Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ThomasV

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A háborúk első számú szenvedői mindig is a katonák voltak. A frontokon harcolók mögött azonban ott volt a hátország támogatása, úgy anyagilag, mind lelkileg. Ha a hátország hite megrendült, a fronton harcoló katonák még inkább kiszolgáltatottá váltak. A történelem számos…..
ThomasV 2016.05.03 12:50:43
Érdekes cikk, márciusban jártam Ukrajnában, akkor igencsak meglepődtem rajta, hogy a kitüntetés még ma is létezik, a linken látható, hogyan néz ki a mai verzió:
drive.google.com/file/d/0B63NFJBrr_HeR1pMMXB1bU5yUEk/view?usp=sharing
A címet azoknak az édesanyáknak adományozza Ukrajna államfője, akik öt, vagy ennél több gyermeket neveltek legalább nyolcéves korukig, tehát a régi szovjet minta érvényesül. Az édesanyák egyszeri pénzjutalomban is részesülnek, ami az általában szegényesen élő ukrajnai nagycsaládoknak jelentős segítség.
Még cikk is született Beregszászban az átadásról:
www.karpatok.karpatinfo.net/cikk/kultura/hos-anya-allami-kituntetes-atadasa-beregszaszban/kituntetes-hos-anya-nagycsaladosok-babjak-zoltan-beregszasz-karpatalja
A szovjet-náci tengely   Első olvasatra furcsának tűnhet ez a szókapcsolat, pedig egy létező történelmi eseményt takar. A második világháborút megelőző évtizedben szoros kapcsolatot ápolt egymással a Gestapo és az NKVD, a szovjet titkosszolgálat. Náci és szovjet…..
Ferenc pápa azt mondta, hogy megújítja az egyházat. Ez a jezsuita szellemiségéből fakadó kijelentés valóban rá is fér a régi szervezetre: nem megváltoztatni kell, hanem a XXI. századhoz alakítani. Az abszolút jó nem változik azért, mert a korszak szabadosabb, így nem magának az…..
Ez a 100. poszt! Köszönöm az eddigi figyelmeteket! 1945. Félkész Heinkel gépek egy sóbányában 300 (!) méterrel a föld alatt. Magdeburg ostromakor találtak rájuk...
ThomasV 2014.01.22 08:25:07
@emhetes: Valóban nem bizonyított, csak valószínű: "Kilétüket nem sikerült megállapítani, de már a korabeli feltételezések szerint is Daguerre által a fotó elkészítéséhez felkért személyekről lehet szó." (fototortenet.blogspot.hu/2011/08/az-elso-emberalak-boulevard-du-temple.html)
Vicces, az egész sztori. Csak röviden: mindenki lop, azaz nem tiszteli a szerzői jogot vagy mit. De tényleg "mindenki". A Narancs interjút készít L. Simon Lászlóval jórészt a szerzői jogdíjak átcsoportosításáról, aki pár nappal később saját Facebook oldalán „jogtalanul”…..
Ebben a politikai kurzusban azonban mindenképpen aggasztó arra gondolni, hogy ha az egyházak iskolákat vesznek át, ha a hittan kötelezően választható lesz, akkor ezekben az iskolákban, illetve az ilyen órák keretében ilyen "szinvonalú" lesz az oktatás. Ez pedig Magyarországnak…..