Regisztráció Blogot indítok
Adatok
placedeliberté

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1893-ban majdnem négy Dunát átszelő metróvonalat építtetett a magyar kormány. 1900-ra Budapest föld alatti közlekedési hálózata majdnem akkora lett mint berlini. Jókai Mór budai hegyek között kanyargó kábelvasút álma a megvalósítás küszöbén volt. A Sugár (Andrássy) úti földalatti metszete (Grafika:…..
placedeliberté 2012.12.23 14:12:29
@Parafon:

Van igazság benne, de nem szabad így hozzáállni.

Igen, rengeteg dolgot köszönhetünk a zsidóknak is, de most csak páldaként Szécheny-nek, Kossuth-nak, Deáknak is, akik tudtommal magyarok voltak.

A romák pedig felbecsülhetetlen zenei, kultúrai értékekkel gazdagították az országot, valamint a háborúkban réz, vas és más fém muníciók, ágyúk építésével juttaták előre az otthonuknak tartott magyarországot hazafiságból. Egyes komoly feltételezések szerint Rákóczi is roma volt, többek közt ezt a tényt az sejteti, hogy a teljes udvarnépe roma származású emberekből állt. A romák közt is volt egy meglehetősen masszív arisztokráciai réteg, akik még ma is élnek mellesleg.
Bihari János, a Rákóczi induló írója is roma származású volt.

A zsidóknak köszönhetjük a legcsodálatosabb épületeinket, mert javarészüket ők tervezték. Zsidó volt Ganz ábrahám is, aki hatalmas találmányokkal vitte előre a magyar ipart. Zsidók a magyar tudományban hatalmasat alkottak. Nagyon sokat köszönhetünk nekik.

De ha már magyarságról beszélünk

Azt is megnézhetjük kik voltak az Aradi Vértanúk. Magyar, zsidó, roma, német, szláv is van köztük. Ez a harmónia így olyan szép lehetne. Olyan sokszínű ez az ország, olyan sok rejtett szépség van ebben. Ez a sokféle nép együtt csodálatos dolgokra képes.

Ma éppen kettészakítja a társadalmat a sztereotíp utálat - "magyarok" és nem "magyarok".

Azt tudjuk, kiket tartanak nem magyarnak: A zsidókat, romákat, ázsiaiakat, afrikaiakat, szlávokat, horvátokat etc.

De kik számítanak magyarnak? Az ősmagyar gyökér már teljesen el van vegyülve ezekkel a nagyon régen jött jövevény népekkel. Vannak tiszta magyar emberek, de az országot nem csupán ők vitték előre, hanem minden más említett jövevény nép is. Ennek az aránya teljesen mindegy, az a lényeg, hogy egykor mindezek a népek otthonuknak látták Magyarországot és hazafiasan küzdöttek a magyarságukért.