Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szürkeszürke

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aztán ha megnyomorodott, akkor meg úgy döglik éhen a családjával ahogy akar. Még hogy félrekezelt, egyáltalán nem kezelt. Kezdem az elején. Kb.14 éves voltam amikor elkezdődtek a bajok. Első éves szakmunkás voltam, autószerelőnek tanultam. Akkor még egy hét iskola, egy hét…..
szürkeszürke 2012.12.27 18:03:07
@Fyall: ne kenjünk mindent a rendszerre, a történet 15 éve kezdődött, akkor még minden más volt. A fájdalmát nem vették komolyan, nem vizsgálták ki, nem kezelték. Akkor még választhatott volna más szakmát is, ha szólnak neki.... A legegyszerűbb mindig mindent a rendszerre, a körülményekre kenni. Tanulság: nem beletörődni, ha fáj és nem csinálnak vele semmit, persze a posztolón ez már nem segít. A mostani rossz rendszerben is vannak nagyon lelkiiesmeretes orvosok, akik mindenféle ellenszolgáltatás nélkül utánajárnak a dolgoknak nem pedig lerázzák a beteget.

Posztolónak jobbulást, megértem az elkereseredését.
szürkeszürke 2012.12.28 23:04:36
@Dr.laikus PhD: Ki a fene látta azokat a betegeket akik lefizették az orvost?

Tessék itt van pár ügy, te tényleg nem hallottál ezekről?

hvg.hu/cimke/lesz%C3%A1zal%C3%A9kol%C3%A1s
www.nol.hu/archivum/archiv-361496
www.origo.hu/itthon/20030722aleszazalekoltak.html

Tehát nem a hisztériák és rágalmazások miatt, hanem a _tényleges_ csalások miatt szigorították meg a leszázalékolás menetét, ennek sajnos a ténylegesen betegek is áldozatai.
szürkeszürke 2012.12.29 08:11:52
@Dr.laikus PhD: Nos, a linkelt cikkek között 2003-ban, 2005-ben íródott is van. Meg olyanok, amik az ügyben született bírósági ítéletről számolnak be. Ezeket nem hiszed el? A kormányzat hekkerei hamisítsák "a zinterneten" fellelhető arhívumokat? Nem vagyok egy fidesz hívő, nem is szavaztam soha rájuk, de azért ez... Korrupció volt, van, a szigorítással egyetértek, azt már nem értem, hogy miért nem lehetett létrehozni egy tisszességes, emberséges rendszert. (posztoló esetében miért nem írják rá a papírra, hogy mi baja)

Posztolóval kapcsolatban meg tényleg nem értelek, igaza van: empátia.

Írjátok itt többen, hogy a fejével van baj. Na, ennyi pénzből, ami neki jutott még azt sem tudná kezeltetni. Mennyibe kerül egy óra pszichiáter/pszichológus? Mert az sztk-ban biztos nem fognak vele beszélgetni órákon át, hogy ugyan miért fáj, amikor ennek nem is kellene, meg ne dühöngjön, béküljön ki a világgal. Max. felírnak neki egy kis xanaxot.
Amikor megkezdődött a vizsgálat, a rendelőben ijedten néztek egymásra az ott várakozó betegek édesanyám fájdalmas kiáltozásait, sikoltozásait hallgatván. Tisztelt Praxisblog!         Kolonoszkópia. Az interneten a következőket olvastam ezzel a…..
szürkeszürke 2012.12.23 21:38:24
@karamellcukorka: Fúúúúú, igen, igen az lehet, :-))) ezt nagyon jól megmondtad, te kis cyber pszichológus. Szerintem legyen ez:

- kiabáljatok moderátorért: van itt egy trágár bunkó, aki nem tiszteli arc nélküli Tempus-noname-Ahnt a tudásáértésazéééamitelért. (??? Ez itt elég értelmezhetetlen, majd ha névvel és CV-vel szól hozzá, akkor talán. Addig marad az, hogy bárki bármi lehet - akár még magát orvosnak kiadó pszichopata is - és a hozzászólásai alapján ítéltetik meg. Ő pl. egy okoskodó, hímsoviniszta, nagyképű ifjú titánnak tűnik.)

- írd meg a 16 órás tökéletes szülésedet (esetleg mind az ötöt :-) ) részletesen, ezt a leírást emeljük be az orvosi protokollba mint a "hogyan kell a nőnek a fájdalmakat viselnie" részt. Csak a miheztartás végett, nehogy már a hisztis nők nyögdécselni merjenek...

