Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nnnnnnnn

0 bejegyzést írt és 3415 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
292 fertőzött egy nap alatt, ez a legfrissebb szám. Rekord. Messze az áprilisi csúcs felett. Európa legtisztább államából két-három hét alatt sikerült a közepesen fertőzöttek közé csúszni és a trend is ijesztő. De a legdurvább, hogy szinte csalogatta a vírust a kormány, hogy jöjjön vissza. Másfél…..
Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy az Indexet azért ejtette foglyul az Orbán-rezsim, mert a saját kommunikációs gépezete csődöt mondott. Ha ugyanis a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket, nem kellett volna elfoglalnia a kormánynak azt az…..
Ez a poszt a harmadik része annak a sorozatnak, amiben a feltétel nélküli alapjövedelem (FNA) ellen felhozott érvekre próbálok válaszolni. Az első rész a FNA és a kommunizmus közötti három alapvető különbséget mutatja be, a második pedig arra a félreértésre hívja fel a figyelmet, hogy csak az lenne…..
Tragikomédia. Az uborkaszezonban egyetlen dolog foglalkoztatja a (még) politizáló magyarokat, hogy hova adják le azt a bánatos nemzeti konzultációs kérdőívüket. ..
Egyre-másra döntik le a szobrokat Amerikában. Elsősorban a Konföderációs árulók a Jim Crow-érában felhúzott szobrai esnek áldozatul ennek, de rabszolga-kereskedők vagy konkvisztádorok is (újabban pedig válogatás nélkül bárkinek a szobra, akit nem ismernek, az is áldozatul esik, mert feltételezik,…..
Nagyon boldoggá tesz, hogy azt látom az utóbbi időben: friss cicagazdik tanácsokat kérnek. Ha lassú ütemben is, de növekszik a felelős állattartók száma. Úgy döntöttem, összeszedek ide egy „kezdőcsomagot” olyan gazdiknak, akiknek most lesz az első cicájuk, vagy most lesz először benti cicájuk. 1:…..
nnnnnnnn 2020.06.05 15:55:58
@elbé: igaza van, macska csak a városiaknak olyan nagy szám, vidéken kb fogyóeszköz, egyébként pedig káros, kipusztítja a madarakat, és szaporodik mint az üszök.

másrészt értelmes ember nem akar olyan lakásban lakni ahol a jóisten is macskaszőrös, hugyszag terjeng és nem lehet kétpercre előlhagyni semmilyen ételt, a macska a szaros tappancsaival meg mindent összejárkál.
nnnnnnnn 2020.06.05 18:04:01
@elbé: nincs bajom a macskákkal. de ettől még nem tartok. nem lakásba való. senem kertbe. sehova nem való. lakásba azért nem mert állatkínzásnak tartom, kertbe meg azért nem amit te is leírtál, felborítja az ökológiai egyensúlyt. ezért mondom hogy aki macskát tart az nem értelmes. legalábbis ebben a tekintetben. értelmes ember nem tart macskát ahogy vizilovat vagy krokodilt vagy tigrist vagy zsiráfot sem.
Lehangoló képpel illusztrálta a Miniszterelnök, hogy mit jelent, ha egy munkahelyen elmarad a digitalizálás. Az egész ország számára reményt nyújthat azonban az az őszinteség, amelynek jegyében az Elnök nyilvánossá tette ezt a fogyatékát. Korábban is hallottuk már, hogy Orbán Viktor nem a technikai…..
nnnnnnnn 2020.05.13 11:24:25
Rágalmazás

226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.
Becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel készítése *

226/A. § * (1) Aki abból a célból, hogy más vagy mások becsületét csorbítsa, hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang- vagy képfelvételt készít, ha más bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatala *

226/B. § * (1) Aki abból a célból, hogy más vagy mások becsületét csorbítsa, hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang- vagy képfelvételt hozzáférhetővé tesz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) * A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt

a) nagy nyilvánosság előtt, vagy

b) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.

