Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ariadne

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban foglalkoztunk azzal, hogy az apák mennyi szülési szabadságot kapnak, azonban ennél is fontosabb, hogy az anyák ilyenkor az anyák mennyit lehetnek otthon a gyerekkel úgy, hogy fizetést, vagy valamilyen pótlékot/segélyt kapnak. Azt azért érdemes leszögezni, hogy nemcsak a…..
ariadne 2016.05.11 14:09:34
3 év baromi hosszú idő. Itt írta valaki az egyik kommentben, hogy valak töltsön el egy délutánt egy 2-3 éves gyerekkel. Itt nekem van egy 18 hós és egy 33 hónapos :)
Néha a fél karomat adnám, hogy 2 percig csend legyen körülöttem. Nem részletezném... Hozzáteszem értelmesek és aránylag jól viselkedő gyerekek, de iszonyú hosszú a nap. Ha jól akarja az ember csinálni, akkor van mondóka, ének, zene, gyurmázás, színezés,nyomdázás, játszótér... Ja és persze a háztartás szekere is menjen. Minden napra más főtt étel. Ha jól ("kielégítve mindenki igényét") akarom csinálni az baromi sok energia. A nagy szeret főzni velem, de persze ehhez is türelem kell. Ha beteg valamelyik akkor sanszos, hogy a másik is az lesz, plusz én, rosszabb esetben férj is. Aki persze szegény lábon kihorjda az egészet mert dolgozni kell. Szeptembertől ovis lesz a nagy. Hipp-hipp hurrá, de a kicsivel még maradhatok, mert nagyon pici még lelkileg. Magánbölcsi van,de a keresetem legalább fele elmenne rá. 3 nap hiányzott a biztosítotti jogviszonyomból így második gyerek utan csak gyes járt a tgyás után. Kösz, magyar állam. Méltanyosságból sem ítélték meg, mert a szolgálati lakás túl nagy volt. Persze értem én, a szegény kapja meg. De az elv... 10 év becsületes munkája a semmivel egyenlő,csak mert utoljára hatázott idejű munkaviszonyom volt. Oké, a férjem jól keres. Cserébe sosincs itthon. Kb. egyedül vagyok a két gyerekre. Nagyszülők távol. De azért szüljek még egyet igaz?! Mert az a szép, ahol megvan a 3 gyerek. Azért az ember önbizalmának se tesz jót, hogy 250ezer keresete után egyszer csak 77ezer forint jön minden hónapban (2 gyes + 2 családi pótlék). De a legrosszabb, hogy úgy érzem, hogy soha semmi nem fog már helyrejönni. Kinek kell ez? Megértem azokat is akik azt mondják, hogy nem akarnak szülni.
2 dolgot soha többet: gyereksírást hallani és pelenkát cserélni. A tönkrement idegeimet (+önbizalmamat) nem kompenzálja 2x28500 forint.
Szalai Vivien kinevezése elég gyors lefolyású volt, egyik nap még a Story Gála celeblistáját rendezgette, másnap már a TV2-s irodájához nézegette a kárpitot és a szőnyeget. Mivel előző munkahelyén nem szólt arról, hogy a Róna utcában milyen magas polcra akarják helyezni, az borítékolható volt, hogy…..
Annyira magyaros véget ért a hazai labdarúgó-bajnokság közvetítése körüli huzavona, hogyévek múlva tanítani fogják majd valami állami médiaakadémián: a jogok egy részéért nem kevés pénzt fizető Sport TV egy meccset sem adhat a hétvégi bohóckodásból, mert csak. Mindegy,…..
Noha már azzal is rengeteget spórolhatunk, hogy magunknak főzünk étterembe járás helyett; az alábbi praktikák segítségével tovább mérsékelhetjük a konyhai költségeket. Egy főétkezéshez egy személynek 10 dkg hús éppen elég. Ezt az értéket szorozzuk be a családtagok…..
Nekem a McDonalds eddig a biztos pontok egyike volt az univerzumban. A helyeket jelentette, ahol tök mindegy, hogy melyikbe térek be, ugyanaz a kicsit praktikus, kicsit hervasztó dizájn, kiszámítható kínálat, sajátos kecsap-uborka kombó és viszonylag tiszta vécé fogad, mint itt a…..
Mai naiv ügyfelünk a Nagy Magyar Hivalat meglepetésekkel és kalandokkal teli útvesztőjén át próbál eljutni a hőn áhított személyigazolványig. Mindezt egy kormányablaknál/on/ban, ami elvileg nemcsak integrált meg kormányzati, hanem ügyfélszolgálat is egyben, de úgy tűnik…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..