Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Soondee

37 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy gondolom, hogy nem okozok hatalmas meglepetést azzal, hogy a trolibuszközlekedés felderítésére több energiát fektetek, mint a többi ágazatra. Igaz, a lassan két éve megfogadott „egy év alatt a cseh trolis városok körül” projekt ilyen jó MÁV szellemiségben majd egyszer jön. De nyugalom, nincsen…..
Akár egy ilyen szlogennel is útnak indulhatott volna Tolna megye új, helyi szolgáltatója, a Paksi Közlekedési Kft. Paks így Tatabánya, Veszprém és Kecskemét után a negyedik olyan város kicsiny hazánkban aki kivette a helyileg illetékes volán kezéből a település helyi járatait. A negyedik hely épp…..
Szokás szerint, részemről egy igen hosszúra nyúlt csendet török meg, illetve újra is lett tervezve a trolis projekt, hisz az volt az alap koncepció, hogy a 2019-es évben járom végig mind a 13 csehországi trolis települést. De nyugalom, nincs elfelejtve, alapanyagok még akadnak, így erre a karanténos…..
Folytassuk a kalandozásainkat Csehország trolibuszos városaiban. Mint említettem az előző posztban, a troliüzemek felkeresése teljes mértékben ad hoc módon történik részemről, ahogy éppen kattan valami a buksimban. A legutóbbi kattanás – mint az már úgyis tudjátok – České Budějovice városába vezette…..
Mint azt az előző posztomban írtam, igen hosszú csendet sikerült részemről megtörni. Ezzel egyetemben sikerült egy igen nagy fába is belevágnom a fejszémet, vagy akár mondhatjuk a fényképezőmet. Történt ugyanis az elhatározás, hogy az idei évben be szeretném járni a cseh troliüzemeket. Hogy mi is…..
Meg kell, hogy mondjam már-már jómagam sem tudom mikor ragadtam utoljára tollat, illetve akarom mondani billentyűzetet, hogy valami fogyaszthatót alkossak. Persze, persze visszanézhetném, de inkább a saját lelkiismeretem amúgy sem túl nyugodt világát inkább nem zargatom fel. Na és természetesen ha…..
Lassan kezdtem már elfelejteni, hogy is kell ilyen betűhalmazokat írni, úgyhogy éppen itt az ideje összedobni valamit, ami még magamhoz képest elég friss témával bír, csak egy hónapja történt. Ugye, hogy mennyire ropogós téma? =D No de az úgyis tudvalevő mindenkinek, hogy volt áprilisban egy…..
Szerintem nagyon kevés olyan ember van, aki ne hallott volna a Budai Fonódó fedőnevű villamoshálózat fejlesztésről, mely a szombati nappal mondhatni elkészült, hiszen elég nagy visszhangja volt a projektnek, kinek a pozitív, kinek a negatív oldalai maradtak meg a hírekből. Az első nap - mondjuk már…..
Abban a töménytelen mennyiségű idei posztban észrevehettétek, hogy jómagam többnyire inkább a határ túloldaláról hoztam olvasnivalót, de azért volt/van más is a puttonyban, amit még nem vetettem monitorra. Szóval ez a poszt is egy lassan másfél éve, a Kárpátbuszos…..
Jó munkához idő kell, rosszhoz meg még több - tartja ugyebár az a bizonyos mondás. Na már most én igen csak messziről kerestem elő eme sztori történet szálát, de nálunk a fent említett mondás úgyis okafogyottá válik, hisz mindig valami értelmes és olvasható betűhalmaz…..
Aki azt hinné, hogy rekord gyorsasággal írtam meg a posztot, azt sajnos ki kell ábrándítanom, hisz ez a bolyongás még tavaly esett meg. Kissé alábbhagytak mostanság a túrák, ezért is nyúltam kicsit vissza az időben, ehhez a naphoz, de ebből a szempontól jobban állok, mint a…..
Soondee 2015.05.27 22:15:25
@Lfrici: Üdv!
Nekem sikerült megnyitnom a képeket nagyobb méretben is, ugye az indafoto-s oldalra irányít át.
De adok egy közvetlen linket az albumhoz, remélem így megnyílik!
indafoto.hu/soondee/punkosdi_munkanap
Biztos sokatok értesült, illetve olvasott is nem egy bejegyzést, hírt az április 22-én a zsámbéki Driving Camp területén megrendezésre került harmadik BUSEXPO-ról. A rendezvény keretein belül tartották a XXI. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát is, ahol elsősorban…..