- tegyük ugyanezt Tempus-Ahn kolonoszkópiájával.

- amúgy is kivehetnék a protokollból a fájdalomcsillapítást. Ha ő (aki olyan nagy tudású és annyi mindent elért, hogy összeszarom magam) kibírta, akkor mindnenkinek ki kell bírnia

puszi.
szürkeszürke 2012.12.24 07:57:43
@hazank fia: a stílus valóban bunkó volt, ezért elnézést kérek. Egyszerűen felháborított az általánosító, hímsoviniszta komment. Bár többen reagáltak hasonlóan mint én, azok a hozzászólások nem törték át az ingerküszöböt, ezért a stílus nem volt öncélú.

(Fogorvosnál én is úgy vagyok vele mint te, ha lehet nem kérek fájdalomcsillapítást, de csak azért mert jobban rettegek a zsibbadástól mint a fájdalomtól. Ettől még nem vagyok hős. :-) )
szürkeszürke 2012.12.25 12:28:54
@Tempus-Anh: Köszönöm,hogy értékes tudásod morzsáit ide szóród elénk, férgek elé. :-) De a viccet és a szarkazmust félretéve: hogy szól a protokoll ki kap(hat) fájdalomcsillapítást? Jó lenne ismerni a feltételrendszert, ha egyszer odajutok. Most akkor nem az aneszteziológus hiánya miatt nincs egyes eseteben?
Akinek nincs kedve tanácsot kérni, itt olvashatja azon ajándékok listáját, amelynek valószínűleg örülni fog a megajándékozott. Karácsony előtt sokaknak okoz problémát az ajándékok kiválasztása. Vagy a pénz vagy az ötlet vagy az idő kevés, ezért gyakran kerül olyan…..
Megkértem a nővért, hogy szóljon a doktor úrnak, mert beszélni szeretnék vele. Szólt is, amire az orvos azt válaszolta, hogy megnézi a Forma 1-et, azután jön. Kedves Praxis blog!    Történetemmel mindössze arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy amennyire jó…..
szürkeszürke 2012.12.15 13:38:19
@Tempus-Anh: Nem is volt eset? Honnan tudod, hogy milyen eset volt? Szerintem az nem egy nagy igény és extra egoizmus hogy 3 nappal a műtét után infót kérj arról, hogy vajh' hogy sikerült a műtét, mik a kilátásaid. Ezt amúgy talán automatikusan is meg kéne adnia a doktoruraknak, nem? Mint ahogy általában meg is adják. Az F1-re hivatkozás, meg nagyon gáz. (v.ö. étteremben kiüzen a séf, hogy még megnézi az F1 befutóját és csak azután áll neki a rántott husidnak.)

Hozzászólásaidról eszembe jut egy idős nőgyógyász professzor ismerősöm: miután nyugdíjba ment vmi. epe problémával bekerült kórházba, többször műtötték, lefogyva, megviselelve, összetörve került ki a kórházból. azt mondta, hogy szörnyű volt, előtte soha nem volt még kórházban és ezen minden orvosnak át kéne esnie, akkor máshogy állnának a betegekhez. Ő azt mondta, hogy sok mindent átértékelt utána.

Amúgy meg szervezéssel sok minden megoldható. Nyilván van olyan vezető, aki ért ehhez és olyan is, aki nem. Így van ez minden munkahelyen.

Hozzátartozóm amúgy nem rég feküdt a SOTE F.O.G. klinikán. Körülmények szörnyűek voltak, orvosok, nővérek, beteghordók, mindneki nagyon normális, mosolygós, korrekt.
Miért nekem kell kényelmetlenül éreznem magam, mert megbetegedtem? Kedves Praxis Blog!     Szeretném leírni nektek az egri ügyelettel kapcsolatos negatív tapasztalatomat. 2012.11.30.-án reggel 4 órakor vesetáji fájdalommal mentem be, miután egész éjjel nem tudtam…..
szürkeszürke 2012.12.14 12:38:04
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Olvasva a fenti vitát, kisgyerekes szülőként és a magyar eü "ügyfeleként" sajnos nem tudok veled mindenben egyetérteni. (pl. gyermeke életét kockáztatta stb) Nem is értem részedről ezt a hatalmas indulatot. Sajnos velünk is történt hasonló esetet, csak mi nem bíráltuk felül az ügyeleten felhívott asszisztens tanácsát, bárcsak tettük volna! Amikor az ügyeletet hívod, leginkább az asszisztens kezében vagy, nem az orvossal beszélsz.

