Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nviliam

34 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nviliam Statiszta szemmel 2014.11.07 20:47:59
Mindig kíváncsi voltam, milyen színésznek statisztának lenni. Milyen egy igazi forgatás, mi folyik itt Gyöngyösön a háttérben, mennyi ideig tart egy jelenetet megcsinálni, meg ilyesmik. (Beismerem, nem a legeredetibb kérdések, de legalább az enyémek.) Kb. másfél éve be is…..
nviliam 2014.11.08 23:24:40
@danialves: Igen, végig ugyanazt vettük.
nviliam 2014.11.09 08:44:28
@danialves: Nyilván csak nekünk, statisztáknak tűnt úgy, hogy az 5-6. már jó. :D De én nem is a rendező szempontjára, hanem a miénkre igyekeztem rávilágítani. Azért a 30 talán túl alapos volt, amit a tapasztaltabbak is megerősítettek... :)
nviliam 2014.11.09 17:10:36
@kaskala: Ugyanazt a jelenetet vettük. A kamera végig a főszereplőt követte, de biztosan voltak apró variálások. A világítást nem figyeltem.

Igen, a tálca- és csészeforgatással lehet, hogy túllőttem a célon :D

A dizájn meg szubjektív. Nekem tetszik, de gyakran variálom.
Boldogít-e a pénz vagy sem? Ez volt a beharangozott téma Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) beszélgetéssorozata, az Apu azért iszik, mert te sírsz! legutóbbi "fordulójában". Csak jó tudni egy ilyen fontos kérdésre a választ. Elmentem, hogy megtudjam. FAM és Puzsér…..
Amikor nemrég Twitteren követni kezdett egy magánnyomozó, elgondolkodtam, hogy mi rosszat tehettem mostanság. Egy kis idő múlva rá kellett jönnöm, hogy tisztább vagyok, mint a teszkós pelenka. Megnyugodtam. Aztán eszembe jutott, hogy a filmek által elénk tolt detektívesdin kívül…..
Két év alatt a semmiből összehozni egy kézilabda csapatot a második legnagyobb "magyar" városban, Londonban, majd angol bajnoki címre törni: ez már teljesítmény. Azt mondod, ilyen nincs? Akkor ezt figyeld! A London Angels HC (Fotó: Krányik Attila) A kizárólag magyarokból…..
nviliam Rímbiózis 2014.09.29 10:54:16
A Rímbiózis nevű rapbanda a Ki Mit Tube-on tűnt fel. Az Addiktív című klippjük látványvilága talán az egész verseny egyik legjobbja volt. A hat tag különböző rapstílusa remekül egészíti ki egymást, jó a flow, a szöveg pedig erősen társadalomkritikus. Érdemes lesz rájuk…..
Magyarországon tudtommal nincs olyan típusú YouTube csatorna, mint a Kávészünet pszichológussal. Készítője, Börcsök Gyöngyi olyan sok mindent tanult már a netről, hogy úgy gondolta ideje visszacsepegtetni egy keveset a nagy virtuális tudásbödönbe. Így született meg ennek a –…..
A pápai rapper szövegeit remek flow, ütős üzenetek, mély mondanivaló jellemzi. Néhány rajongója szerint sorai közelebb vannak a költészethez, mint a raphez. Ő magát „csak” MC-nek, a hazai rapháborúkat pedig rohadt, olcsó bohóckodásnak tartja. Idézem: „ha nem tudnék…..
Gál Istvánné, avagy Jolcsi néni valószínűleg az ország legidősebb amatőr videósa. Az életvidám hetvenéves néni YouTube csatornájára feltöltött egyedi hangulatú és saját gyártású filmeket idáig több, mint kétszázezren látták. Készített már vele riportot a TV2, a…..
Talán nekik köszönhető, hogy a magyar foci – évtizedek sikertelenségébe belefásult – szurkolói újra felemelték a fejüket. Nekik köszönhető, hogy egyre növekvő táboruk nem a totális apátia, hanem a humor oldaláról figyeli a hazai "sztárokat". A teljes kilátástalanság és…..
Na, most én tudom, hogy ez a cím zseniális. Én írtam. Hogy miről szól az interjú, az még ennél is jobb. Alfredo Moreno Galera cipődizájner és gyártási menedzser, a spanyol Elche városából. Az Alicantétől nagyjából 20 kilométerre fekvő város Spanyolország legmelegebb…..
nviliam A koporsó 2014.08.06 17:16:32
Egy felvidéki nyugdíjasotthonban jártam. A mamámat látogattam meg. Szégyen, hogy csak most először. Már jó ideje bent van. Szép a hely, de valahogy száll-a-kakukk-fészkére érzésem lett a látogatás végére. A halál elleni tehetetlenség, a szégyen és az álomszerű képek…..
