Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sándorné Palotai

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kőrösi Tibor blogja Átalakulás 2013.05.17 00:55:22
Két nagy kérdésben kell még ebben a hónapban döntést hoznunk, két céget kell átalakítanunk. A vízzel és szennyvízzel, valamint a szemétszállítással foglalkozó cégeinket.  Az előbbi 100%-os önkormányzati tulajdonú, az utóbbiban 54%-kal érdekelt a város.  Az…..
Kőrösi Tibor blogja Önzetlenül 2013.04.28 00:06:48
Szombaton sok-sok gyermeknek és felnőttnek okozott örömöt a Nagycsaládosok Egyesületének Közösségi Házában szervezett családi délután. Nem ez volt az első nagyszabású rendezvényük az idén, amely a város aprajának-nagyjának szólt. Most a 10 éven aluli gyermekeké volt a…..
Kőrösi Tibor blogja 220 2013.03.21 00:24:42
  Korábban már írtam ( Talp alá való ) arról a pályázatról, amely a 2013. évi Startmunka programban történő részvételünk érdekében várt elbírálásra. A pályázatunk nyert!  Ennek keretében öt kiemelt területen tudunk 220 embert foglalkoztatni. Ezek a…..
Ebben az évben személyesen még nem és már nem vagyok érintett az iskolaválasztásban. Már nem, azért, mert polgármesterként nincs meg az a közvetlen érintettségem, mint korábbi munkám során, mikor tanárként és igazgatóként ez a néhány hét mindig kiemelt fontossággal bírt,…..
Sándorné Palotai 2013.02.14 19:45:25
Az az általános iskola, a város legjobb iskolája volt.Még át nem lett adva az egyháznak.Azóta jó pár gyereket elvittek más iskolába.Nem a tanitő nénikkel, tánaárokkal van baj, hanem az egyház képviselőjével az atyával, és a hitt oktatóval.
Én úgy tudom, hogy amikor az iskola átkerült az egyházhoz, akkor arról volt szó, hogy a kimenő felsösőket békén hagyják, és az alsó tagozaton,van kötelező hittan áhitat stb.
Nem értem miért kell olyan gyerekeket kötelezni akik
nem olyan nevelést kapnak.Vagy esetleg más vallást gyakorolnak.Lehet hogy kiátkoz sok bigott hívő,de aki felel ezen iskola gyerekeinek
oktatásáért, néha benézhetne az iskolába,a meleg irodája helyett, és láthatná, hogy az igazgatónő teljesen ki van készülve,a sok harc miatt amit az atyával kellett vívnia.De Márti néni annyira szereti a diákokat, hogy mégis maradt.Én nem tudom senkinek nem tünt fel, hogy a tanárok sem olyanok mint régen???Félnek, fáradtak,stb.
Csak azt tudom javasolni, hogy csak az írassa ebbe az iskolába a gyermekét, aki tényleg hívő.
Aki biztos abban hogy a gyerek végig csinálja amit az egyház követel.
Mielőtt valaki nekem ugrana én katolikus családba születtem, de azokban az években a honvéd tisztek családjának nem volt szabad gyakorolni a vallást.Így én kisdobos, uttörő,KISZ tag , és párttag lettem.Ma már legfeljebb a sárba lépek be.Tisztelem az egyházat, hisz ha valami ér az első szavam,hogy édes Istenem.De én és még sokan mások inkább nem megyünk a templomba amíg ez az atya itt van.
Kőrösi Tibor blogja Beszállás 2013.02.13 23:01:42
A járóbeteg-szakellátás, azaz a Rendelőintézetünk működtetése igen jelentős összegeket igényel a várostól. 2010. októbere előtt már évi 36 millió forintnál tartott a városi támogatás összege, mely addig évről évre emelkedett. Sikerült azonban egy új üzemeltetővel…..
Sándorné Palotai 2013.02.14 19:25:46
Gréczyblog Kedves Bőhm András! 2013.02.11 07:52:57
Olvastam a hvg.hu portálon megjelent írásodat http://hvg.hu/velemeny/20130208_Aki_nem_birja_abbahagyni , amely a a változatosság kedvéért megint gyurcsányozik egyet. Több ismerősöm is mondta, hogy nem érdemes rá válaszolnom, elvégre, már nem vagy a politikai palettán, és…..
