Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hammersmith

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor házról-házra járva gyűjtjük a támogatói aláírásokat, a gondnokok általában nem szoktak repesni az örömtől, sőt, legtöbbször elküldenek minket melegebb éghajlatra. Tegnap azonban egy kifejezetten kedves gondnoknőbe futottam bele, aki még alá is írt nekem. Egy ideig…..
Hammersmith 2014.02.23 19:07:10
@monddazigazatmar: Azt javaslom, ne írj több kommentet a 2% vs 20% témában, mert egyre inkább bebizonyítod, hogy a matematika nem az erősséged. Figyelj! Nekünk pl. kb 420.000 Ft az éves rezsink (Nem túl nagy vidéki családi ház, hőszigetelve, A-s energiaosztályú háztartási gépek, energiatakarékos izzók stb.) A 20%-os rezsicsökkentéssel spórolunk 84.000 Ft-ot.
A rezsin kívül elköltünk kb. havi 360.000 Ft. Ennek a 2%-os ÁFA-tartalma havi 7.200 Ft, évente 86.400 Ft.
Ha tehát csak az ÁFA-emelést és a rezsicsökkentést nézzük, akkor a fidesz intézkedései hatására alig jártunk rosszabbul. Viszont ezen kívül van még számtalan olyan költség, ami növekedett (tranzakciós adó, baleseti adó, meg egy csomó más, a lakosságra áthárított adó). Ha ezeket is figyelembe vesszük, akkor a fidesz kormány mérlege egyértelműen negatív.
Hammersmith 2014.02.23 19:48:34
@zobod: Igazad van, az egykulcsos adó valóban árnyalja a dolgot, ezt figyelembe véve nálunk valószínűleg nullára jön ki az egyenleg. (Ha figyelembe vesszük azt is, hogy 2010 és 2012 között nőtt a rezsi.)
Hammersmith 2014.02.23 20:38:29
@bölcsbagoly: Azért azt ne mondjuk, hogy a rezsi ugyanannyi, akárhányan laknak egy háztartásban! A fűtési költség lehet azonos, de több ember több vizet használ. Ha többen vannak, több helyiségben kell világítani stb.
Pénzkérdés Trafikevolúció 2014.01.17 18:18:19
Megint be lehetett adni pályázatokat trafiknyitási engedélyre. Aligha volt nagy tolongás. A cigarettaforgalom alakulása feketén-fehéren mutatja meg, milyen az, amikor  a kínálat-kereslet felmérése, és rendes megvalósíthatósági tanulmányok nélkül avatkozik be a kormány a…..
Hammersmith 2014.01.18 14:36:41
@kronosz6: "A mostani ellenzék, nevezzük találóan szedett vedett csűrhének nemigen foglalkozik az ország, a magyar nép problémáival,"

Szerencsére a fidesz foglakozik a nép problémáival. Kiváló eredményei vannak, itt van rögtön a trafikok elosztása, vagy az ócsai lakópark, hogy csak két sikertörténetet említsek.
Hammersmith 2014.01.18 15:09:32
@fda: a sikertörténet szót iróniának szántam, a trafikokat pedig azért említettem, mert erről szólt a poszt. Kíváncsi lennék azokra a százszor nagyobb volumenű ügyekre, amelyben sikereket ér el a kormány.

Talán az iskolák államosítása? Amelyik országban egy iskolaigazgató csak "neve elhallgatását kérve" mer nyilatkozatot adni, ott nincs demokrácia.

