Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pernyekergető

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Huhh, ezer éve nem posztoltam. Bevallom, kicsit meg is untam, meg időm se volt, építgettem a GDP-t, meg el is múltak már azok az idők, amikor egy GIF animáción elborzadunk. Az utóbbi időben azonban egyre többször találkoztam olyan webes megoldásokkal, hogy újra és újra eljutok a…..
Pernyekergető 2012.07.25 22:27:17
..
Pernyekergető 2012.06.23 09:08:51
Az autó az AMS mentőszolgálat kocsija, itt van róla fotó, kéklámpával: policecars.hu/p/displayimage.php?album=139&pos=6
Nekem úgy tűnik, ez egy mobil fényhíd, azaz könnyen le lehet venni.
A szabály valóban az, hogy ha esethez mennek, akkor a parkoló autón villognia kell a kéknek, de az ilyeneket nem merik a sofőrök őrizetlenül hagyni, mert lekapják a tetőről fél perc alatt.
Az AMS nem csak betegszállítási, hanem mentési feladatokat is ellát.
Summa: a kerékbilincset MENTŐAUTÓRA tették, nem betegszállítóra.
Ha olvasatad az index.hu felhívását és megtaláltad a megfelelő URL-t, akkor erre a bejegyzésre jutottál. Itt meg kell találnod egy kódot, amit ha megfejtesz, az email címet kapod eredményül, melyre a CV-det várjuk. A kódot igyekeztünk "stílusosan" elrejteni.Továbbá, ha…..
Pernyekergető 2012.01.23 10:45:45
@tn@: Az ordoglakat.info volt, de ott komolyabb feladatok voltak. Sajnos már elmúlt.

Ezzel a nyúl-színnel viszont nem jutottam semmire. Próbálgattam a kérdés alatti pöttyöknek valamilyen színkódot találni, de semmi értelme nem volt.
Pernyekergető 2012.01.23 13:31:21
@tn@: vagy csak simán fehér. ("Kövesd a fehér nyulat")

Én sem töltöttem ki, de játéknak jó volt.
Viszont most már komolyan érdekel, hogy milyen színű az a kurva nyúl. :D
Lehet, hogy a hexás lesz a megoldás...
szuper egy pályázat ez, már a neve miatt is: TIT- ÉV FOTÓSA, és mivel nemzetközi pályázat, gondolom a neve TIT- PHOTOGRAPHER OF THE YEAR :) Másrészt már olyan mélységekig jutottak a shitpályázatok, hogy például ebben hosszasan ecsetelik a nevezési díjat, az elnyerhető…..
Fejes Fotó Pipacs az Ocelotban? 2011.08.16 21:25:00
Újra megrendezésre került az Ubuntu Linux disztribúció háttérkép versenye, ahova fotókat és grafikus illusztrációkat várnak a fejlesztők, a legújabb Oneiric Ocelot nevű kiadáshoz. (Külön embert tartanak hülye nevek kitalálásához?) Mivel eddig nem foglalkoztam a linux…..
Pernyekergető 2011.08.17 09:01:05
A flickr ötmilliárd feltöltött fotót bejelentő blogbejegyzése szebb karriert futott be mint a 4-3-2 Milliárd képről szóló. Ennek kapcsán elővettem egy régebbi, még nem publikált grafikonomat, ami a flickr bővülését mutatja be. Visszakerestem a mérföldköveket jelző képeket,…..
Pernyekergető 2010.09.24 14:26:34
@darthwalk: én jó ideig nézegettem az indafotó napi válogatását, most már kezdek leszokni róla.
Nehéz elhinni, hogy napról napra csak ugyanaz a 30-40 fotós produkáljon válogatásra alkalmas fotókat. Szerintem gyakran kerül ezek közé teljesen érdektelen "tucatkép", jó lenne finomítani ezen valahogy.
A nyelv gyönyörű árnyalatai a gyökereimben élnek. (Schmitt Pál)Hiába szomorú Sólyom László exelnök és ikertestvére, Marcelo Lippi olasz szövetségi kapitány, Cannavaro már nem lesz gyorsabb, és az is tuti, hogy a Magyar Köztársaság új elnöke a szandálos-zoknis-öltönyös…..
Pernyekergető 2010.06.29 19:38:52
Ez, itten, tényleg mellbevágja majd azt, aki elviszi. Lehetőleg ne Ticóval jöjjön érte, mert nem fér be a csomagtartóba. Egy közel félméteres hosszúságú, négycsatornás távirányítóval vezethető helikopterről van szó. E-Sky lama V4 - tényleg szenzációs. Persze helikoptert…..
Mint a tésztaszűrőből a víz, úgy ömlik ki az állami pénz... 2009-ra Honvédelmi Minisztérium éves költségvetése 322 milliárd forint! El sem tudom képzelni, mire megy el ez a rengeteg pénz ... illetve kezd összeállni a kép: A Magyar Honvédség létszáma 23 950 fő. További…..
Országos sztrájkot hírdetett november 29-ra a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) a katonákat, rendőröket, tűzoltókat, vámosokat, büntetés-végrehajtási dolgozókat és a nemzetbiztonság területén…..
Mentés közben tűzoltót vagy mentőst meglopni, kirabolni ... pofátlanság? Bunkóság? Nem is találom a megfelelő szót. Lehet, erre nincs is jelző... Múlt héten Tiszabőn történt ilyen ... "Lakástűzhöz riasztották hétfőn a kunhegyesi és szolnoki tűzoltókat. A…..
Pernyekergető 2008.09.21 15:28:52
Igazi fasza nyarunk van idén így megtörténhetett, hogy a sorozatos esőzések miatt mostanra a negyedik legnagyobb árhullám közeledik lefelé a Tiszán. Ez annyit jelent, hogy 30-50 centiméterrel lesz alacsonyabb a vízállás a rekordot jelentő, valaha mért legmagasabb vízállástól.…..
Pernyekergető 2008.07.29 12:57:54
Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.07.29. 12:19:27
zero: ne legyél naiv, a bakákat csak addig lehetett kivinni a gátra dolgozni, amíg kötelező volt a sorkatonaság. nem képzeled, hogy szegény önkéntes (hivatásos) katona összekoszolja a kacsóit...