A hazai rendezésű U19-es Eb-ről a magyar válogatott már a csoportkörben kizúgott. Fogalmazhatunk úgy is, hogy csapatunk hősies meccsen vívta ki az új-zélandi vb-re való kijutást. Mindenki értelmezze saját belátása szerint a Mészöly-csapat teljesítményét. A tornából…..
Általában vannak bizonyos sztereotípiák az emberekben a közösségükről vagy nemzetükről, aztán eléggé meglepődnek, ha egy kutatás teljesen más eredményt hoz ki. A magyar társadalom magáról alkotott képmása alapján mi a nyugati kultúrához közel állónak gondoljuk magunkat,…..
"A magyarok értékrendje" címet viselő korábbi bejegyzésem folytatásaként, a második részben megpróbálok mélyebb betekintést nyújtani a sokszor egymásnak is ellentmondó értékrendjeinkre. Teszem ezt abban a meggyőződésben, hogy az Életben a legfontosabb önmagunk megismerése…..
A szlovákok eredete a románokéhoz hasonlóan érdekes és összetett, de teljesen más szempontok miatt. Itt a problémát, vagy az érdekességet nem az képezi, hogy egy hamis, dicső múltat kreáltak volna maguknak, hanem az, hogy a szlovákok kialakulása és története nehezen…..
Hazudott a jobbegyenes blog a szlovák állami könyvtámogatásról. Szlovákia által támogatott, olcsó, magyarellenes könyvekről jelent meg összeállítás december végén a jobbegyenes blogon. A posztot átvette több szélsőjobboldali híroldal és a Fidesz-közeli Mandiner is…..
Nem kevés magyar embert ismerek a határon túl, akik a mai fideszes nemzetpolitika nyomulása láttán középső ujjukat mutatják Budapest felé: ti nekem ne mondjátok meg, ki és mikor magyar, mert akkor mostantól kezdve cigány vagyok.  Örömtüzek gyúlnak december 5-e kapcsán a…..
Számtalan cikket lehet fellelni a helyes viselkedéssel kapcsolatban az interneten. Mit fognak kérdezni az állásinterjún, hogy írd meg a CV-d, miként kontrolláld a testbeszéded- hogy párat említsek. Bár már talán unjuk is őket, a valóság azt mutatja, sokan még sincsenek tisztában…..
"Nem létezik, hogy Magyarországon nem lehet állást találni. Olyat, ahol be vagyok jelentve (legalább többé-kevésbé) és ahol minden egyes hónapban akkora bért kapok a munkámért, amiért egyáltalán érdemes reggel elindulni..." Ilyen és ehhez hasonló gondolatok forogtak a fejemben időnként, amikor…..
Dombóvári István is időt szakított ránk és egy kisebb interjút is sikerült összehoznunk. Érdekes dolgokról esett szó! HB.: Szia Dombi! Mindenek előtt köszönöm, hogy vállaltad az interjút! Nekem a te humorod áll a legközelebb a stílusomhoz, úgyhogy ezért még nagyobb az…..
„Amíg lehet, szórakoztatással szeretnék foglalkozni”– Interjú Dombóvári Istvánnal – A jászkarajenői anti-celeb, akit barátai és rajongók csak Dombinak hívnak. Egykori kamionrakodó, ma már ismert humorista, fellépésekkel, poénokkal, sikerekkel,…..
Tudta Ön, hogy az ezeréves Magyarország csupán mese, és egy királyunk sem volt magyar? Hogy a népvándorlás valójában „csavargók fosztogatása” volt, és a teljes magyar kultúrát a szlávoknak, németeknek, olaszoknak és legújabban a zsidóknak köszönhetjük? Hogy a szlovákok…..
nviliam Értékrendetlenség 2014.07.13 20:53:46
A párom (hülye szó) nemrég állapította meg nekem szegeződve: „Még nem is ismerem az értékrendedet!” Nahát – gondolkodtam el –, én sem! Sőt, van-e olyanom? Sőtsőt, van-e másoknak olyanja? Ezek a kérdések vetődtek fel bennem – mint Buffon az olasz-spanyolon – akkor. Így…..
Budapest. (A frizurám még mindig tökéletes.) Éppen a kocsiból kászálódok ki, amikor egy középkorú férfi mellém battyog és udvariasan felkínálja a Fedél Nélkül-t. Szégyellem, de az „egy-lépés-hátra” szenzorom automatikusan bekapcsol, pedig a fazon egyáltalán nem…..
nviliam Én a hangyákra szavazok 2014.04.06 12:11:00
Ma választások vannak. Én nem választok. „Milyen ember vagy te?” „Nem élsz a demokrácia adta lehetőségeddel, hogy jobbá tedd az életünket?” „Struccpolitika!” „Döntésképtelen barom.” Nagy faszt. Elmondom én mit választottam: Ülök a padon, fújdogál az…..