Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erzsébet Pásztor

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
1000 leütés Újra itt van 1988 2014.11.11 09:49:44
A fiatalok készülhetnek, újra élmény lesz Magyarországon egy korrupt, elaggott hatalom leváltása. Amiről azt hittük (meglehet, naivan), hogy nem ismétlődhet meg, itt van az orrunk előtt: vihar előtti csend és feszültség ül a politikai tájon, és bár a választók nagy része még…..
Május 31-én, pénteken aktivistáink úgy döntöttek, hogy elég volt az alkalmatlan és impotens minisztériumi vezetőkből, ha nem tudjuk őket jobb belátásra bírni, akkor ennyi volt. Itt az ideje, hogy kirúgjuk őket és megalapítsuk az új minisztériumot. Mintegy húsz aktivistánk…..
Erzsébet Pásztor 2013.06.06 07:24:04
@Nanemaaaar: Kedves Nanemaaar!
Volt annyi eszük: az aláíró neve THAISZ Miklós.
A civil szervezeteket nem választják, hanem azok szerveződnek. Van amikor egyes csoportok érdekeinek képviseletére. Erre különösen szükség van akkor, amikor az érdekképviselet céljára létrehozott, törvénybe foglalt garanciákkal rendelkező szervezetek valamilyen okból nem látják el a feladatukat.
Hálózatok, egyesületek létrehozása alapvető jog. A civil szervezeteken alapszik minden társadalmi együttműködés. Szóval hátrébb az agarakkal!
Erzsébet Pásztor 2013.06.06 08:08:11
@tomtyi: Nem ad hoc ötletekről van szó, hanem pl. a Hat pontról, ami mellett igencsak sokan tüntettek decemberben, s amiről a kormány azóta is szabotálja az érdemi, nyilvános egyeztetést. Hol vannak a szakértők, a hiteles szakmai anyagok, hol van a felsőoktatás átalakítására koncepció?
Egyébként pedig a kormány politikájával a közvélemény kutatások szerint a többség elégedetlen, tehát változatlanul hátrébb az agarakkal! (Nem lesz időm reagálni egy darabig.)
Én úgy láttam, hogy megszeppentek egy kicsit a diákok. Mármint akik a teremben voltak. Mind Debrecenben, mind Budapesten.Lehet, hogy először találták magukat szembe a nyers erővel, a kérlelhetetlen és befolyásolhatatlan primitív gonoszsággal. Az intoleranciával. A…..
A napokban jelent meg az OECD legfrissebb oktatási riportja (Education at a Glance 2012), mely 34 OECD-tagország (és néhány további G20-as ország) oktatási rendszerének igen részletes adatait ismerteti. A kötetben olyan részletes és releváns adatok olvashatók, melyek nélkül egy…..
Erzsébet Pásztor 2012.12.11 16:39:24
@mandras: értem, köszönöm András.
Erzsébet Pásztor 2012.12.11 16:45:09
@magyar ember teli szájjal: Máté András válaszából kiderül, hogy valószínűleg azért vagyunk ebben elől, mert relatíve magas fizetést kapnak a diplomások a többiekhez képest, ezért többet adóznak. Egyébként ez jól diszkutálható kérdés, miért csináljunk érzelmi kérdést belőle? Nehéz egyébként egy ilyen komplex mutatót országok közti összehasonlításban értelmezni.
Erzsébet Pásztor 2012.12.11 16:46:45
@pizsama: igen, és a közalkalmazott diplomások viszont nem. jelentősen kisebbnek adódna a különbség vszínűleg...