Regisztráció Blogot indítok
Adatok
filemon80

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az adótörvénykezés beteg lova lett a reklámtörvény. Deklarált célját, az arányos közteherviselés megvalósítását még a kitalálói sem tudták nevetés nélkül kimondani, valószínűleg ezért lett burleszk a bevezetéséből is. A nagy móka végeredménye viszont tovább fogja…..
filemon80 2014.09.08 21:31:02
@polyvinyl: Szerintem nem figyelted a lényeget. Ha 2,5 millió ALATT vagy, akkor sem vállalkozói költség a reklám. Tehát ha csináltatsz egy weboldalt, és tegyük fel csináltatsz, nem WP-motort használsz te magad, mert pl. nem értesz ehhez stb., akkor az a díj, amibe ez neked kerül, és persze számla is van róla, khm-khm, az eddig csökkentette a társasági adódat, innentől meg nem fogja. Tehát drágább lesz ez a költséged 19%-kal (de minimum 10%-kal). (Persze ha nincs számla, akkor semmi sem változott...)
Szóval ennek az "üzenete" a lényeg, ami elég durva, mert hogyan is kéne bevételhez jutnia egy cégnek, ha nem reklámmal? (Nyilván a weboldal egy példa az ezerből.) Ha van bevételem, azt adóztassák, de azt a költséged, amit ennek érdekében kifizetek...??
filemon80 2014.09.08 21:33:06
@filemon80: *költséget
Az ügyintézés gondolatától egy Magyarországon szocializálódott ember általában rögtön lábrázást kap, sőt, így van ez a világ legnagyobb részén. Az egyik kivétel Svédország, ahol kicsit másként mennek a dolgok, derül ki Bandi Republic mai történetéből. Szombaton…..
SarcHarc A legszegényebb barakk 2013.11.06 07:00:00
Szegények vagyunk, de legalább rosszul élünk. Egy magyar polgár negyedannyiból gazdálkodhat, mint átlagnémet társa. Hazánk az európai lista utolsó negyedében kullog a vásárlóerő tekintetében.  A GFK által megjelentetett legfrissebb kutatási eredmények szerint 42 európai…..
filemon80 2013.11.06 13:23:33
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Mit írtam, hogy ezt olvastad ki belőle? :) Az "igyekeztek" így többes számban, nem rád vonatkozott, tudom, hogy egy ember vagy - én is :) -, hanem azokra, akik "tálalták a népnek" az ország adott helyzetét. Erre gondoltam, hogy oké, hogy a mohácsi csata óta sz@rul élünk, de ahogy itt is írták már, nem tudom, máskor is szokásban volt-e ekkora sikersztoriként tálalni ezt a sz@rt. Nem tudom tényleg. Csak felmerült.
filemon80 2013.11.06 13:46:22
@Bernik: "legalább 100 évre elszakították hazánkat a Nyugattól. Erkölcsileg, gazdaságilag, társadalmilag. Nem fölfelé irányban persze!"
Ez a mondat(rész) a máról is szólhatna...
filemon80 2013.11.06 12:57:37
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Elhiszem, hogy így van/volt, sajnos. Azt is, hogy ezt mindenkoron igyekeztek szépíteni, kozmetikázni, hárítani a felelősséget másra. De így???
A magyar mikrovállalkozások többségében a házipénztár virtuális fogalom: a cégben közreműködők tudnak róla, hogy létezik ilyen, de vezetésének szabályairól, a szükséges nyilvántartásokról és pláne az aktuális pénztáregyenlegről fogalmuk sincs. Ennek oka gyakorlati…..
filemon80 2013.07.29 12:00:20
@Betelgeuse-2: Szerintem a tagi kölcsön néha elkerülhetetlen, csak ahogy a poszter is írta, tudjon róla a tulaj, írja alá ott és akkor, tudjon róla (írásban igazolhatóan), hogy vállalja annak bizonyítását, hogy volt magánfedezete a tagi kölcsönre. Ne egy vagyonosodási vizsgálatnál mutogasson az egyszeri könyvelőre, hogy ő azt sem tudta, miről van szó, meg hogy ő nem ért ehhez, ezért bízott meg szakembert stb. stb. Láttam már ilyeneket. Másfelől egy rakás vállalkozó úgy néz a házipénztárra, mint vidéki kislány az angolvécére, azt sem tudja, mi a különbség a saját pénz és a céges vagyon között: övé mind, osztjónapot. Hát nem. A könyvelő annyit tehet, hogy akár egy e-mailes (de mindig írásbeli) feljegyzéssel igazolja, hogy ő szólt, figyelmeztetett, tájékoztatott. Ennyi. A többi nem az ő sara lesz.
A mai poszt előtt mindenkinek azt ajánlom, kapcsoljon nyári üzemmódba, kerítsen magának egy hideg italt, heverjen el és utána kezdjen az olvasásba (a reggeli kávé is engedélyezett...). Bevallom, jómagam nehezen tudtam hova helyezni ctboy írását, aztán nem kevés intenzív…..
Talán még emlékeztek rá, hogy pár hónapja arra kértem az országfelelősöket, írjanak arról, milyenek az emberi kapcsolatok abban az országban, ahol élnek. Nos, még mindig jönnek az írások, ma B. posztját olvashatjátok Franciaországról és arról, vajon tényleg olyan…..
filemon80 2013.07.03 16:42:35
@hagyma: Mary nem tanulgat kicsit magyarul? Just for fun?
filemon80 2013.07.03 16:54:18
@hagyma: Racionálisan nézve semmi. Csak abból indultam ki, hogy én valszeg megtanulnám valamennyire a párom nyelvét, mert az az ő része - még ha egy ágyékkötős törzs "irreleváns" nyelve lenne, akkor is. :D De ez én vagyok.
filemon80 2013.07.03 17:05:38
@hagyma: Persze, hobbiból gondoltam én is. Meg kitört belőlem a bölcsész, hogy eredetiben olvassam a párom nyelvén a könyveket, amiken ő felnőtt stb., stb.

Nálam az úgy van, hogy a férj, az mindig pár, de a pár nem feltétlen férj - tehát a pár a nagyobb halmaz, amivel ritkán lehet mellélőni. :))
Vagy a legszebb: az élettárs (ha nem rombolná a "megölte élettársát" gyakori fordulat), de ez már nagyon off.