Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miserables

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kapitalizmus és a Szocializmus is a piacgazdaságra épül. A különbség a kettő rendszer között annyi, hogy a kapitalizmusban a javak elsősorban azt illetik, aki megtermelte, a szocializmusban pedig a javakból az, aki megtermelte a lehető legkevesebbet kapja meg. Alapvetően másképpen…..
A KARD Közmunka és minimálbér? 2013.01.02 07:57:03
A kormány a december közepi "erős hete" alatt "megoldotta a minimálbért" is: összege 93 ezer forintról 98 ezer forintra emelkedett. A hírek szeint az emelés a versenyszférával és a szakszervezetekkel egyetértésben történt, és most itt ne is menjünk bele olyan dolgokba, hogy okoz-e…..
miserables 2013.01.02 11:15:08
@kovi1970: @babo81: jkiss111@gmail.com lőjj egy őnèletrajzot ha dolgozni akarsz ,más országban segitek .
miserables 2013.01.02 13:08:01
@VT Man: kis buta vagy.Ott van a facebokon a holland telszamom is .Orbant meg kitiltanam Magyarorszagrol a szoci politikusokkal együtt.
miserables 2013.01.02 13:11:26
@rókafogta: Nos ha Magyarországon tudsz nekem havi 600 000 ft t fizetni havonta ,talán visszamennék.Miért nem te mégy a fiadhoz inkább?
OECD munkaerőpiaci tanulmány A magyar az egyik legtöbbet dolgozó nemzet, derül ki az OECD egy napokban közzétett tanulmányából. A 34 OECD tagállamból csak háromban dolgoznak többet, mint nálunk. A közzétett statisztika szerint azok a magyarok, akiknek van munkájuk,…..
miserables 2012.12.31 04:43:06
@Tűnődő: Hollandiaban meg a munkanelkuli segelyt sem konnyu megkapni .5 ev folyamatos munkavegzes eseten 3 evig jar a munkanelkuli segely.....elvileg !De peldaul olyan cimen is megtagadjak ha az illetonek nincs a neten felteve oneletrajza !Megdobbento volt kezdetben hogy a supermarketban felkaru ember ult a gyorskasszaban !Egy kezzel huzta a vonalkod olvasot es mivel csak kartyaval lehetett fizetni ,nem kellett bajlodni az apropenzzel ( 6 eve nem hasznalok keszpenzt ).Tolokocsis emberek vezetnek benzinkutakat es golyoallo uveg pult mogott ki sem lephet a kassza mogul.Magyar kutnal meg 3-5,n rohhanak hogy megtankoljak a kocsim !Vakok telefonos ugyfelszolgalatot vegeznek .Mert rokkantnyugdijat se adnak csak olyanert hogy valaki suketnek szuletett .Aki megserul nem leszazalekolja, hanem atkepezi masra .A mentalitas eg es fold a ket orszag kozott .Nok is dolgoznak epitoiparban vagy epp szemetes kocsin.Egyszer beszeltem angolul ket 20-n eves holland lannyal akik kukasauton dolgoztak es perfekt beszeltek angolul ,elotte irodaban dolgoztak !Az ertekrend mas hiszen nagyon meg vagyunk fizetve !A fizikai munka plane de ha szakkepzett sokkal tobbet keres ,mint Magyarorszagon egy sima diplomas.Itt a diplomast is kotelezik fizikai munkara ha elveszti allasat.Programozo sot agrarmernok is takarito cegnel takaritotta az atadasra kesz epuletet a cegunknel.Viszont az emberek nagyon kepzettek ugy nyelv mint szakmailag es nagyonon esszeru a logisztika minden teruleten.Nem is kell horukkolni en 60 eves komuves vagyok es nem akarok nyugdijba menni ,Itt 66 ev a nyugdijkorhatar de nem ritka hogy vallakozokent dolgozik tovabb a munkavallalo.Itt az is erdekes hogy sok vallakozo a magas berek miatt nem tud alkalmazni mast es ketten tarsulva a kezukkel dolgoznak.Irritalt amikor Miskolcon eltem es a vallakozo semmit nem ertett az epitöiparhoz de felvallalt hazepietest .A penzt meg eltette .Itt ez lehetetlen mivel nem lehet tovabb passzolni a munkat es leszedni a 10-20 % a munkast meg fillerekert dolgoztatni.
