Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karinn

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt szerdai itt. Szerda van és nekem van mára egy jó és egy rossz hírem. A jó (?) hír, hogy ma megismerhetjük Zsófi apját, a rossz pedig az, hogy ma jön a lány utoljára. Hiányozni fog. Zsófi mai kelléke tehát az édesapja, aki a pszichológus háza előtt várja a lányát.…..
Előző hétfő reggel itt. Hétfő reggel van, gondolom elmúlt már 9 óra, mert Dargay egyedül ténfereg a szentélyben és nagyon nem találja a helyét. Laurát hívogatja, de csak az üzenetrögzítőig jut. Szemmel láthatólag nem érti a szitut, leveti magát a kanapéra. Fekete…..
karinn 2012.12.11 20:05:55
@Susie201: Hát a Rékát alakító színésznőtől én sem dobtam hátast. Sőt, mikor először megláttam kertjükben napozni, azt hittem Laura terült ott ki otthonosan, aztán nézem, hogy más színű a haja, akkor arra gyanakodtam, hogy Judit van ott hippi szerelésben. Hát hiába, nem jó a szemem.:) Mindenesetre kereshettek volna tinédzserre jobban hajazó huszonéves színésznőt.
karinn 2012.12.12 08:35:17
@régi_vendég: Nem azt mondtam, hogy mondja el Laurát. Csak, hogy ha már megvédi Juditot, akkor ne ilyen harmat gyengén. Mert evvel tényleg csak megerősíti a lánya hitét abban, hogy anyja egy szemét, önző céda, míg szegény apja "befeszülve", romjaiban fekszik, és csak a jó lelke miatt dob be olyan közhelyeket, hogy "két emberen múlik egy házasság", holott még a dühöngésre is képtelen, hisz ő "meg akarja menteni" a házasságukat. Ugyan már! Ha egyértelműbben adja jelét, hogy azért több oka volt erre Juditnak, az derekasabb dolog lett volna. Pl. még az is őszintébb, ha odaveti, hogy rég kihűlt a házasságuk. (Ahogy Ágnes is milyen finoman meg tudta fogalmazni, hogy úgy érzi Miklósnak joga volta a félrelépésre, de azért szerette őt.) Ettől nem töri össze egy 16 éves lány lelkét, aki már a 23 éves barátjánál tölt napokat.
Múlt péntek itt. Péntek van. A heti események tükrében, Máté halála és a fűszálas hasonlattal meggyászolt házasság-végek után, a mai ülés hangulata enyhén szólva is megjósolható. Ezen előzmények után, ahogy meglátom András feketébe öltöztetve, egy szemernyi kétségem…..
karinn 2012.12.10 11:53:24
@genevieve: Miért is? Mert András küldte hozzá?
karinn 2012.12.10 12:13:06
@genevieve: Ezt jó, hogy mondod! Azt hittem csak valami ismerőse volt. Mondjuk azt elhiszem, hogy kellemetlen fölemlegetni, hogy "cserben hagytad Dávid páciensed", hisz az tényleg érzékeny dolog lehet, hogy lerázta az illetőt. De, ha neki nem volt pálya, és A. csak avval élcelődik, hogy "nem a szerelmet választottad" én azt tuti nem szívnám mellre, mert nevetséges.
Zsófi korábban itt. Szerda van, ma megint Zsófiról szólnak a hírek. És én már megint magyarázkodok…. Az introban olyan jelenetet idéznek, amiről e poszt hasábjain nem olvashattatok korábban: a lány a gyógyszerbeszedés után, már-már öntudatlan állapotban a modellekről…..
karinn 2012.12.06 19:36:57
@Jobb la Tor: Azt aláírom, engem is lenyűgöz Sztarenki játéka, csak magát a karaktert viselem nehezen.:)

Azért nem gondoltam volna, hogy ennyire kereken kell befejezni az évadot, hogy vagy villámgyorsan megoldódik a páciens problémája, vagy meghal..
karinn 2012.12.07 11:48:42
@subidubidu: Persze, de hát Zsófinak ez nem volt problémacentrikus dolog. Hisz a vaksötétből kellett kipuhatolni miért akar öngyilkos lenni, közben egyfolytában, tagad, hárít.. ebből kizárt, hogy 7. alkalommal kibukik a konkrét trauma, ami ennyi mindenre magyarázat.
karinn 2012.12.07 16:03:00
@subidubidu: Na mondjuk Lauránál számomra óriási rejtély, hogy mi a f..-t csinált ő 5 évig egy pszichológusnál, másiknál 2 évig, evvel a problémával, hogy "minden rendben van, csak dobbantanék, mikor az utolsó képet is fölakasztjuk a falunkra..". Azt hinném, hogy ezt egy nő pszichológus csak megoldja 5 év alatt, ha András el is cicázza az időt.
Máté múlt héten itt. Kedd van. Máté ma egy hete katartikus élményt élt át itt, a Terápiában. Sírva törtek elő belőle olyan érzések, amelyek létezéséről eddig mit sem sejtett. Akkor úgy érezte nem akarja ő ezt, nem bírja elviselni ezeket az intenzív élményeket, nem jó…..
karinn 2012.12.05 20:28:17
@Susie201: "András nem semmi fejet vágott amikor előadta a virágcsokros sztorit. Nem értem miért hagyta szó nélkül. Értem én, hogy a pszichológusnak nem feladata az ítélkezés vagy vélemény nyilvánítás, de mégis hogy lehetett ez mellett csak úgy elmenni?"

Szerintem nem akarta sokkolni evvel Mátét. Főként arra feküdt rá, hogy biztos, hogy kéne már neki menni dolgozni, és valós-e ez a hurráoptimizmus, és ne hagyja még abba a terápiát. Ha szembesítette volna, hogy ez a remek apa-fia élménye se biztos, hogy kölcsönös volt, elképzelhető, hogy még ramatyabb állapotba ment volna Zágrábba. Szóval én úgy gondolom kímélni akarta.
karinn 2012.12.05 20:59:39
@genevieve: Ez sem kizárt.:)

@Susie201: Ebben totál egyetértek! Annyira nem élvezem a pénteki részeket mióta ketten mennek.. Persze érdekes az is, de pont mikor ilyen események voltak, hogy Máténak ugrik, Laurának szerelmet vall.. hát nem ártott volna ezekről négy szem közt is konzultálnia Ágnessel.
Laura a múlt héten itt. Sokat gondolkodtam azon, hogy folytatódhat a Laura szál. A zöld kanapán? Vagy marad a plátói vonal? Laura megértette Dargay múlt heti tanmeséjét a tanárnős sztorin keresztül? Felfogta, hogy annak idején Imi bá csúnyán kihasználta? És, hogy Dargay nem…..
karinn 2012.12.04 20:35:31
@mokamini: Köszi!:)

@genevieve: Egyébként a rész megnézése után mi is arra következtettünk, hogy bedobta ezt a dolgot "hátha" alapon, és b tervnek volt ott, hogy megmarad a jóságos pszichológus szerepében.
Tulajdonképp az volt a legárulkodóbb, mikor leteszi a kezét, amire Laura még jobban elretten, ő meg közvetlen ez után szólal meg elsőként tegeződve, hogy "Szeretné ha megérintenélek?" Pedig enélkül is hatásos lett volna a terv.. ha ez az lett volna.

Majd ha lesz időm visszaolvasom a régi postokat és kommenteket!:)