflexek a problema reszei vagy folyamatosan ujratermelt velejaroi/tunetei.
Magyarország egyre kevésbé van ráutalva a külső forrásokra, vagyis a gazdaságunk egyre inkább függetlenné válik a külföldről érkező sokkokkal szemben is.Az elmúlt hónapok a feltörekvő piacok válságáról szóltak, melynek során a befektetők elsősorban attól tartottak, hogy…..
Szerettem volna megkerülni a témát, de attól tartok, minimális érintettségem lévén, és az ügy csillapíthatatlansága okán néhány gondolatomat papírra vetem, a rendkívül idézőjelbe tett értelmiségi, rendkívül időzőjelbe tett hallgatókról. Meg a diákokról. Akik jobb…..
bailarygozar 2012.12.26 04:14:55
to be fair: ez a haha dolog eleg regi; es egy evvel ezelott is voltak kezdemenyezesek, csak akkor nem talaltak (ekkora) visszhangra. amugy meg, bar az alapveto erv, hogy tobb eladhato diplomaval rendelkezo embert tamogassanak, meg vedheto is lenne szerintem sok ember (demonstralo) szemeben, de nem ez tortenik.

1. a diploma tarsadalmi erteket nem feltetlenul a piac tudja lemerni, de egyebkent is, a donteshozoink csak pletykakra es sajat koreik elettapasztalatara hagyatkoztak, mikor terveiket megirtak. Sokan emlegetik a bolcseszeket, h igy meg ugy nem talalnak munkat; ami igaz is, de csak kb azokra, akik a sajat szakteruletukhoz ragaszkodnak. ezt a jelenseget lehet szomorunak latni, meg penzpocsekolasnak, de a valosag az, hogy a diplomas allasok tobbsegenek megszerzesehez/betoltesehez nyelvtudas, megfelelo altalanos keszsegek, (ismerettseg) es motivacio kellenek. Az altalanos keszsegeket pedig joszerevel barmilyen diploma kepes jelezni.

2. a felsooktatasban a tandijat csak azert akartak bevezetni, hogy penzt teremtsenek az xedik matolcsy csomag vegrehajthatosagara - ez a penz nem maradt volna/marad az oktatasban. a diplomak minosege nem javult volna a tandijtol, mert talan a diak motivaltabb lett volna (ezt egyebkent mas orszagban a tapasztalatok nem tamasztjak ala; mer akkor meg lesz mas dolga a diaknak), de attol meg...

3. azert az idozites tenyleg nem volt semmi; legalabb egy evet kihagyhattak volna cinikus kibaszas volt ez a vegzos gimisekkel

4. igazabol a kevesebb diplomasnal (akarmilyen is legyen) a tobb mindig jobb, az mas kerdes, hogy atlagosan megduplazzak a beruket azok, akik egyetemet vegeznek (najo, a premium igazabol sokszor csak 20%, de azok kb epp nem az eddig tamogatott emberek), es ok (foleg a mostani adotorvenyekkel) nem aranyosan fizetnek ebbe a dologba bele. Arrol nem is beszelve, hogy eddig is, a kiesett jovedelem volt az igazi tandij az igazan "szegenyebb sorbol kikerulo" diakok es csaladjaik szamara, szoval az ujabb havi 30ezer ft, hat drasztikusan lehet h nem hat. Szoval ezekert en nem vagyok alapvetoen tandij-ellenes, de ez mindenkepp rossz irany, mert az intezkedeseknek nagyon sok negativ lelektani hatasa lesz, sokan nem mennek majd egyetemre emiatt. Meg egy eves kommunikacioval sem lehetne tobb-tiz eves "penzugyi kulturas" osztonoket megvaltoztatni; a kiszamithatosag hianya nagyon gaz.

5. szemelyesen gaznak erzem, amit a kozgazdasagtannal ez a kormany muvel. jo, ertem en, OV es tsai bibosok voltak, nem rajkosok/tekesek/sziszesek (kivetel ugye Rogan meg a Kosa). keves hely volt Magyarorszagon, ahol lehetett volna tenyleg kozgazdasagtannal foglalkozni ilyen munkahelyen; kezdtek a KT kicsinalasaval, folyamatosan zaklatjak az MNBt, a CEUt majnem elkoltoztettek, a miniszteriumban meg az ertelmes emberek szava nem jut el senkihez (kurva elkeserito am ez). Lehetnenek meg economic consulting cegek, de hat, azok nem magyarok.. v ntom... szoval az jo, h nincs szukseg 200 makroelemzore evente, de ez sem jo. Matolcsy onallo magyar gazdasagpolitikat surgetett; hat ahhoz eloszor magyar kozgazdasagi gondolkodasra lenne szukseg, amire az eselyt vegleg el akarjak folytani. igy tenyleg semmi mas nem marad mint valasztani a dilettantizmus meg a "szolgalelku" masolas kozott, mint az elmult 20 evben.