Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Node Ilyet

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Semjén Zsolt kora gyakorlatának megfelelően összeollózott egy szakdolgozatot (amit később átminősítettek doktori dolgozattá). Akármit is állít, az idézőjel nélküli szövegazonosságok és fordítások: plágiumok. Ha a rendszerváltás joga szerint nem is, erkölcsileg…..
Node Ilyet 2012.12.10 15:00:56
@zajos1: "Az nem tűnt fel, hogy a kérdéses dolgozat egy évvel később készült, mint Semjén szakdolgozata? Akkor, Semjén időutazó elugrott 1993-ba, hogy 1992-es dolgozatába másolja???"

De igen, feltűnt! Csak mivel a fordítottja (hogy a konzulens plagizált Semjéntől) igencsak abszurd feltételezés, ezért csak egy harmadik változat képzelhető el:
A konzulens írása már létezett a megjelenés előtti évben, és Semjén hozzájutott (akár úgy is, hogy a témájába vágó írásként megkapta tanulmányozásra).
Hogy a tanulmányozásnak másolás lett a vége? Hát, Istenem! Ez nyilván nem mondott ellent Semjén erkölcsi magaslatainak (bár inkább mélységeit kellene írnom), de a kor szellemének sem: Egy ilyen kis lopás igazán bocsánatos bűn! Lebukni is csak úgy lehet vele, ha valaki pl. politikai okból ezt fontosnak tartja. Aki az uborkafa alacsonyabb ágán megáll, az nem is bukik le.
Node Ilyet 2012.12.11 13:40:01
Ha valaki még idetéved:
Saját tegnapi bejegyzésemre hivatkozom (Node Ilyet 2012.12.10. 11:27:20)
miszerint „ami menthetetlen, azt nem érdemes mentegetni”. Lassan, de biztosan halad az ügy. Semjén kijelentése, hogy részéről lezártnak tekinti azt, csak egy vágyálom.

Íme az újabb fejlemény:
hvg.hu/itthon/20121211_Semjen_ervenytelen_ELTE_professzorai

Ennek alapján kezd kirajzolódni Semjén sorsa, mely hasonlítani fog Schmittére. Ahogy Schmitt sem akarta először elhinni, Semjén sem hiszi (még) el, hogy végleg leszerepelt. Majd észreveszi, ahogy egyre fogy körülötte a levegő, és végül légüres térben lesz.
Ez akkor fog bekövetkezni, amikor Orbán rájön, hogy számára politikailag már több hasznot hoz, ha nem támogatja tovább Semjént. (Ebből a szempontból is nagy a hasonlóság a Schmitt-esettel.)