Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baliga Kornél

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
75 éve volt a Hősök tér történetének egyik legfontosabb eseménye: 1938 májusában tartották Magyarországon az Eucharisztikus Világkongresszust. Az akkori vezetés természetesen kihasználta a rendezvényben rejlő lehetőségeket, de aki azt hiszi, hogy valami semmi kis…..
Baliga Kornél 2013.05.18 11:43:12
@Mj: Rendben van, kötekedjünk tovább! Valószínűleg nem vettem észre, hogy valaki "Versaillesben"-t írt, de mivel a témában érdekelt vagyok, én a megjegyzését "Versailles díszkapujára" vonatkozó kritikának véltem. Természetesen a parkban még áll két kastély, de azok a hajdani Trianon falucska helyén épültek (Grand Trianon, Petit Trianon). Ha a kastélyt magát vesszük, az is több épületből áll. Az angol nyelvterületen valóban nevezik "palotának" is, de franciául Chateau de Versailles, azaz Versailles-i Kastély. Volt még egy nagy parkkal övezett kastély Versailles-ban, tehát a városban, a Chateau de Clagny, amit XIV.Lajos építtetett Mme de Montespan számára, és amit lebontottak 1769-ben.
Baliga Kornél 2013.05.18 11:47:38
@SontPent: Egy versailles-i kastély valóban kisbetű. A Chateau de Versailles, azaz a Versailles-i Kastély az azonban nagybetű, mint a Budai Vár, vagy a Gödöllöi Királyi Kastély.