Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HS 2142

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sorozatrandizó Menhely randi 2017.06.07 08:52:34
Kutya nélkül nem sok értelme van az életnek. Mindig volt mellettem egy eb, amióta az eszemet tudom. Kivéve a mostani időszakot (belváros, estig meló), de 5-7 év múlva kertes házban tervezek lakni és akkor az első dolgom lesz örökbefogadni 2-3 kutyát. Amúgy 3 éve mégvolt kutyám, volt (vagy ha nem,…..
HS 2142 2017.06.26 20:23:45
@TopszLee: : DD Mindenesetre a valamivel frissebb, amerikai nőről szóló posztban ez a téma egy másik megközelítésben jóval nagyobb hullámokat gerjesztett.
A sorozatrandizó Az amerikai 2017.06.19 18:34:16
Megint nem tartottam be a saját szabályomat és ennek ittam meg a levél. Ha egy nőről csak arcképek vannak fent, akkor kár vele foglalkozni. Esélyes, hogy kövér. Nekem nem jönnek be, így nem szeretnék randizni velük. Erről megint csak az jut eszembe, hogy ha kövér a csaj, akkor miért trükközik?…..
Tudjuk, hogy milyen fontos a nőkkel való kommunikáció során a testbeszéd, mimika, illetve a szavak megfelelő használata. Külön tanítani lehetne, hogyan érdemes fogalmazni írásban, vagy szóban. Nem is akarok ebbe mélyebben belemenni, inkább egy szót szeretnék kivesézni.  Mondhatnánk, hogy na bumm,…..
HS 2142 2017.05.17 23:16:36
@claire85: Valós idejű chat közben jellemzően maradok az egyszerű funkcionalitásnál, hiszen ott a gyors és pergő párbeszéd az elsődleges, hacsaknem érzek a másik részéről igényt, hogy komplexebb mondatszerkezeteket rakjak össze, mint mondjuk egy poszt alkalmával. (Van, akit meg kifejezetten idegesíteni szokott, olyankor abszolúte lényegre törőnek kell lenni, ez az elején ki szokott derülni. Az viszont tény, hogy a szó elszáll, az írás megmarad, ezért igyekszem olyan formában leírni a gondolataimat, hogy később "ne bánjam meg", nincs visszatörlés :) )

Mivel tudom, hogy ez engem mennyire idegesít, erre különösen figyelni szoktam, különben később visszakapom, hogy minek várok el olyat, amit én sem tudok teljesíteni. :)
Mindenesetre amire ki akartam lyukadni, ha van mellé egy kis körítés (és ehhez tényleg nem kell részletes fogalmazás, csak kb 5-6 szó ráadásként), akkor máris elvett az "éléből", és szerintem ugyanezt lehet alkalmazni az ok/értem és társaira is és akkor máris nem lepattintó, maró gúnyként ható jellege van.
Írásban meg ugye nagy hátrány, hogy se a hangsúly meg a testbeszéd nem ad támpontot, hogy most hogyan is gondolta a másik, így ha még pár szót mellé teszel, az a másiknak is egyfajta mankó az online kommunikációban.
A sorozatrandizó Rapdirandi teszt 2017.05.01 12:10:13
Igaz, javarészt online ismerkedem, de azért bőven van példám való világos ismerkedésre is. Idővel több olyan poszt is lesz, de ma egy olyan témával foglalkozom, ami régóta izgatta a fantáziám. Filmekben láttuk már sokszor a rapidrandit működés közben és olyan izgalmas tűnt. Ez az amikor pár percig…..
HS 2142 2017.05.10 22:20:57
@whoamiohmy: Én nem látok problémát azzal, hogy kifejted a véleményed, sőt bevallásod szerint számítottál is arra, hogy valószínűleg a kommentelők nem feltétlen értenek majd veled egyet. (Főleg mivel valószínű most én is hosszú leszek. :) )
Azt gondolom becsülendő, hogy következetesen képviseled az álláspontod, amit ráadásul körültekintően ki is fejtettél, viszont azt tartom fontosnak kiemelni, amit claire írt kicsit korábban, vagyis hogy nehéz megállni, hogy a mindennapokban ne használjuk egyes "képességeinket".
Közgazdászként főleg elemzésekkel foglalkozom, és kezdetben nagyon nehéz volt megállni, hogy ne mindent racionálisan és logikusan vizsgáljak, építsek mindezek alapján koncepciókat, miegymás. Ellenben volt egy pont ahol úgy éreztem muszáj lesz félretenni kicsit ezt a fajta szemléletmódot, hogy jobban megérthessem mások perspektíváját, ami így végül kiegészülve a sajátommal, jelentette az arany középutat, ami közelebb volt az igazsághoz, mintha maradtam volna a saját elgondolásomnál vagy a másik fél képviselte szélsőségnél.