Becsületsértés

227. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben

a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy

b) nagy nyilvánosság előtt

a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.
Pálinkás József írása   A valóságosan reánk tört koronavírus-járvány felkészületlenül érte a maga kreálta „veszélyek” legyőzéséhez szokott magyar kormányt és a kormánypárt szolgálatába állított államigazgatást. A járvány magyarországi megjelenésekor a kormányfő megpróbálta továbbra is a kitalált…..
nnnnnnnn 2020.04.21 13:15:34
@birkamenet: erőlködj nyugodtan, kövi választást is a fidesz nyeri majd toronymagsan. nektek lipsiknek csak az ilyen erőlködés jut mint amit itt is folytattok.
gyógyszered meg vedd be nehogy infarktust kapj az idegtől orbánfóbiáskám :D
nnnnnnnn 2020.04.21 13:18:23
@math0: annyira vicces nézni ahogy vergődtök, mi fideszesek meg rajtatok mulatva húzzuk be megint a fidesznek a fölényes győzelmet 2 év múlva :)
nnnnnnnn 2020.04.21 14:24:45
@math0: beakadt a tű gyogyós? kisegítőbe jársz?
Én tényleg megpróbáltam befogni a számat! Napok óta nem írtam semmit, pedig jó néhány olyan intézkedés volt, amitől viszketett a billentyűzetem, de az előttem álló lakhatási problémákat nem úgy kívánom megoldani, hogy a következő egytől öt évben az állam oldja meg helyettem… Hallgattam, amikor…..
nnnnnnnn 2020.04.07 12:36:55
@MammyPress Média: fentebb már leírtam a járulékkedvezményeket amiket most fognak adni, illetve hogy 4 gyermekes anyaként SZJA mentességet is élvezel járványtól függetlenül. ezen felül is rengeteg kedvezményt kapnak a munkavállalók és a cégek is a foglalkoztatottak után alapban, járványtól függetlenül. bár lehet ezek neked nem számítanak a segítség kategóriába.
nnnnnnnn 2020.04.07 12:53:37
@MammyPress Média: értem. tehát akkor mit szeretnél? adjon az állam mindenkinek havi nettó 100ezer forintot? elég gyorsan csődbe mennénk, vagy ha nem, akkor az olyanok mint én, akik adóznak, fizetnék majd vissza. mert neked ha jól értem hiába van 6 lábad, nem veszel ki havi jövedelmet egyik cégedből sem, tehát nem fizetsz valami sok járulékot és gondolom egyéb adót sem, de lehet tévedek. mindenesetre biztos, hogy egy alapjövedelem bevezetését azok szívnák meg akik normálisan keresnek, bejelentett állásuk van, stb, és nem azok, akik napról napra élnek.
ezen kívül más segítséget nem igazán tudok elképzelni, ami a napról napra élő embereken segítene.
de ird ha van ötleted.
Aki egy kicsit is figyelemmel kísérte az elmúlt 10 év magyarországi társadalmi és politikai történéseit, az pontosan tudja, hogy minden országos jelentőségű ügyben Orbán Viktor határozta meg az irányt és hozta meg a döntéseket. Mindezt úgy tette, hogy a törvényalkotási munkában és az operatív…..
Lezárják az ország összes tengerpartját - ez a spanyol kormány legújabb szigorítása. A rendőrség közben egész nap igyekezett betartatni a vasárnap óta érvényes karantént: illegális maszk árusokat, a csirkéihez siető idős hölgyet és medencéző turistákat büntettek meg. ..
MammyPress News Döglégy-invázió 2020.03.05 23:11:31
Szikrázó napsütés simogatja lelkemet és arcomat, visszavonhatatlanul jelezve, hogy a tavasz idén is szerencsésen megérkezett! Még az a tény sem zavart, hogy autómmal éppen egy dugóban ülök, hiszen tudtam, hogy napok óta dolgoznak arrafelé, de szeretem ezt az útvonalat: keresztül az Andrássy úton, a…..
Tavaly, 2019 október 9-én a török hadsereg megtámadta Szíriát a Béke Forrása Hadművelet (valódi nevén: Operation Peace Spring) keretében. Az akció egy teljes hónapon keresztül tartott 15 ezer török és 14 ezer velük szövetséges szír katona részvételével. A beavatkozás eredményeként egy 1200…..
Bebizonyosodott: a vékony emberek egyszerűen mázlisták! Legalábbis egy részük biztosan. Úgy tűnik, igazuk van azoknak, akik már rég megmondták, hogy nem kizárólag az akaraterőnek köszönhetőek a karcsú vonalak – vannak, akik szerencsés alkattal születtek. Kép: Tilda Swinton színésznő 2019-ben a…..
nnnnnnnn 2020.01.24 08:30:04
Szerencséje annyiban van a vékonyaknak, hogy nem szeretnek különösebben enni. Egyébként az esetek 99,99%-ában csupán az döntő, hogy mennyi kalóriát visz be az ember, egyszerű fizika. Lehet, hogy a vékonyak egész nap össze vissza zabálnak az irodában, de valószínűleg otthon már nem kajálnak vacsorát-uzsonnát, vagy ha igen, akkor sem főtt ételt, mivel nem érdekli őket a kajálás, csak bedobnak 1-2 szendót, vagy akármit. Nem nasiznak este, és nem kajálnak ha megéheznek éjjel. Eddig akárhány dagadt emberrel találkoztam, mind evett este 6 után is, és éjjel is, és folyton nasiztak este. Egyébként aki este éhes az reggel nem érez éhségérzetet, ellenben aki este evett, az reggel is egyből éhséget érez.
A fogyásnak egy a titka: keveset kell enni. Bírtam mindig mikor jöttek nekem is ezzel a dumával a nők, hogy milyen szerencsés vagyok, mert alkatilag vékony vagyok. Érdekes módon minden husos barátnőm akivel együtt voltam valahogy kétszer annyit evett egy nap mint én, és folyton éhezett, meg este 7 után enni akart. Azon is meg voltak lepődve hogy nem volt otthon egy deka nasi se. Én meg azon lepődtem meg, hogy nők szájából mindenféle helyzetben el tud hangzani az "úgy ennék most egy kis csokit" mondat. Sose eszem csokit max szökőévben, szóval nálam aztán kereshetik. Se sütit. Se csipszet. Se kekszet. Se rágcsát. Se mogyit. Se magot.
Egy szó mint száz, akit nem izgat fel az evés, az könnyen tud vékony lenni, aki meg szereti a hasát, és érdekli ez a dolog, az könnyen meghízik, mert többet eszik mint amennyit elhasznál a teste, ilyen egyszerű.
Más kérdés hogy sose járnék vékony nővel, az olyan mintha egy fiút fogdosnék. A barátnő legyen husos, az szexi, és legalább meg lehet enni ha kitör a klímakatasztrófa.
Génmódosított gyerekek születtek Kínában. Rögtön kettő is. Erről maga a génmódosítást végző tudós számolt be egy videóüzenetben. A nagy bejelentés a National Geographichon nézhető meg.   A világ tudósai azonnal kikeltek a történtek ellen. Azzal vádolják kollégájukat, hogy minden tudományos és…..
nnnnnnnn 2019.12.13 11:03:52
@midnightcoder2: attól hogy átvezet még ugyanolyan algoritmikus elvekre épül mint egy sima számológép. semmi intelligencia nincs benne, és nem is lesz. lövése nincs senkinek hogy kéne mesterséges intelligenciát alkotni. amik most vannak azokra a helyes kifejezés talán az hogy mintafelismerő algoritmus.
nnnnnnnn 2019.12.13 11:12:58
@midnightcoder2: egyébként pont emiatt nem lesz technológiai szingularitás sem. mivel mesterséges intelligencia se létezik ami azt beindítaná. és még jópár száz évig nem is fog valószínűleg.
A 43 éves Rémes Gyula 2018 decemberében halt meg a Westminsternél, tragikus körülmények között. A Guardian nemrég hosszú cikket szentelt sorsának és az ügy jelentőségének. Ezt foglaljuk most össze...
nnnnnnnn 2019.11.04 13:25:00
@kéki béla: "a fajtádat meg meglincselni te barom... csupa olyan hajléktalant ismerek, aki nem volt alkoholista mikor utcára került, de az utcán másképp nem bírja kihúzni. Nem egyet úgy ismerek, hogy szinte attól a naptól, hogy utcára került... "