miserables 2012.12.30 14:31:01
Hollandiában élek 6 éve . Egyszerű a megoldás erre már rájöttek a fejlett világban .Nincs készpénz cégek között 1 eurós tételt is csak bankszámlára utalással lehet kiegyenlíteni ,legyen az árú vagy szolgáltatás .Fizetést alkalmazottaknak szintén bankszámlára utalnak és a fizetési kimutatást internetes weboldalon tárolják két évig visszamenőleg .Az adóhivatal így nagyon hatékony mivel pillanatok alatt le tud ellenőrizni mindent .Nagyon kevés a fekete munka de legálisan dolgozom annyit amennyit akarok ÖNKÉNT ,heti 55 óránál ugrik az adó !Igaz a holland csak 40 órát dolgozik ,nem ismerik a túlmunkát .Ez az egyik .A másik a hatékonyság .20-n építünk 120 lakásos lakóparkot .Mindössze 1 irodai alkalmazott aki építész technikus végzett van az építkezésen .Minden reggel kinyomtatva megkapja mindenki a napi munkát !Nyomon követhető nincs lógás de nem kell hajtani ,nyugisan dolgozunk .Ha néha változás van ,mondjuk ütközik a következő munkafázis anyaga ,akkor én túlórában megvárom a szállítmányt .Nincs vita elvégre pótlékkal fizetik a túlmunkát .Ezért mindig határidő előtt adják át és hibátlanul az építményt !Magyarországon ezt 200 ember végzi ,soha nem készül el időre és az átadott építmény 70 % hibás 2 % utólag le kell bontani .
Harmadik tétel.Szociális segély itt nagyon nehezen adják !Orvosi ellátást csak az kap aki fizeti a tb-t.Ha nincs munkája és letelt a munkanélküli segély akkor is kell fizetni a betegbiztositást !Aki nem fizet megbüntetik aki külföldi ki is toloncolja !Családi pótlék 3 havonta jár de ha nincs egy éve bedolgozva nem kap addig !Gyes ismeretlen ,16 hét a szülési szabadság ,utána egy centet nem kap.Vagy vigyáz a nagyszülő a babára vagy fizet havi 800 eurót egy gyerekre .Lehet a kismama havi 1200 eurót keres de ha csak rész munkaidős 700-900 eurót keres!
Negyedik és legfontosabb Hollandia 16 millió lakosára van 4000 kitünö épitöipari cég.Magyarországon meg van 90 000 épitési " joggal " rendelkező kontársereg.Szakmaiságot megkövetelni kellene nem szabadságot adni a csalásokhoz.
Ötödik .A vállalkozó ha becsődöl a saját vagyonát is elveszíti de a kártalanitásra a feleség különvagyonát is elkobozzák ,ami esetleg válásnál szóba sem kerülhet .
Szóval volna mit fejlődni az országnak és ennek a nagy része nem is pénzkérdés csak azok akik a Parlamentben ülnek semmit nem értenek sem az Unióból sem a világból.
A magyar felsőoktatás, a mostani- és leendő hallgatók, családjuk, az oktatók és minden érintett hadüzenetet kapott a kormánytól: nincs vége az eddig is súlyos elvonásoknak - jövőre soha nem látott nemmegszorítás indul, nemtandíjjal és nemröghözkötéssel párosítva. Ha…..
miserables 2012.12.09 16:06:37
@Dr. jenőke (jenőke): Nos ez a fejlett világban jól működik, mert az emberek tudják tanulni kell de a tandíjat nem a szomszédommal fizettetem meg .Mint írtam ezt sokfelé az emberek SAJÁT maguk fizetik nem tudom mit írtam nem érthetően.
Az más tészta hogy ingyen kapni meg bármit nagyon sikk volt a szocializmusban.Meg Skandináviában.Mivel éltem Dániában ( is ) elég volt 6 hónap ottlét,belássam nem tudok szociálisan " jótékonykodni " .Küzdjön mindenki ha el akar valamit érni.Még ha nektek Kádár gyerekeinek,unokáinak ez nem is tetszik.
miserables 2012.12.09 16:43:08
@fairi: Hollandiában nincs minőségi kifogás,csak jó minőséget fogad el az építtető .Valamint aki sz@rul dolgozik az első napon elküldik.Mivel itt a legmodernebb a technológia ,olyan blokktéglás ház építés vagy 40 éve nincs itt, az nagyon elmaradott technológia .100 lakásos lakóparkot építünk 20 szaki 0 segédmunkás van az építkezésen ami marhára gépesített és tökéletesen koordinált .Mérnök nem szükséges az építkezésre egy technikus és egy irodai alkalmazott van ,mivel egy komputerprogram alapján dolgozunk ,személy szerint kinyomtatva kapjuk kézbe az aznapi munkát.Aki tervezi az építményt az egy alkalommal jön megnézni ,amikor elkészült de nem ismerjük.
miserables 2012.12.09 16:48:03
@kanálwarrior: Orbán ugyan úgy alkalmatlan Miniszterelnöknek mint Gyurcsány volt .Nagy bűne Orbánnak hogy a strukturális átalakítást nem tette meg első uralkodása alatt és most sem teszi meg .Pedig a piac már követeli és ez lesz a bukása mert Brüsszel belátja másképp nem megy csak ha eltávolítják .