Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Patrick

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap elárasztotta a magyar sajtót a gyászhír: hetvenötödik életévében elhunyt Andy Vajna. Bevallom, először aggodalom lett úrrá rajtam, mégpedig a hazai filmművészet jövőjét illetően, azután azonban nagyon is a jelenre összpontosítottam; mérhetetlen undor fogott el az internetet elözönlő, Vajna…..
Kovács Patrick 2019.01.22 22:53:36
Filmesként, akik az Andy érdekeltségi körébe jutottak, természetesen most rettegnek és helyezkednek.
Természetesen, ahogy évtizedekkel ezelőtt (sokan ugyanazok...) most sem tehetségi alapon hanem megkezdődött a kedves filmes kollégák között a „ki ismerte jobban Andyt” publikáló verseny, amelynek remélt fődíja egy-egy kiváló pozíció lesz. A lényeg az, hogy addig se kelljen jó közönségfilmet csinálni.
Ha nem volt néző Andy alatt lehetett mutogatni „Látod, Ő sem tud csodát tenni”. Andy után most lehet mutogatni „Már nincs itt, hogy megmondja…”

Jönnek a „Hihetetlen érzéke volt ahhoz, hogy megérezze mit szeret majd a közönség”. Arról persze nem beszélünk, hogy a legtöbb magyar film nézettsége, még nemzetközi forgalmazással együtt is 100 000 alatti, de gyakori az 5000 alatti is. Goda Kriszta, a Filmalap döntőbizottsági tagja például így nyilatkozott: „Hihetetlen érzéke volt ahhoz, hogy megjósolja: melyik filmterv lehet sikeres, és melyik nem. Senki nem lát a jövőbe, és persze, mindenki tévedhet, de ő valahogy mindig biztos kézzel nyúlt a filmtervek után, amelyek érdekelték az embereket." mondja egy olyan döntőbizottsági tag, akinek a Veszettek c. filmje 1 milliárd Forintba került és alig tízezren nézték meg. Egy falunyi lakos látta és sorolhatnánk a továbbiakat estig. Eben semmi különös nincs, megesik szuper amerikai filmekkel is, hogy kevesebben nézik az elvártnál, csak ott két kudarc után menesztik a felelősöket. Nálunk ezzel szemben lapoztak tovább „Jöhet a következő milliárd dübörög a filmipar”

Kedves filmalkotó kollégák és kedves Filmalap, akinek személyes a gyásza azt megértem, de ha a személyes érdekeidet siratod, jó lenne ha befejeznéd a siránkozást és inkább filmezz.
Gondolj arra, hogy mit tenne Andy… sírna ő így?
"Mi lesz Vajna után?" "Kapunk munkát most? Ki fizet?" "Mi lesz a múvimmal?"
"Lesz-e ilyen kaliberű vezető?" brühühühühü

A nézők filmeket várnak és jobb filmeket! Kit érdekel, hogy mi volt Vajna alatt? A pénzt a köz továbbra is adja, tegyétek a dolgotokat és úgy, hogy a nép és Andy is büszke legyen rátok!

Az utóbbi 10 évben a hazai mozifilmkészítés nagyjából 60 milliárd Ft veszteséget termelt.
Ebből a pénzből 500 szerény költségvetésű, de nagyot álmodó filmet lehetett volna csinálni, melyek nemzetközi forgalmazásban 100 milliárd fölötti hasznot és bizony ezek is komoly díjakat hozhattak volna. E-mellett a Vajna korszak filmjei is bőven elkészülhettek volna, némi odafigyeléssel a gigantikus veszteségek nélkül. Így több ezer kreatív embernek lenne jövője, hite és a filmek bevételéből új filmek készülnének és ekkor elmondhatnánk azt, hogy: megszületett a magyar filmipar. Mert ezekre a filmekre a nézők várnának és a jegyeladás állná a költségvetésüket. Mindezt közpénz nélkül is el lehet indítani, csak lassabban. Kollégáimmal ezen dolgozunk évek óta és Andy tudta ezt, ahogy azt is, hogy ez a hazai film jövője. De azt is tudta, hogy a hazai filmesek lesokkolnának tőle mert ez csak akkor működik, ha valódi filmesek üzemeltetik akik számára a néző az első. Nem kell megsértődni, akinek nem inge ne vegye magára.