akkor menjen el dolgozni, ilyen egyszerű. segédmunkásként is már rengeteget keres az ember. aki meg nem tudja a saját életét menedzselni azt vigyék el zárt helyre és menedzselje neki az állam, ne az utcán tengődjön. amúgy mi a bajod a javaslatommal? neked jobban tetszik hogy alkoholisták fetrengenek az utcákon?
„Mikor pedig végre hosszas munkával sikerült becsábítani, kiderült, ami addig is egyértelmű volt: hogy életem szerelme teljesen impotens” – És nem Levélírónk külleme miatt, ennél sokkal összetettebb a dolog. Mert hiába az összhang és a sok közös téma, ha egy dogmatikus vallás közétek áll.…..
      Nem szeretnék most egy dühös postot írni. Azt sem szeretném, ha minden másfeledik komment arról szólna: ezt hozta a feminizmus. Mert aki ismeri az országot, amiben élünk, az tudja, itt bizony családon belüli erőszak van sok helyütt, a komondor löki fel a feleséget és vállalatvezetők…..
Könnyű arról beszélni, hogy másokban milyen komplexusokat vélek felfedezni. És nyilván sokkal kényelmetlenebb arról, hogy bennem milyenek vannak, milyen érzések uralkodnak akkor, amikor - bár nem lenne muszáj -, mégis jó benyomást szeretnék kelteni. Vagy, amikor a dolgok nem várt fordulatot vesznek,…..
A Momentum Mozgalom és az LMP egy holokamuzó debreceni Jobbik-testületben találta meg ideális jelöltjét Magyarország második legnépesebb, egyben egyetemi városa élére, ugyanakkor feljelentést tesz gyűlöletbeszéd vádban a Pesti Srácok írása miatt. A Momentum több, mint kétszer annyi szavazatot ért…..
Magyarország továbbra is keresztbe fekszik szinte minden olyan kezdeményezés előtt, melyek az EU távlati céljait szolgálnák. Különösen a klímaváltozás elleni harc és a menekültkérdés megoldása számítanak elvetendő témáknak a magyar diplomácia gyakorlatában, melyhez általában a V4-ek közül sikerül…..
Sok mindent felforgattak az utóbbi időben az internetes kommentek. Azokról a hozzászólásokról beszélünk, amelyeket az olvasók írnak vagy internetes újságok cikkei alá közvetlenül vagy a lapok Facebook-oldalára az egyes cikkeket közzétevő bejegyzések alá. Új helyzeteket hozott ez jogászoknak,…..