Tudja-e valaki magyarországon praktizáló bennfentes, hogy mi a hivatalos magyarországi protokoll: kit lát el az ügyelet, kihez megy ki az ügyelet, ki menjen egyenesen az SBO-ra, ki hívjon mentőt? Erről kell lennie egy hivatalos álláspontnak. Szerintem sokszor ezt még a rendszerben dolgozók sem tudják vagy nem akarják tudni, hiszen sokszor passzolgatják egymás között a betegeket, sok poszt szólt már erről. Olyan is van, hogy kimegy az ügyelet, majd azonnal mentőt hív, mert a beteg olyan állapotban van. Szerintem nem várható el a betegtől 100%-osan, hogy minden helyzetben tudja, hogy az állapota mennyire súlyos. Viszont elvárható a felhívott egészségügyi dolgozótól, szakembertől, hogy a tüneteket türelmesen végighallgassa és a beteget a megfelelő helyre irányítsa.

Az eredeti poszthoz: szerintem senki nem passzióból megy be hajnalban az ügyeletre, nővérke ne legyen bunkó. A normális, emberi hozzáállás szerintem már magában is gyógyító hatású. Úgy általában senki ne legyen bunkó senkivel és akkor mindannyiunknak kellemesebb napjai lesznek.

Amúgy nem rég nagyon kellemes meglepetés ért hétvégén az ügyeletes Heim Pál kórházban. Megérkezel a beteg gyerekkel függetlenül attól, hogy melyik osztályra jöttél egy team fogad, míg az asszisztens beviszi a rendszerbe a gyerek adatait, egy orvos és egy nővég kikérdez, megvizsgálja a gyereket, lázat, pulzust mérnek, meghallgatják stb. Majd elirányítanak a megfelelő osztályra. Gondolom, a rendszerben is jelzik, hogy mennyire súlyos a gyerek állapota. Az egyik gyerekkel ezután 3 órát vártunk a fül-orr-gégén, míg a sportsérülést szenvedett agyrázkódásos fiam 5 percell később már a sebészeten volt. (igen a két eset egy nap történt 4 óra különbséggel) Így három órát várni is könnyebb, mert egyrészt találkoztál már orvossal, azt érzed, hogy a gyerek jó kezekben van, az utánad érkezőkről, hamarabb bejutókról viszont valahogy elhiszed, hogy súlyosabb állapotban vannak, ezért kerültek előre. Az egész nagyon profi, bizalomgerjesztő, emberi volt. Ilyen is van itt a szörnyű Magyarországon.
szürkeszürke 2012.12.14 18:36:43
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Kullanccsal ügyeletre? Ez miért igényel ügyeleti ellátást? Amúgy nálunk a gyerekkórház SBO-ján ki van függesztve egy lista, hogy milyen _sürgős_ életet veszélyeztető esetekben menj hozzájuk, az összes többi esetre ott van az ügyelet, cím telefonszám megadva. Tehát nem igaz az, hogy hozzájuk bármivel mehetsz. A baj csak az, hogy a listát már csak akkor olvasod, ha ott vagy.Amúgy B. sztorijában az asszisztens nem irányította őket a megfelelő helyre, simán az SBO-ra
kellett volna küldenie őket, ahogy végül B. is döntött felülbírálva az asszisztens tanácsát.

A mi hasonló sztorink: 3 éves gyerek, dec.24. szenteste 39 C feletti láz és durva hasmenés. Felhívjuk az ügyeletet, asszisztens: biztos vírus, lázcsillapítás és diéta. Ki nem jönnek, mi se menjünk be, semmi értelme, karácsony van stb. Másnap a gyerek még szarabbul van, láza nem reagál semmire, hasmenés fokozódik. Telefon. Szépen elmondjuk, hogy tegnap is telefonáltunk, semmi javulás, sőt romlás. Válasz ugyanaz, nem jönnek, mi se menjünk, diétáztassuk a gyereket. Harmadik nap este véres hasmenés, magas láz. Immár kicsit izgatottabban telefonálunk, erre az asszisztens leüvölti a fejemet, hogy lehet az, hogy még nem látta orvos a gyereket. Erre már én is üvöltök, hogy hát úgy hogy kétszer is azt mondták, hogy nem szükséges, hogy lássa orvos. Továbbra is üvölt, hogy azonnal vigyem a László Kórházba. Salmonella, gyerek kiszáradva, kórház 4 nap. Első gyerek volt, akkor még tapasztalatlanok voltunk, azóta simán megértem, ha vki felülbírálja az ügyeletes asszisztens tanácsait.