Nem, nem ilyen filozofikus elmélkedés lesz az elmúlt 3,5 évemről, és nem is egy ilyen egyveleg az ez időszakban megejtett túráimról, csak egy szimpla bécsi kiruccanásról lesz szó, de írtunk már Bécsről annyit, hogy kiürült az ötlettár. Meg azért eme hobbim terén (jó meg…..
Közlekedési Osztály Hello 2015! 2015.01.03 18:46:53
Itt az új év, remélhetőleg mindenki a emlékezetesen búcsúztatta 2014-et, és tervekkel és fogadalmakkal tele ugrott bele 2015-be, ahogy jómagam is, bár elsősorban nem a hobbi terén. Idei első posztunkban jómagam is áttekintem mit is alkottam tavaly, mindezt 1-1 képpel minden…..
Most, hogy itt a karácsony, meg az év vége, és, mint azt tudjuk amint december 31-én éjfélt üt az óra, nem csak az óév búcsúzik, hanem a volán társaságokból közlekedési központok lesznek. Ezt egyesek a volánok megszűnéseként (ami szervezeti szinten igaz is) abszolválják és…..
Természetesen tudok/tudunk róla, hogy ez már a harmadik poszt egymás után a nyugati szomszédainktól, de speciel magam részéről egyre jobban lázba hoznak a nyugati témák. Lehet, hogy nem csak a náthát kaptam el Aaron kollégától? No, de mint ebből a paradox hatású címből is…..
Újabb poszt, és ismételten határainkon túlról, hisz foglalkozni kell a külföldi közlekedéssel is. Magához a túrához kicsit tekerjük vissza a naptárat, mondjuk úgy két hónappal, ekkor kerekedtünk ugyanis fel Aaron kollégával, hogy megtekintsük a Bécsben bő fél év alatt…..
Remélem azért nem okoztam nagy sokkot senkinek ezzel az igen hatásvadász címmel. Terveink szerint két részes lett volna eme északi szomszédaink járműparkjával foglalkozó poszt sorozat, de történt még áprilisban egy pozsonyi kiruccanás, illetve most ennyire futotta a kreativitásom.…..
Mint azt már olvashattátok eme blog keretein belül, az évet igen erősen északon indítottuk, ráadásul két felvonásban, így éppen itt volt az ideje, hogy kicsit délebbre is elnézzünk, de ezúttal az országhatáron belül maradtunk. Mellékesen jegyzem meg, hogy a két felvonás…..
Közlekedési Osztály AMTS 2014 2014.04.09 22:43:00
Ennél jobb hatásvadász címet szerintem ki se tudtam volna találni (az iróniát majd az i betűnél keressétek). No de ígérem, hogy hogy a poszt vége mindenkit érdekelni fog! ;) Az erősebb nemet legalábbis mindenképp. Nos szóval történt az idén is, hogy március 21 és 23-a között…..
Sajnos jómagam nem vagyok szabadidős, így az idei év első túrájára egészen január 19-ig várnom kellett. Egyben ez volt a nálam már hagyománnyá vált félév végi csengetés, melynek úti célja a Csallóköz volt. Már Burgenland óta motoszkált bennünk a gondolat, hogy a nyugati…..
Hogy divat-e vagy sem mindenki döntse el magában, de elég régóta szokás év végi statisztikákat, év értékelőket, leltárt tartani cégeknél szervezeteknél. Úgy gondoltuk mi is, hogy mindketten a saját szemszögünkből értékeljük a 2013-as év történéseit, túráit,…..
Csak elérkeztem odáig, hogy megírjam ezt a régóta ígért posztot. Megfogalmazódott a csapatban még a burgenlandi túrán, hogy az őszi óraállítás előtt meg kellene ejteni egy kintalvós vadászatot, valami KAV-val szomszédos volánnál. Mivel Vértesből mindannyian egész jól…..
Közeledik az uborkaszezon, így visszatekintek kicsit az időben ezzel a poszttal. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nincs mit megírnom a közelmúltból, de az még kicsit várat magára. Még az erdélyi túrát megelőzően ejtettem meg ezt a nógrádi kiruccanást másodmagammal, a…..
...avagy a "hülyék" beveszik Bécset! Lehetne akár ez az alcím is amennyi baromság kifordult belőlünk aznap.Nos így a Zh hegyek között kikapcsolódás gyanánt (f*sznak van kedve tanulni alapon) elregélem a még szeptember elején megejtett egynapos kiruccanást. Címhez annyi…..