Ezt csak azért fogalmaztam meg (nem neked szól, csak az elmúlt napokban itt olvasottakból jött a gondolat), hogy reflektáljak arra, ami például Wolf Piszkos anyagiak című írásából, illetve néhány kommentből is kiolvasható. Úgy fogalmaznék, hogy nem tartom szerencsésnek, hogy emberekre árcédulát vagy x/10-es plecsnit tegyünk. Tehát értem mi a mögöttes logika és az életben is (multicégek világa előnyben) nagyon sokszor megesik. Lehet racionalizálni, de azon a véleményen vagyok, hogy kár arra a szintre degradálni, hogy forintosítjuk mondjuk az együtt töltött időt valakivel és nézzük, hogy mi ebből nekünk a megtérülés, vagy éppen mi annak az alternatív költsége, hogy vele vagyok és nem Y-al vagy nem épp Z tevékenységet folytatok, mert végül nagyon könnyen rutinná válik és számomra kicsit gépiesnek tűnnek ezek a fajta felállított standard értékelések. Más kérdés, hogy ezt ki mennyire tudja például randik során palástolni, testbeszédet kontrollálni, hogy fel sem tűnik a másiknak. :D

Ugyanígy lehet nézni azt is, hogy gazdaságilag az együttélés a racionalizálható, hisz különállóként be kell szereznetek 2 főre a műszaki cikkeket, fenntartani külön lakást/autót rezsivel, biztosítással stb.
Mindenkinél máshogy csapódik le de nekem amikor valaki bejön, akkor kifejezett nehézség bármi másra koncentrálni. (Igen, például már erre is van tudományos megközelítés alias new relationship energy.) Nem arra, hogy kvázi az én szempontomból mennyire érné még vele lenni, vagy az ágyig eljutni az tizenikszezer HUF mindenestül. : D (Ráadásul minél többször, annál inkább "jövedelmező"...)

Abban viszont egyetértek, hogy a jelenlegi helyzet nem igazságos, soha nem is volt az, valószínűleg nem is lesz, illetve hogy azok a folyamatok, amik megindultak, milyen irányba haladnak. A kérdés, hogy az egyén szintjén mi az, amit megtehetünk? Kiállhatunk például a felvilágosultabb oktatásért, de nem véletlen, hogy ez miért nem történt meg, megvannak ennek is az ellenérdekeltjei, illetve abban VT 135 is igaza van, hogy a demokrácia amitől sokan hamis reménnyel a jobbulást várták, teli van sötét foltokkal. Vannak néha már olyan pillanatok, hogy úgy állok hozzá: minek rajta sokat agyalni? Nem azért, mert mondjuk vallási okokból úgy tartom, hogy felsőbb erők irányítanak vagy minden előre elrendeltetett. Szimplán csak az egyén szintjén kevés befolyásoló erőnk van, így inkább kikapcsolódom, végén csak ártana az idegeskedés az egészségemnek. :)
HS 2142 2017.05.15 19:12:28
@whoamiohmy: Visszautalva a hozzászólásomra, amikor arra kérdeztem rá, hogy mi az, amit az egyén szintjén megtehetünk, azt nem ironikusan kérdeztem vagy nem is költői kérdésként, tényleg a véleményedre volnék kíváncsi.

Ha normális párbeszéd kialakulna, abban látnék rációt, ellenben társadalmi szinten nem nagyon tudnék mondani a közelmúltból példát, hogy ez megtörtént volna.

Például az EU néhány nappal ezelőtt hivatalosan is döntött, hogy csatlakozik az isztambuli egyezményhez, illetve a magyarországi ratifikáció is többször előkerült. Nem hiszem, hogy ez például olyan téma lenne, amit viszonylagos közönnyel lehet szemlélni és mindkét oldalnak megvan a maga markáns álláspontja ez ügyben, de a mainstream média nem fog ezzel és hatásaival behatóbban foglalkozni, egy szalagcímnek elfér a többi közé.

Vagy ott van a nagy hype mellett támogatott CSOK, amivel a népességcsökkenés lassítását céloznák, de inkább ezzel csak a problémát fedik el, és a kiváltó okokkal nem foglalkoznak, így messze nem tekinthető valódi megoldásnak. De részemről a mesterséges méhtankok sem azok, mint a Szép új világban.