Talán a rezsicsökkentés? Én a 20%-os csökkentéssel évi 80.000 Ft-ot takarítok meg. Elköltök egy évben kb. 2,5 millió Ft-ot, így a 2%-os ÁFA-emelés miatt 50.000 Ft-tal járok rosszabbul. Ha még hozzáadom a tranzakciós adót is, meg a baleseti adót, akkor a rezsicsökkentést máris visszavette tőlem a fidesz adókban. Közben közpénzből 100 milliárd forinttal kellett támogatni a távhő-cégeket, mert tönkrementek volna a rezsicsökkentés miatt.
Talán az 500 000 munkavállaló, aki külföldre ment?
Hol vannak a nagyobb volumenű sikerek?
Polgárda Az igazság Kishantosról 2013.11.25 12:38:35
Egy fél ország figyeli aggódva, miféle elvetemült ügy zajlik Kishantoson. Lelki szemeinkkel látjuk a földjétől megfosztott, fizimiskájában leginkább Bálint gazdára emlékeztető, jóságos parasztembert és nincstelenné lett családját, ugye? Még véletlenül sem sejlenek fel…..
Olvasom, hogy zárolták több felsőoktatási intézmény pénzét Magyarországon. Két dologra tudok gondolni. Vagy azért, mert hasítunk. Vagy azért, mert vakítunk. Döntse el a Nyájas Olvasó, hogy ha az EMMI közigazgatási államtitkára szerint nem ciki egy májusi kormányhatározatra…..
Hammersmith 2013.11.23 21:58:38
@na4: Csak mérnökök kellenek? És ki fogja reklámozni, amit terveztek? Ki fogja eladni? Ki fogja megszövegezni azokat a szerződéseket, amelyek alapján üzletet köt valakivel a gyár? Folytassam?
Hammersmith 2013.11.23 22:43:09
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az lehet. De ne mondjuk azt, hogy csak mérnökök kellenek (egyébként és is mérnök vagyok).
A magyarországi szegénység alakulásával már több írásunkban is foglalkoztunk. Most a GfK Vásárlóerő tanulmányának és a KSH friss fogyasztási adatsorai alapján vizsgáljuk meg ismét a témát. Ez utóbbi szerint csak a gazdaságilag legjobb helyzetben lévők (a…..
Hammersmith 2013.11.14 22:11:05
@Ben Franklin: hát igen. A történelmi csúcsról könnyebb csökkenteni. Az adósság most magasabb, mint a kormányváltáskor volt. (Persze, tudom, az elmúlt 8 év...)
Hammersmith 2013.11.14 22:14:34
@monddazigazatmar: Ebben igazad lehet. Az IMF 10%-os ötletén én is kiakadtam.
A 3%-os hitel drágábbra váltása valóban azért kellett, hogy senki ne szóljon bele az unortodox politikába. Biztos vagyok benne, hogy nem lehetne 120 milliárdot stadionokra költeni, ha az itt lenne az IMF. Kérdés, hogy ez mennyiben járul hozzá a gazdaság fejlődéséhez.
Hammersmith 2013.11.14 21:31:17
@Ben Franklin: Nézd meg itt azt a hatalmas államadósság-csökkentést: fn.hir24.hu/gazdasag/2013/07/24/brutalisan-elszallt-megint-az-allamadossag/

Még az ellopott nyugdíjvagyon segítségével sem tudtak csökkenést elérni.
A 2014-es országgyűlési választásokon már levélben is lehet szavazni – de nem akárkinek. A TASZ alkotmányjogi panasszal élt, mert úgy véljük, diszkriminatív a szabályozás. De pontosan milyen eltérő terheket ró a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárokra a választási eljárás jelenlegi…..
Nemsokára robog a felcsúti kisvasút, magyar oligarcha az Interpol körözési listáján, oligarchabecsület, lopás egyenes adásban és a leláncolt vécépapír rejtélye. A hét korrupciós összefoglalója. Mong Attila lapszemléje.   Lehet-e jobb bizonyíték az állam foglyul…..
Hammersmith 2013.10.07 17:57:44
@Angyall Szellő: Ha a cikkről nincs véleményed, akkor inkább ne írj semmit. Kér elterelni a szót a témáról egy másik hülye emlegetésével.
Ami a posztban le van írva, az egy normális országban 400-500 év börtönt érne összesen a felelősöknek. Itt nem fog történni semmi, sőt, az Angyali Szellő-szerű emberek újra rájuk fognak szavazni. Igaz, felmerül a kérdés, hogy ha nem rájuk (márpedig rájuk semmiképpen) akkor kire?
A Facebookon ígértem, hogy megemlékezem a Lidl franciaországi jelenlétéről - nos, eljött az ideje. Amikor az ember megérkezik valahova, első dolga felfedezni, mi merre van, mit hol érdemes megvenni. Szerencsémre nem messze van egy Lidl - gondoltam, beugrom, és az alapvető dolgokat…..
Azt eddig is tudtuk, hogy egy kihelyezett kormányülés nagyon vicces dolgokat hozhat ki magából, de a mai székesfehérvári talán a legjobb a három éve történők közül. Történt ugyanis, hogy Vezérlő Elnökünk egy szívből jövő, fájdalmas "áuáuáu"-val reagált arra, hogy…..
Hammersmith 2013.08.20 16:39:24
@nabu: Arra azért kíváncsi lennék, hogy tényleg 1,6 millióan nézték a Fradi-Újpestet. Kizártnak tartom

@lkjpoi: "A bajnokságunk akkor lesz jobb... ha kimész te is meccsre, és nem 100 néző fog nb1-es meccsen lézengeni."
"Viszont sajnos a világon kevés sport van, ami ekkora tömegeket érdekel"

Ez a két mondat komoly ellentmondás a hozzászólásodban. Egyelőre úgy néz ki, hogy a magyar foci nem érdekel senkit. Attól nem lesz jobb, hogy többen mennek ki meccsre. Sőt, talán rosszabb lesz, mert a kétballábasok majd azt hiszik, hogy ez a teljesítmény elég, hiszen tele van a stadion. Aki ma magyar meccsre jár, az mazochista. Néha belenézek egy-egy közvetítésbe, 10-15 percnél nem bírom tovább a tömény unalmat. Pedig régebben rendszeresen jártam meccsekre, sok évig bérletem is volt.