Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kamatadókamatadó

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, maga a Fővezér is személyes kudarcnak érzi, hogy a 450 ezer érintett devizahiteles nagy része magasról  szarik a megsegítésükre kitalált árfolyamgát konstrukcióra. Akárhogy erőlködnek a bankok és a kormány közösen, az érintettek csak nem akarják vállalni az…..
kamatadókamatadó 2012.12.11 09:49:35
Hát a sok komment alapján, akkor rohadjak meg. Mert devizahitelt vettem fel. És vagyok olyan köcsög, hogy nem használom ki az árfolyamgátat.
Szóval a poszthoz hozzászólva: Tegyük fel, hogy már "csak" a tőkét törlesztem. Így az árfolyamkülönbözet egy másik számlán ugyan úgy kamatozik. Ha öt évig félreteszem a nyereséget és tegyük fel, hogy be is fektetem, akkor mennyit nyerhetnék rajta? Miután visszafizettem a különbözeti számlát... Na jó azt se egyszerre kell visszafizetni, de a lényegre akarok rávilágítani. Spec én semmit nem nyernék vele. Nagy segítség.
Bementem a bankba, kiszámoltuk és az jött ki, hogy az árfolyamgát miatt 5 év múlva nagyobb lenne a törlesztőm, mintha hagynám az egészet a francba. Mellesleg én nem siránkozok, tudom fizetni (50-ről "csak" 80-ra ment fel a részlet) és jut még erre-arra is. De mindenesetre megnyugtató tény, hogy van közöttünk olyan devizahitelmentes állampolgár "aki eltart engem". Örülök neki. Aki ilyet ír az bekaphatja. Eltartom én saját magam meg a családom és szarok az ő adóforintjára.
Ja, meg azért sem sírok (még), mert ha forintba vettem volna fel a hitelt, akkor kapásból 80-al kezdek. Úgyhogy akár még vissza is mehet 50-re. (Na jó ezt nem gondoltam komolyan) Amíg ez a kormány van hatalmon addíg biztos nem.
Na, szóval a posztoló egy kicsit jobban meggondolhatta volna mit ír és nem kellett volna ennyire cinikusan.