Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Radnóthy Szabolcs

34 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdést egyszerűen, már az elején megválaszolva: boldogságot és gazda(g)ságot! Azonban most nem a rövid, összecsapott válaszadásnak van az ideje, hanem a cizellált kifejtésnek. Sajnos a Typotextől még nem kaptam meg a videófelvételt a könyvbemutatóról, de szerencsére…..
Miért ne? Más történik 2014.04.28 23:34:52
Szünet. A blog célja beteljesült. Köszönöm mindenkinek, aki követett, és remélem érdemes volt. Mégsem a búcsú pillanata ez, hiszen más történik, de még születik, talán ez év végére kibújik a zsákból. Ha így lesz, akkor kerekebb lesz mindannyiunk élete. ..
Miért ne? Test 2014.01.14 11:20:12
Két évvel ezelőtt, a sokadik Vinyasa Flow jóga órák egyikén, amikor terpeszülésben térdre borulásos hajlítást csináltam, különös élményben volt részem: különálló entitásként tapasztaltam meg a testemet. Felegyenesedtem, végignéztem a lábamon, a kezemen, és úgy…..
Gyerekkorunkban hősök voltunk. Pókemberek, Batmanek, G.I. Joe-k. Indiánok, akik elűzték földjeikről a sápadt arcúakat. Mi voltunk Bux Barnabás Boldizsár és megmentettük Fantáziaországot a Semmitől. De mi voltunk az öreg Dagobert és úszógumival úszkáltunk a pénzben. Erősek…..
Miért ne? Énünk hármas egysége 2014.01.04 10:06:50
Kérlek állj a tükör elé és figyeld meg magad. Ne a hajadat vagy a miteszereket az arcodon; ne a gondjaidat, bajaidat, hanem magadat. Azt, aki vagy. Nézz mélyen a szemedbe. Kit látsz? Ki áll ott előtted? Látsz egy arcot, de te több vagy, mint az arc. Látsz egy nevet, és a név…..
Miért ne? A tudat három arca 2013.12.24 10:33:21
Nyílik a pinceajtó. A sűrű sötétségből dohszag csapja meg az orrom. Mellette végtelen fokokkal megépített lépcső vezet felfelé, olyan magasra, hogy a végét se látom. Ott fény van. Világosság. A pince taszít, az ég hívogat, én meg csak állok a földön és azon gondolkozom,…..
Kedves olvasóim, mielőtt alámerülnénk a bejegyzés témájába, engedjétek meg, hogy egy bekezdésnyi időre megálljak és összefoglaljam hol is tart most tulajdonképpen a blog, mi a célom vele és úgy egyáltalán hogyan alakult bennem ez az egész február óta, amikor megírtam az…..
Miért ne? Elvből 2013.11.26 08:33:54
Reggel van. Felébredsz. Óvatosan kimászol az ágyadból, elbotorkálsz a fürdőbe és belenézel a tükörbe. Új nap. Új feladatok. Új találkozások, de még szinte fel sem fogod, hogy ébren vagy. A tükörből álmos önarcképed néz vissza és még valami, ami nagyobb hatással lesz rád…..
Miért ne? Flight 2013.11.02 09:12:20
Tegnap este láttam egy filmet, ami pontosan arról szól, amiről az előző bejegyzésben írtam: mi történik akkor, amikor nem vagyunk hajlandóak elfogadni az életünket megkeserítő hullámokat. Nézzétek meg. Flight. ..
A Guiness Rekordok Könyvébe bekerült szörfös, Garret McNamara 2013-ban, Portugália partjainál megdöntötte saját rekordját (24 m): egy 30 méter magas hullámot lovagolt meg.   Valószínűleg tisztára be volt szarva, de megcsinálta. 30 méter magas, több tonnányi lezúduló…..
Az előző bejegyzésben tisztáztam: az öröm teljességének titka az irányítás megragadása. Uralni saját életemet, de hogyan? Hogyan, amikor a Káosz tengere egyszer szelet ad, másszor hullámok alá temet? Nehéz ügy ez. Bizonytalan környezetben ügyesen navigálni, de ha sikerül, a…..
Miért ne? Léghajó 2013.10.10 14:28:45
Adjatok szikrát, s én lángra lobbanok! Adjatok levegőt, s én léghajót fújok Nektek, és kivételt nem teszek senki közt, ki e hajóval szállni akar, hogy repüljön, repüljön vele magasra, görbe ívével mosolyt karcolva a világra. Vigye hírét annak, aki meghallja, hogy az…..
Ahogy azt az előző bejegyzésemben ígértem, íme az ábra, ami egyesítve mutatja be az Én, az Élet és a Káosz egymáshoz való viszonyát. A bal oldali fekete kör jelképezi a Káoszt, azt a teret, ami körülöttünk van és aminek én is, te is és mindenki a részei vagyunk. A jobb…..
