Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EatingMan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Létezik, hogy egy ügyvédi iroda küldözget a Telenor nevében fantomtartozások után felszólításokat, úgy hogy a Telenor nem tud róla? Naiv ügyfél nem érti, milyen tartozása lehetne, miután 0-ás papírral hagyta ott a szolgáltatót, számhordozással, úgy, hogy ha bármilyen…..
EatingMan 2012.12.04 20:56:29
@Mekkmester6: Nem kielégítő megoldás, hogy elvagy nyugiban, ha elégtételt szeretnél.
Másik esetem. Végrehajtó küld szintén hivatalos iratot, hogy van 36,- Ft (lásd: harminchat forint) tartozásom valahol, amire három év alatt keletkezett 5.985 Ft (megint lásd: ötezer-kilencszáz-nyolcvanöt forint) kamat (!, nem elírás: kamat), és ha ezt nem fizetem be iziben, akkor négy felé vágatnak, a részeimet pedig kifüggesztik a város kapuira, amúgy adjam meg pl. a munkahelyem adatait. Biztosan csodálkoznának egyébként...
Na, mondom nem úgy van a'.
Mivel bérenc megadta az email címét az iratán, felhívtam a figyelmét, hogy sem azt nem közölte, hogy mire fel (végrehajtást kérő kiléte, végrehajtás tárgya), sem azt, hogy hogyan lehetett harminchat forintra három év alatt hatezer forint törvényes kamat (azaz kifejezett formai hibákat tartalmazott a "hivatalos irat", ezért sajnálatos módon a hatóságokhoz fordulok, hogy ez ki tudjon derülni igen hamar, ha már ő nem osztotta meg velem.
A végrehajtó másnap reggel - aznap, amikorra az intézkedések megtételét ígértem neki - reggel fél hatkor (!!!) e-mailben válaszolt, hogy "bocs', rendszerhiba történt", a tartozás nem is áll fenn, ugyan ne má', amit írtam.
Akkor valóságosan eltekintettem a dolog továbbvitelétől, viszont a jelenlegi ügyben e "szolgáltatónak" az egyszer már befizetett (lásd feljebb valahol) nem csekély összeg újra végrehajtásra adásakor az ügy minden részletét ki fogom élvezni a fordított irányból: a büntetőfeljelentéstől kezdve a különféle hatóságoknál történő (köztük ügyészség) eljárások megindításáig a végrehajtást kérő (teleügyes) és bérence terhére.
Tartoztam: OK, befizettem, mondjuk, hogy jogos volt.
Elszúrták: OK, de akkor most az én köröm jön.
A jogi képviselőm szerint - úgy, hogy t T. egybegyűltek nem ismerik az ügy részleteit - 100%+ esélyem van a sikeres végkifejletre.
Természetesen mind az itt fentebb megjelölt szolgáltató, mind a bérence hallgat az ügyben annak kirobbanása óta.
Lívia tegnap hozzávetőlegesen 5 percig nem tudta elhagyni az Erste Bank egyik fiókját, mert éppen töltötték a bejárati automatát. A kérdés jogos: ha csak így lehet megoldani, miért munkaidőben teszik? December 3-án délelőtt bementem a Bartók Béla úti bankfiókba ügyet…..