Ez meg egy jó nagy (rosszindulatú) baromság volt, a 2006-os árvíznél több ezer szerződéses katona keményen dolgozott a gátakon, ostobaság ezt letagadni. Pár helyen egész nap és egész éjjel is combig állva dolgoztak a hideg vízben a katonák, ott azért "összekoszolták a kacsóikat".
Nézz képeket: index.hu/politika/belfold/0422cspgt/

Én inkább azt nem értem, hogy azokon a helyeken, ahol évről évre komoly veszélyhelyzet alakul ki az árvíz miatt, ott miért nem lehet megcsinálni RENDESEN a gátat, hogy jövőre ne kelljen menni UGYANODA homokzsákolni??
De az árvízi "védekezés" is meg fog érni pár posztot, úgy sejtem...
Subba A hét videója: Kék halál 2008.02.08 13:45:00
A magyarországi kereskedelmi televíziók színvonalát elnézve egy szép elfeledett hagyomány felélesztését szeretnénk javasolni az alacsonyan tisztelt programigazgatóknak. A végső hasznosságot és az össznépi érdekeket is tekintbe véve ez a műsorszám vitán kívül hasznosabb…..
Pernyekergető 2008.02.08 13:56:57
Kevés rajzfilmet gyűlöltünk jobban tiszta szívvel, mint a belga Pierre Culliford kis tenyérbemászó kreálmányainak kalandjait megörökítő Hupikék törpikéket (megengedjük: lehet, hogy ebben kiadós szerpet játszott a borzalmas magyar címadás is). A képregény idén ünnepli ötven…..
Biztos már alig vártátok, hogy kiderüljön, mely produkciók közül választja ki a 2008-as Magyar Nemzeti Döntő zsűrije és az esemesező közönség azt a szerencsés előadót, aki képviselheti hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, Belgrádban. Nos itt vannak a küzdő felek:…..
Pernyekergető 2008.01.16 08:49:38
1
Subba Csokifasz és a fodrász 2007.12.17 13:41:00
Pákó és a csoki fasz. Heheheháhöhöhö. Ez a videó ennyit tud, ne is keressetek mögöttes tartalmat, gondoltunk bemelegítésnek jó lesz. Az igazán elgondolkodtató kisfilm a következő lesz. Mi konkrétan arra gondoltunk, hogy ezek azért készülnek, hogy mi megtaláljuk, és…..
Valószínűleg ez volt az RTL televízió történetében a legviccesebb jelenet, ami valaha képernyőre került. Beleértve a magyar rokon teljes munkásságát is. (De tényleg, emlékszik valaki olyan műsorra az ertéelklubon, amin őszintén, felhőtlenül kacagott volna? Naugye.)…..