Sándorné Palotai 2013.02.12 14:44:35
@HanSolo90:

Most csak röviden, de ha felgyógyulok bővebben.Az tény hogy Zusslag csalt hazudott, csalt és lopot.A BKV per ha jól tudom, még mindig fólyik, mert nem tudják rájuk bizonyitani,amit az ügyésszség állít.
Csurcsány megnyert eddig minden pert amit ellene índitottak.
De nagyon nem szeretem ha egy fidessz közeli mocskolódik, és nem az igazat írja.
Kíváncsian várom hogy 2014-ben , kik kerülnek a bíróság elé csalás, hütlenkezelés, vádjával.
Kérem nézze el nekem de most nagyon beteg vagyok.
Sándorné Palotai 2013.02.13 07:33:33
@HanSolo90:
A jó kívánságát köszönöm szépen!!És elnézést kérek hogy le fidesszesztem,de a felhang az volt.
A Cosma gyilkosság az már szerintem a FIDESZ idejében volt.Az már a Handó Tünde által fém jelzett.A másik két személy megkapta a büntetését.Hülyeséget csináltak, megfizettek érte.Az egy más dolog, hogy például a Stohl A.ügyében a sérült idős úr , úgy gondolja hogy még több pénz illetné meg.Pedig a Stohl elég szépen kártalanította több millával, még a tárgyalás előtt.Amit a bíróság megítélt azt is kifizette.Én egyszer láttam a tv-ben Császár Előddel egy interjút,hát ott őszintén elmondta,hogy ő mit élt át a baleset után,és ő rá csak a gyorshajtást, meg hogy meghalt a fiatal rendőr.Tudom hogy az emberélet drága,de hála az égnek nálunk nem fogat fogért törvény van.Akkor Előd még a vízcsapból is ő folyt nagyon híres volt.Még le nem zárult az ügye minden barátjával megszakítót minden kapcsolatot, mert nem akarta, hogy ők is megigyák a levét.Sokáig nem mert kimenni az utcára, mert mindenki aki felismerte,kiabált utána.Pánik beteg lett,öngyilkos akart lenni,a szülei vették észre, így maradt életben.Nem volt munkája,és talán csak egy lány tartott ki mellette , aki most a felesége és a kisfia anyja.Szóval biztos hogy a lelki teher sokkal nagyobb mint az hogy kap még két évet.
A Cosma gyilkosság az más megítélésben kell hogy nézzük, ott direk rászálltak.
Ő csak táncolt a mennyaszonyával, amikor belekötőttek.Én ott még súlyosabb itéletett vártam.
Most befejezem, mert elég gyenge vagyok.Szóval nem árt különbséget tenni, egy bűnöző és két ember akinek nincs piusza!
Mindig komoly problémát okozott a tanácsi, majd önkormányzati  bérlakáshoz való hozzájutás. Nem csak Csongrádon, hanem ismereteim szerint más városokban is. A szociális helyzet, az elkeserítő körülmények, a gyermeklétszám és ki tudja még milyen szempontok alapján…..
Sándorné Palotai 2013.02.05 10:44:43
A lépcsőházban mi lakók takarítunk, és még senki nem halt még bele.
