Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Verdi Trubadúr

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias A zene 2012.12.31 20:52:10
Elkezdem ezt a posztot írni. Nem tudom, mikor fogom befejezni. Elég nehéz téma, és sajnos az interneten szinte semmilyen segítséget nem találtam. Csupán a saját érzéseimre, véleményemre, és az elmúlt húsz év innen-onnan összeszedett, és csak az emlékeimben meglévő információkra tudok hagyatkozni.…..
Verdi Trubadúr 2013.01.02 14:58:45
@sefatias:

Csak bemásoltam egy Wikipédiás meghatározásból,a fordítót nem ismerem :)
Verdi Trubadúr 2013.01.03 02:21:26
@Virago_1000:

Nyugi,eszemben sincs kritika alá vonni a zenei stílusokat,de vannak tények,amiket nem én,hanem szakemberek gyűjtöttek össze,és valóságalapjuk is van,az hogy mindenhol vannak kirívó példák,még nem annak a bizonyítéka,hogy az általad említett zenei stílus, jótékony hatású lehetne másokra is.
Szerintem ez nem sértő,csak éppen a statisztikai adatok erre utalnak,egyébként utána lehet nézni.
Nem piszkálódásnak szántam,mert mindenkinek a saját egyéni döntése,mit és milyen színvonalon hallgat.
Mindenesetre a blog adott egy zenei körképet, egy bizonyos zenei irányzatról,amihez lehet kommentelni. Ahány ember annyi szokás,de itt inkább mondjuk úgy,"zenei ízlés". Aki hozzászólni kíván,valószínű egyéni,vagy éppen tárgyilagos szinten közelíti meg az adott témát,továbbá esetleg utána olvas a szélsőségesebb zenei stílusoknak,és beleszövi a kommentjébe. Szerintem ebben semmi különös nincsen. Neked Virago momentán egyezik blogíróval, a zenei stílusod.
Ha sértettem volna a nézetedet ezen a téren,akkor elnézést.
Minta: A Hit Gyülekezete!!! Kedves jelenlegi és volt testvérek, valamint minden katolikus és protestáns testvérem !!! Karácsony előtt beszéltem egy buzgó Hit gyülis személlyel, amolyan buzgó kisegítőszolgafélével. A lényeg a következő: az Amérikából származó Hit…..
Holnap sokak szerint vége lesz a világnak... katt a képre a nagyításhoz! A világvége-várás nem újkeletű dolog, az emberek rendszeresen határoznak meg világvége időpontokat egészen a középkor óta. Egyesek szerint csak az emberiség pusztul ki, maroknyi túlélővel, mások…..
Sziasztok! Szeretnék egy furcsa kérdést feltenni az olvasóknak mégpedig azt, hogy kinek és miben változott meg az élete miután elhagyta a JT egyházat. Tehát konkrétabban történt e ekkor valami szörnyűség az életetekben? Vagy drasztikus változás állt e be vagy minden jobb lett…..
Verdi Trubadúr 2012.12.05 17:57:55
@Nils Bloggerson:

Ugyan már dehogy :):):) Semmi probléma a nézeteiddel,azok a tiéid,senki nem veheti el tőled .
Ez az egy,ami bent van,még ha nem is az igazat mondjuk ki másnak.
Inkább mondjuk úgy,hogy "Istené és az enyém" a szívállapot,gondolatok meg nem tett cselekedetek,ki nem mondott szavak stb...Azokat senki nem bánthatja,de a cselekedeteinkért már nagyon is felelősek vagyunk,mert az hatással másokra is.
Verdi Trubadúr 2012.12.06 00:26:54
@karalabe4:

Nem hazugságokra gondoltam,csak átvitt értelmezés volt,mondhatni,metaforikus átvitel.
Gondolok én itt,olyan dolgokra,valószínű ha valakit nem látunk akár külsőleg vagy bensőleg szépnek,szimpatikusnak,bizonyára nem mondjuk az illető szemébe ezt a meglátásunkat. Esetleg adódhatnak olyan szituációk,amikor nem lenne tanácsos a másik féllel szembeállni,de lehetne sorolni a számtalan lehetőségeket,hogy miért is nem mondjuk ki mindig azt,amit éppen gondolunk,vagy akkor amikor a jelen történés áll fenn.
Itt nem a "szív bőségéből szól a száj " érvrendszerére gondoltam.
Verdi Trubadúr 2012.12.06 01:26:41
@Nils Bloggerson:

"A Társulat ezért nem engedi a kulisszák mögé tekintést. Mert mindenki rájöhet, hogy nagyon nincs rendben valami."

Kicsit elevenítsd fel magadban,amikor Jehova kiválasztott népe az izraeliták,számtalanszor olyan tetteket mutattak mások előtt ,ami megbotránkoztatta még a nem oda tartozókat is.
Mózes mikor ketté törte a tízparancsolatot mutató kőtáblát,miért is? Csak kevés ideig hagyta magára azokat,akiket Isten népének neveztek,borzalmas dolgokat tettek.
Egy ideig eltűrte nekik Jehova,de eljött mindig az ideje,amikor megkapták a nekik járó méltó büntetést,de ez vonatkozik a későbbiekre is,mikor már maga Jézus, Isten fia jött le az emberekhez a földre.
Ember az embert is nagyító alá veszi,kinek milyen a beállítottsága. Mennyivel inkább az emberi közösségeket, különösen vallásiakat,mivel egyre többen kapaszkodnak Istenbe,a jelen helyzetet látva.
Kulissza titkok? Hát ezt bármelyik állami,vallási,magán szervezetekben vitatni lehetne,hogy mennyire valósak,vagy torzak azok a kulissza akármicsodák.
Tény,hogy mindenki a magáét ápolja és építgeti,szimbolizálja különböző pozitív rávezetésekkel.
Akárhova nézünk,számtalan reklám keresztezi a tekintetünket,utcákon,újságokban,TV stb...
Mind mind a maga portékáját, a szinte tökéletességbe átmenő illusztrációkkal csábítgatja az arra ránézőket.
De vajon mi van belül,a valóságértéke mennyire stabil,gondoljunk itt fizikai,tárgyi eszmebeli "reklámozásra " ?
Maradandóság? Jézus mit mondott? Minden mulandó az Isteni dolgokon kívül,az embert a saját alkotása is jóval túl éli.
Nagyon egyszerű a képlet,ha belül is stabil valami,az megállja a helyét minden körülmények között .
Tehát az idő vasfogát is kibírja.
Mindennek elérkezik az ideje,annak is,hogy mindenki előtt bebizonyosodjon, van vagy nincs "igaz vallás" ha van,akkor melyik lesz az,aki annak bizonyult Jehova előtt ?
Mivel a biblia az alap a keresztények számára, így az Isteni elrendezés azt szolgálja nekünk,hogy aképpen,annak mintájára cselekedjünk.
Természetesen mivel Isten nem a kényszerűségből fakadó lojalitást akarja tőlünk,így mindenki maga döntheti el,hogy miképpen,milyen módon követi,inkább mondjuk úgy,hogy fogadja el az Isteni útmutatást.
Soha nem arra utalt Istenünk Jehova,hogy mindenki a maga elgondolása szerint járjon, pontosan az ellenkezője íródik le végig a bibliában.
Egy összefogott tevékeny népről ad összefoglalót végig a Szent Írás, még ha hibák és megbotránkoztatások is voltak . Természetesen említést tesz a környező más isteneket imádókról is,és az összkapcsolatukról.
Végig az egységességről van szó a bibliában,nem lebontva külön-külön minden egyes ember elgondolására,hogy hogy gondolkodjon Isten elrendezéseiről.