Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Camerajunky

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sok lyukkamerás bolondság közben majdnem elfelejtettem, hogy tavaly sokadik X-es, kerek születésnapot ültünk. Kaptam ajándékot, nem is akármit. Ezt ni:   Kattintás után jönnek még képek! Harminckét éves helyett negyven lettem én, és szerencsére nem is magamat kellett…..
Lassan egy éve annak, hogy levee megemlítette egyik hozzászólásában a caffenolt. Dunsztom nem volt róla, hogy mi az, így utánanéztem. A dolog lényege, hogy otthon, a háztartásban fellehető anyagokból is lehet hívót pancsolni. Egész pontosan instant kávéból, mosószódából és…..
Magam sem tudom miért, de pár hónapja rákaptam, hogy néha-néha teszek fel analóg képet a Fujifilm Cameras Facebook oldalára. Megvallom, volt ebben egy kis piszkálódás is, hogy a sok kis csoda digitális géppel készült felvétel mellé odabiggyesztem a saját, filmre készült…..
Camerajunky 2013.05.22 07:37:00
Kaptam egy tippet, jónak tűnik, ezúton köszönöm, de 100 dollár, és nem biztos hogy passzol a formátum. Ezért ha valaki beleakad a neten, jelezze!..
Had legyek gonosz, álljon itt a Sony RX1 eredménye, és egy összehasonlítás... ..
Camerajunky 2013.03.10 11:08:36
@Camerajunky: Ezek a tesztek alapján úgy tűnik, hogy a M240 alap érzékenységen részletgazdagabb picit mint a Sony (AA filter hiánya lehet ezért a felelős), de ISO 800 tól a Sony jobb zajszinteket hoz, bár nem ég és föld a különbség. Hozzá kell tenni, hogy a RAW konvertálók még igencsak kezdetlegesek a Leica esetében.
Camerajunky 2013.03.10 23:24:19
@praktica MTL 5: Nem rossz a CMOS. Azonban tradicionálisan a CCD érzékelőknek magasabb képminőséget tulajdonítanak, ami mára már nem feltétlenül érhető tetten. Ráadásul a CMOS technológia alacsonyabb energiafogyasztást, és rugalmasabb, akár pixelenkénti kiolvasást biztosít; így téve lehetővé a "mágikus" élőképet. Szerintem az átlag halandó számára lehetetlen feladat megmondani szabad szemmel egy képről, hogy az milyen technológiájú szenzorral készült. Ennek ellenére elég nagy vita alakult ki a fotós fórumokon a Leica CMOS csippre való áttéréstől, ami legalábbis megosztja a "műértő" közönséget. A vicces a dologban, hogy pár korai M 240 tesztfotónak hitt és durván kritizált fotóról kiderült, hogy valójában M9-el készültek. Így a már említett szabad szemmel szenzortechnológiát felismerő és a CMOS-t Leica-ban ördögtől valónak tekintő népek bizony csúnya öngólt rúgtak. Összegezve, a mai kamerák többsége ebben a szegmensben CMOS szenzort használ, míg a Leica ebből kilógva ragaszkodott a CCD-hez és fanatikusok aggódnak, hogy elveszhet a Leica-s egyedi képkarakterisztikája a váltás miatt. Ez picit olyan szerintem mikor az Apple feladta a PowerPC processzorokat és áttért X86 architektúrára ezáltal nagy szeletet feláldozva az egyediségükből. Nekik ez bejött, szerintem a Leica-nak is be fog.
Camerajunky 2013.03.18 22:39:37
@praktica MTL 5: Igen egyetértek. Szerintem ma már nincsen komoly minőségbeli probléma a szenzorokkal. Én sem értem a nagy vitát a CMOS/CCD fronton. Én főleg kisfilmre, vagy 6x6 os filmre fotózom, illetve van egy 450D-m. Ami a Leica-t illeti, elég jól értenek hozzá, hogy sokat beszélgessünk róluk.
Sznob majom módjára eddig szinte kivétel nélkül csak különféle külföldi utakra vittem magammal a 6x12-es barkácsgépet. Pedig itthon is lehet vele érdekes képeket készíteni. Pár héttel ezelőtt a Pilisben bóklásztunk, bekukkantottunk néhány kisebb barlangba, és közben…..
Camerajunky 2013.02.24 18:59:06
Azért az első szociális agresszió után kicsit olvastam, szóval nem véletlenül annyi az annyi. Ezt a 2/35 Sonnart hasonlították össze egy 35/2.8 Biogonnal, és hát erősen veri az MTF ábra szerint. A Biogon 800 dollár körül, ebből se spóroltak ki szerintem semmit. Tehát egy csúcs…..
Camerajunky 2012.12.21 09:48:07
@emhetes: A DXO marks most probalkozik egy olyan skalaval es meresi rendszerrel ami igyekszik objektiv-szenzor parositasok teljesitmenyet megfogalmazni. Ezt ok perceptualis megapixelszamnak hivjak.
Erdekes probalkozas, es talan egyszerübb is ertelmezni.
www.dxomark.com/index.php/Publications/DxOMark-Reviews/Looking-for-new-photo-gear-DxOMark-s-Perceptual-Megapixel-can-help-you
Úgy indult, hogy a Romanee Conti által javasolt Plaubel cikkhez próbáltam rendezni a gondolataimat, ám valahogy mindig az alábbi régi – fanyar humorú – történet tolakodott előre... A Plaubel szinte hozzám nőtt, nehézkes baráttá vált azokban az években mikor mesterem kegyesen…..
Camerajunky 2012.12.09 21:46:31
inphoto.blog.hu Pajtás ajánló 2012.11.29 22:15:44
Remélem az ajánlott nem sértődik meg, de egy szintén elmebeteg hozzám hasonló figura.:) Ajánlom!..