Andy köszönöm a régi filmjeidet és köszönöm, hogy itt is megpróbáltad, de neked sem sikerülhetett minden. Tiszteletreméltó ellensége voltál a független filmnek, de akkor is az ellensége. Te is független filmesként kezdted, akkor még jól tudtad, hogy ez a jövő. Kár, hogy itthon már csak pénzt csináltál és nem filmet. De tanulni így is lehetett tőled, úgyhogy én örülök neki, hogy te is voltál még akkor is, ha a valódi értékeket a Filmalap rendszer szisztematikusan megsemmisíti.
Válaszút Az oktatásról röviden 2016.02.10 22:42:43
Szeretném kifejteni, hogy én, a gyakorlott tanácsadó szakpszichológus milyen oktatásnak örülnék, és mit szeretném, ha tanítanának a gyerekeimnek, hogy ők már ne legyenek olyan veszettül elrontott, szorongó generáció, mint az összes többi. Szóval. Gyakorlatilag az…..
Kovács Patrick 2016.02.14 22:06:09
Az új oktatási rendszer bevezetése, - amit a bátor blog írója javasol és ami minden bizonnyal az ország egyetlen túlélési esélyének alapja - drasztikus beavatkozás nélkül az alábbi miatt anomália:

- Aki bevezethetné a jelen, felháborító és emberiségellenes oktatási rendszer haszonélvezője
- A szülők akiknek elemi érdeke lenne az új rendszer, a régiben nevelkedtek, amely gondoskodott arról, hogy mindezt soha át ne merjék vinni. Például az általad felsorolt gyakorlatok, képességek hiánya miatt a legtöbb ember mindezt nem merné elképzelni és főleg kivitelezni. Évszázados és több generációra kiterjedő átkot cipel magával a világunk. Ez pedig az agymosás, melyet gyakran már bölcsödés!!! 3 éves kor alatt elkezdenek, tudatosan.

Miért nevezem átoknak az oktatási rendszert? Mert ha nem úgy működik, ahogy Te amúgy tökéletesen leírtad a blogban, akkor a suli nem más, mint egy terrorcselekmény, vagyis más területen bűncselekménynek minősül. Nem úgy az oktatásban, ahova nevetve visszük a gyerekeinket tízen, sőt huszon-éven keresztül!!!
A stresszkezelés valóan fontos lenne, de gondoljatok bele, hogy a legalapvetőbb stresszt az ember életében mag az iskola kelti életre. Akár lágy, akár kemény egy általános iskola, olyan kötelező érvényű teljesítménykényszert nevel a gyerekbe ami a legtöbb későbbi frusztráció alapja lesz.
"Ha elkésel, baj lesz." "Ha nem jársz be baj lesz" "Ha nem tanulsz baj lesz" "Látod ők jobbak, te pedig kaki vagy" "Látjátok ő milyen jó? Vegyetek példát róla"

Tömegközlekedéssel járok 30 éve és ma már szinte 100 százalékban csak az alábbi beszélgetést hallani diáktól: "ha túl vagyok a dolgozaton, ha túl vagyok a vizsgán" "ha fölvesznek, ha elvégzem akkor...."
És tudjátok mit hallani 100 százalékban a felnőttektől? Nem könyvekről, erdőről, filmekről, szerelemről beszélgetnek, hanem ... pénzről, bankszámláról, főnökről, nem megkapott szabadságról, bónuszról.

Ha nem csinálunk valamit de qrva sürgősen elvesztünk emberek! Ha nem vesszük komolyan ezt a blogot, nem teszünk valamit az íráson kívül akkor a gyerekeinket betonozzuk be. A kommentek között is világít mint a nap, hogy ki az ellenérdekelt, ki és miért nem tesz semmit.

A történelemben látható, hogy az új dolgok megszületése nem szokott vidám traccspartihoz hasonlítani. De ez ne tartson vissza minket, majd a romok eltakarítása közben iszogatunk :)

És ne tévesszen meg senkit, itt a gyerekeink egészsége és lelke a tét, nem "trendi" reformkényszerről van szó. A blog bátor, a témája szükséges és létfontosságú.
Vágjunk bele és nyomjuk le azokat akik terrorizálják a gyerekeinket.
Az iskola szükséges, de ha már elkéri a legszebb éveink javát akkor a minimum az, hogy nem lesz káros.
Úgy tűnik, maga a Fővezér is személyes kudarcnak érzi, hogy a 450 ezer érintett devizahiteles nagy része magasról  szarik a megsegítésükre kitalált árfolyamgát konstrukcióra. Akárhogy erőlködnek a bankok és a kormány közösen, az érintettek csak nem akarják vállalni az…..