Tisztelt polgármesterünk egyik blogjában arról írt, hogy a lakók nem vigyáznak a lakásokra(bérlakás).Én megfordítanám a kérdést és úgy tenném fel hogy az önkormányzat jó gazdája az önkormányzati lakásoknak??Sajnos azt kell mondanom, hogy nem nagyon.A mi épületünk a 70-es évek végén épült állítólag(akkor még másik városban éltem)92-ben végleges letelepedésként kerültünk a városba.Hát kérem szépen jött a tél és szépen megjelentek a penész foltok,elég makacsok voltak.Két év levelezés után kijött a műszaki iroda képviselője a lakáskezelővel, és láss csodát megállapították, hogy az egész épület szigetelése nem jó így kívülről szigetelték le az épületet.Végre hosszas küzdelem
után eltűntek a penész foltok.Nos ahogy telnek az évek a ház is öregszik,itt egy tisztasági festés nem volt a lépcsőházban.A ház úgy épült, hogy kora reggeltől délig az utcai részt égeti a nap, délután pedig az udvari részt.Ennek következtében az ablakok eldeformálódtak,nem jól záródnak.Egy évvel ezelőtt jeleztem a kezelő hölggyel hogy ablak csere kellene az egyik szobában,felmérték és kb 200.ezer ft lett volna.Azt mondta, hogy cseréltessem ki, az önkormányzatnak nincs pénze,és a bérlő kötelessége.Pechemre a lakás ajtó tavaly először csak beszorult,aztán kezdett szétesni.Szintén jeleztem és szintén megkaptam, hogy cseréltessem ki, de se le nem lakhatom, sem felét nem fizeti ki a tulajdonos az önkormányzat.
137.000 ft.Kisnyugdíjas vagyok egyedül élek, kérdem miből????Azóta ahogy látom már három ajtó csere volt a lépcsőházban.Ja és tudni kell hogy ilyen típusú ablakot és hozzá alkatrészt mondjuk ablak zárat nem gyártanak.
Tehát ha én mint bérlő lecseréltetem az ajtót, ablakot, vízórát,stb.és a betegségem miatt nem tudok majd feljönni az emeletre akkor fogom és vihetem magammal???Vagy úgy gondolja az önkormányzat hogy ott hagyom?????
Azt írta tisztelt polgármesterünk, hogy jönnek majd ellenőrzik a lakásokat.Kérdem őket ki ellenőrzi.Valami nagyon nem jól működik a bérlakások körül.Mert az természetes, hogy a festést csap cserét a bérlő megcsináltatja.De hogy ami be van építve a házba és a ház része azt a tulajdonosnak kellene helyre hozni szerintem.
Mindenkitől elnézést kérek,hogy ilyen
hosszan írtam,de ez a vízóra csere 7100 ft-ért kiverte a biztosítékomat.
Sándorné Palotai 2013.02.06 10:45:37
@csongrádiember: Bocsánat, de ezt elfelejtettem még
ide írni, hogy amint látja én nem mozaik név alatt megbújva írtam , hanem a saját nevemen.És őn??????
Szerkesztőségünknek némi utánajárással sikerült kiderítenie, hogy a hangzatos ,,civil” és ,,független” szavak mögé bújó Hallgatói Hálózat, amely papíron elhatárolódik minden párttól, valójában tagjain keresztül szorosan kötődik a Fidesz és más, úgynevezett…..
Ízlések  és pofonok különbözőek- tartja a mondás. Mi azért dogozunk, hogy pofont ne kapjunk a fürdő felújításával kapcsolatban. Csongrád városa ne kapjon pofont. A most már aláírt támogatási szerződés alapján lehetőséget kapott a város, 500 millió forintot. Vannak,…..
Sándorné Palotai 2013.01.27 18:24:41
Csütörtök reggelre rendkívüli testületi ülést hívtam össze, ahol egy igen egyszerű kérdésben kellett a megjelent 11 képviselőnek döntenie, várhatóan negyed óra alatt. Arról volt szó, hogy a „fürdőpályázaton” elnyert maximális, 500 millió forintos támogatást…..
Kissé elcsépelt és a valóságtól elrugaszkodott, de egyesek szerint jól hangzó szlogen, hogy a város nem támogatja a vállalkozóit. Amit lehet, megteszünk értük, például ha kell csökkentjük üzleteink bérleti díját, a helyi adók adóalapját kedvezően alakítjuk ki, ingyenes…..
Kőrösi Tibor blogja Iskolapélda 2012.12.13 23:41:07
A mai napon nyomot hagyott az, hogy Luca napját írjuk. Rendkívüli testületi ülést kellett összehívnom, ahol az előterjesztések között egy igen fontos kérdés is szerepelt, ez pedig az általános iskolák állami fenntartásba adásának problémája. Az eddig vezető út…..
Sándorné Palotai 2012.12.14 17:26:47
@zombigyilkos: Nem nem normális!!!!!