Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PirosBékaFül

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyógyszertár legalább egy héten egy alkalommal lehetne úgy nyitva, hogy munkaidő után be lehessen menni, vagy legalább munkaidő előtt. Mi is érintettek vagyunk a lányommal a Heim Pál bőrgyógyászatán már évek óta. Én is nehezen értettem meg ezt a sorszám rendszert. Tetézi a…..
PirosBékaFül 2016.01.17 12:57:54
Haho,
néhány megjegyzésem lenne...:)
Egyrészről sajnos a közmunkás, mint olyan nem megfelelő megoldás, mivel szabályozva van, hogy gyógyszertár csak és kizárólag akkor lehet nyitva, ha van bent minimum egy gyógyszerész.

Megoldási lehetőségek vannak, de ezeknek ugye anyagi vonzata van, ami nem feltétlenül vállalható adott intézménynek/cégnek. Ha ügyeletet adnak (egy gyógyszerész ablakon keresztül foglalkozik az érkezőkkel) akkor van ügyeleti díj és mindenki attól prüszköl (illetve ne felejtsük el, hogy a gyógyszerész óradíját kell megfizetni), ha tovább vannak nyitva az plusz költség a gytárnak (vagy egyes kórházakban, mivel a kórház az üzemeltető, így a kh-nak). (A nyitvatartási idő azért eléggé átgondolt, mert ha valahol tudják, hogy például 4-6 ig roham van, akkor eszük ágában sem lesz 4kor lehúzni a rolót, de ha tapasztalat, hogy ilyenkor csak lézengenek a betegek, akkor "nem éri meg"...)

Számos kórházban a kórház úgynevezett intézeti gyógyszertára és a betegek számára elérhető un. közforgalmú gyógyszertára mögött ugyanaz a "team" dolgozik. Ők reggel 7-8 (hol mikor) bemennek és utána letelik a munkaidejük délután... Senki nem túlórázik szívesen....
Természetesen van rengeteg gyógyszertár (plázákban, forgalmas közlekedési helyeken) ami 6-8ig is nyitva van, általában elérhetőségük online megtalálható, szóval ha valaki gyógyszerhez szeretne jutni nem kell érte szabadságot kivenni ;).

Nem mellesleg léteznek ügyeletes gyógyszertárak is, ahol igaz ugyan, hogy ügyeleti díj megfizetése mellett (380 Ft), de szintén hozzá lehet jutni a (fontosabb) dolgokhoz (általában az "előre kész, gyári termékekre" gondolok, és sajnos nem egyszer előfordul, hogy valami aktuálisan nincs, de jó eséllyel helyettesítő terméket lehet kapni). (A "készítős" gyszerek egy sokkal speciálisabb eset... Ha valaki véletlenül mégis oylat kapna ügyeletben (gyerekeknek főleg) akkor érdemes az ügyelethez/kh-hoz eső legközelebbi ügyeletes patikában próbálkozni, mivel ott lehet, hogy van készen.)

Ha valakinek nagyon speciális "kikeverős" dolog kell, és az adott gytár ahol tuti lehet kapni már nincs nyitva vagy túl messze van, akkor szerintem érdemes felhívni a hozzá legközelebb eső gytárakat és megkérdezni, hogy tudnak-e ilyet csinálni, mikorra, vagy ha nem akkor mit ajánlanak, hol próbálkozzon....
PirosBékaFül 2016.01.17 13:11:10
@bértrollbosszantó_kovi1970:
A kozforgalmuakat megvettek... De ugy tudom a korhazban mukodo (zomeben a kh igenyeit kielegito, de reszben kozforgalmat is bonyolito) patikak altalaban (lehet hogy kizarolagosan) khi tulajdonuak.....