Hogyan tudjuk úgy irányítani saját sorsunkat, hogy az örömteli élménnyé váljon? Nos, ehhez azt hiszem először azt kell megvizsgálnunk, hogy egyáltalán milyen szereplők játszanak a mi kis - életnek nevezett - színdarabunkban. Hívjunk segítségül ismét egy metaforát, mondjuk…..
Miért ne? Az öröm kapuja 2013.09.26 14:16:39
Legutóbb belemélyedtem egy kicsit a káosz és az öröm viszonyába, amit csendes magányomban aztán tovább boncolgattam és no lám újabb érdekes felfedezést tettem. Szóval azt már elég részletesen leírtam, hogy mi az öröm testi és szellemi szinten, milyen jellemzői, területei…..
Miért ne? 100% 2013.09.19 10:21:54
A sok örömködés és teljesség után tessék egy videó a szabadságról. Amit szóban itt nem, azt a videóban igen. ..
Idén nyáron Észak-Magyarországon jártam, mert bevállaltam egy földmérős melót. Kifejezetten elvonulós korszakomat éltem akkoriban, úgyhogy mikor értesültem erről a lehetőségről, elvállaltam. A munka lényege az volt, hogy állami földeket, főként az Aggteleki Nemzeti Park…..
Miért ne? Jóból is megárt a sok 2013.09.13 09:19:28
Fiam, jóból is megárt a sok! - szokta mondogatni nagymamám, amikor tíz tepsi rétest süt a kemencében és odarakja az asztalra. Együk. Kösz. Meséli is mindig, hogy az apja, az én dédim minden reggel ivott ugyan pálinkát, de csak 2 centet, kávéba keverve, mondta is mindig ez már…..
Elvis Aaron Presley, becenevén a Király máig a világ leghíresebb könnyűzenei énekese. Befutott amerikaiként karrierje méltán vált ki csodálatot: három Grammy-díj, Grammy Életmű díj, hollywoodi filmszerepek és egy új zenei műfaj, a Rock ’n’ Roll megteremtése. Sikerei…..
Egy kis székely faluban született Csíkszentmihályi Mihály, a pozitív pszichológia első számú kutatója, aki több évtizedes kutatása során arra kereste a választ, hogy mit éreznek az emberek életük legörömtelibb pillanataiban és ez milyen hatással van életükre. Az Amerikában…..
Figyeld meg magad most. A bejegyzés címét. Milyen érzéseid támadnak tőle? Hitetlenség? Kétely? Netán lelkesedés? Izgalom? Akármelyik is legyen, dobd ki az agyoncukrozott gyümölcsjoghurtodat a kis alumíniumkanállal együtt és teljes figyelemmel vesd bele magad a…..
Radnóthy Szabolcs 2013.08.19 10:28:12
@Battler: Mivel nemsokára bezár a Vidámpark azt gondolom egy kalózhajós nosztalgiajáratot még megérdemelnek az emlékeid :)
Miért ne? Epifánia 2013.05.23 08:27:14
Biztosan sokaknak esett már a fejükre zongora, vagy villant ki fölöttük villanykörte. Ez akkor történik, amikor elszakad egy erősnek hitt kötél vagy valaki megnyom egy kapcsolót. Nem, persze nem erre gondolok, hanem amikor hirtelen rájövünk egy nyilvánvaló dologra és a homlokunkra…..
Radnóthy Szabolcs 2013.08.19 10:24:45
@Battler: na és mi van akkor, ha elvisszük ezt a láncot egészen addig, hogy miért pont a jelenlegi családunkba születtünk?
Miért ne? Intelligencia 2013.05.15 19:29:57
Az intelligencia a Wikipedia szerint az értelem szinonimája, az elme elemző és megkülönböztető képessége. Egy fogalmi absztraktrum, amely az ember értelmességét hivatott jelölni egy előre kijelölt alaptudáshoz viszonyítva. A közfelfogás szerint ma az intelligencia egyenlő az…..
Radnóthy Szabolcs 2013.08.19 10:22:44
@Battler: igen, a mennyi az iq-d hö 79? de ciki típusú beszélgetések is ebből a félreértésből születnek.
Miért ne? Öröm 2013.08.07 14:21:12
Mi az öröm? Kérdeztem magamtól, és először a testembe pillantottam. Találtam ott endorfint, szerotonint, dopamint, fenil-etil-amint, tiroxint és még sok más vegyületet. Hormonok, vegyületek, aminosavak, fehérjék, molekulák. Az öröm pusztán biokémiai folyamat volna? Tényleg…..
Sir Ken Robinsontól könnyes búcsút véve újra kint hajózunk a nyílt vízen. Vitorlánkat most egyelőre nem dagasztja friss, keleti szél, a tenger fodrai kisimultak.  Semmi nem zavarja meg békés nyugalmunkat a nagy déli melegben, így a fehér vitorla árnyékában újra zavartalanul…..