Még az értékelésekről, a Black Mirror című sorozat jutott eszembe (görbe tükör a társadalom felé), a 3. évad első részében foglalkoztak azzal, hogy az adott egyénnek mekkora „pontszáma” van, amit a környezete adott számára és egy törtető nő volt a főszereplő. Mindenesetre nem annyira fényes kilátásokkal kecsegtet ez a fajta megközelítés.
No, hát kicsit elhúzódott az ünnepi kajakóma, még múlt évben meg akartuk kezdeni a nagy sikerű „év izéi” sorozatot, de talán még most sem késő. Kezdetnek jöjjenek 2012 legjobb/legviccesebb keresőszavai. Csináltunk ilyet tavaly és tavalyelőtt is, és az akkori posztjainkban…..
(Disclaimer: Bár a poszt nem spoileres, a hivatkozott linkek azok lehetnek.)Bár az elmúlt napok kommentjeiben már előjött a Mass Effect 3-ügy, azért foglaljuk csak össze a balhét, mert vannak új fejlemények is. Tehát megjelent két remek sci-fi szerepjáték után egy harmadik, a…..
Oké, ez zseniális (több tumblr-oldalon is belefutottam, sajnos az eredeti forrást egyelőre nem tudtam kideríteni.). Adott egy pohár, ami félig tele. Vagy félig üres. Vagy egészen tele van, ha az Obsidian mondja. Vagy a vizet húsz dollárért lehet letölteni dlc-ként, ha a pohár az…..
A kalocsai minta netes ámokfutásában újabb állomásán vagyunk túl, először ugye Jenson Button Forma-1-es versenyző tűzálló kezeslábasára került fel a népi minta, aztán jött Iker Casillas kesztyűje, és az ezt övező médiahiszti. A Tv2 Tények című adásában volt egy…..
IDDQD Heti retro: Frogger 2011.09.08 17:30:00
A napokban jött ki a Konamitól egy új Frogger-játék, és még kettő készülőben van – ezekkel a cég a klasszikus program harmincadik születésnapját ünnepli. Az évforduló mellett mi sem mehetünk el szó nélkül: Heti retrónk főszereplője ezen a héten a játékipar…..
IDDQD Ekkora királyok vagytok 2011.04.18 18:46:00
Alant az Official Playstation Magazine UK friss számának harmincvalahányadik oldaláról egy részlet (nagyobb méretben itt), rajta a februári fotosoppályázatunk néhány képe. Világhírűek lettünk, köszönjük szépen nektek.Megjegyzem, példaértékű, ahogy a PSM-esek kezelték a…..
IDDQD Szavazz! 2011.01.28 17:49:00
Kérek mindenkit, hogy fogja fel gyújtó hangulatú beszéd gyanánt azt, amit most írok, és menjen el szavazni. Nyugi, továbbra sem politizálunk, hanem (ahogy azt már például az Index hírei közt is olvashattátok) van egy magyar csapat, nevezetesen a Nemesys Games, akik bejutottak a…..
HS 2142 2011.01.29 14:10:31
@MrEd: Én eddig csak videókat láttam a róla ami jó képet festett a programról, ezért köszönöm a kódot : D
IDDQD It's another Halo night 2010.09.18 20:16:28
Mivel nem kedvelem különösebben a Halo-sorozatot, és kimondottan szeretem idegesíteni azokat, akik viszont igen, a Reach megjelenéséről egy egészen rettenetes videóval emlékezünk meg, egyenesen a cracked.com fiúcsapatától.   Halo Nights: A Boy Band's Ode to Master Chief --…..
HS 2142 2010.09.19 17:15:26
Az Airborne Hero videómban megemlítettem, hogy mi a fenét keres pár EVM-es borító közepén egy kék négyszög? Hogy történhet ilyen? Érdekes módon, amikor a Tesco átveszi ezeket a játékokat, akkor már rendesen néznek ki.(Ha már a játék szar, legalább az nézzen ki valahogy, nem…..
HS 2142 2008.04.19 19:11:47
kiaparaszt.atw.hu/
freddyD 130 KI parasztozta le freddyD-t??
Hatred 385900
Elérkezett a blogom új nagy állomása.Nagy megtiszteltetés, hogy a PC Guru megkeresett azzal, hogy mit szólnék ahhoz, ha készítenék egy videót a havi DVD mellékletükre!Ez még a nyár végén volt, és 2 hónapnyi csúszás után (kifutottam az időből illetve technikai okok miatt)…..