Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trenng

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán nem véletlen, hogy a kormány épp most hirdette ki a felsőoktatás államilag finanszírozott helyeire vonatkozó keretszámok drasztikus csökkentését - állítják sokan. A szabad ég alatti tüntetések szempontjából kedvezőtlen időjárási viszonyok, és a vizsgaidőszak…..
Trenng 2012.12.12 10:51:16
@$$$=$$$:

Tudod mi kár még?

1. Annál a tandíjnál 56 ezer volt az államilag támogatott férőhelyek száma, Orbán Viktor jövőre 10 ezer 500-at tervez.

2. Annál a tandíjnál 200 milliárd forintot költöttek a felsőoktatásra, Orbán jövőre 115 milliárdot tervez. Ez nominális értékben is brutális különbség, az inflációt is beleszámítva Orbán Viktor kevesebb, mint felét adja a felsőoktatásnak, mint Gyurcsány.

3. Az a tandíj havi hatezer forint terhet rótt volna a diákokra, Orbáné szemeszterenként több százezret, bizonyos szakokon akár milliós összeget is.

4. Annál a tandíjnál átjárható lett volna a fizetős és nemfizetős rendszer. Az első évben senkinek nem kellett volna tandíjat fizetni, a második évtől pedig a teljesítmény határozta volna meg a fizetendő összeget. Ráadásul a rászorulók számára a tanulás továbbra is tandíjmentes maradt volna.

5. Annál a tandíjnál a fizetendő tandíj az egyetemen maradt volna, amelyet az intézmény kétféle módon használhatott volna fel: az egyetemi szolgáltatások fejlesztésére, vagy ösztöndíjra és a diákok szociális támogatására. Mindkettő a hallgatók érdeke lett volna, szemben azzal, hogy Orbán beleönti az egészet a költségvetésnek nevezett fekete lyukba.
Trenng 2012.12.12 11:17:24
@$$$=$$$:

Hohó, egy újabb tudatlan. :) Kár, hogy az orrodig se látsz és mégis okoskodsz. Te is csak annyit tudsz amennyit a propagandából megtudtál, szajkózod is szakadatlanul, hogy IMF hitel, IMF hitel, azt már nem kérdezed meg, hogy most a nagy szabadságharc idején milyen hitelből és főleg milyen felárral finanszírozzák az ország működését.

Mellesleg az IMF hitelről talán inkább azokat kérdezd akik konkrétan felvették és elköltötték. Pl akik a MOL 21%-os részvénycsomgját IMF hitelből vették meg több mint 500 milliárd Forintért (és ami mellesleg ma alig 400 millárdot ér vagyis 100 000 000 000 Forintnak kapásból huss...).

De mintha a tandjíról lett volna szó. Mindarra amit írtam, ennyit tudtál csak kinyögni?

"3. Az a tandíj havi hatezer forint terhet rótt volna a diákokra, Orbáné szemeszterenként több százezret, bizonyos szakokon akár milliós összeget is."
hazugság."

Bizonyítsd! Nézz utána a számoknak és cáfolj meg ha tudsz. Sok sikert! :)
Trenng 2012.12.12 11:58:08
@$$$=$$$:

Na mi van öcsisajt, amikor tételesen kellene cáfolnod valamit akkor elhallgatsz? Olyan könnyen odahánytad nekem, hogy "hazugság", de az már nem megy, hogy bizonyítsd is? Tipikus szánalmas fideszrobot...