Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czafrinka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Az ember lánya gyanútlan lény, ha csak úgy flangál egy plázában és nem elég gyakorlott. Mert ugye milyen kedvesnek is tűnik, hogy leszólítják, szeretne-e egy ingyenes sminktanácsadást. Ki ne vágyna egy randa hétköznap délután egy felderültre rajzolt orcára, némi…..
Czafrinka 2012.11.30 15:04:08
Sziasztok!

Leírom én is a történetemet.
Elég tanulságos!
Engem is a Westendben szólítottak le tavaly nyáron, teljesen gyanútlanul el is fogadtam, és mentem "sminktanácsadásra".
Odaértem, ámulatba ejtett a hely, de sajnos sokat kellett várni. A járkáló sminkesek és a pult mögött ülő ránk lenéző recepciós(!) engem is kicsit lesújtott. n is jó sokszor végignéztem a reklámfilet, hallgattam a zenét, egy más világba keültem- úgy éreztem. nekünk is elmondták a cégismertetőt, majd kérdezték kit érdekel a tanfolyam. engem speciel a 2magam" sminkelése" érdekelt. Aztán egy lányzó behívott az egyik "irodába", ahol majd' hátast dobtam a 60 000 hallatán. Ez nem érdekelt, megkaptam a sminkemet, és mivel én egyáltalán nem voltam ügyes sminkes azt se tudtam milyen sminkcuccokat vegyek, gyönyörűnek láttam magam. (de a sminkes lányka meglehetősen bunkó volt eleinte és ő is leszarozta az Avon-cuccaimat. Majd jött a termékrábeszélés- ha 20 000 Ft-ért vásárolok akkor kapok egy 3 órás ajándék sminkoktatást- erre felkaptam a fejem, mondom mégis jobb mint a 60 000! Na ja, de amit rámkent alapozót (ott a fényben nem úgy láttam) két árnyalattal sötétebb alapozót kent rám, és azt is adta el.
El is mentem az a sminkes tartotta, aki a cégprezit, és nagyon jó volt és hasznos! Ő lépésről lépésre megtanította a dolgokat, és ment mindenkihez egyenként minden lépés után! De akkor még nem kellett venni feltétlenül, nem vitt ki minket egyenként, oktatás után csapatosan mentünk, mert szinte mindenkinek kellett az alapozóecset! Látta milyen alapozót adtak el nekem, javasolta hogy vegyek egy nagyon világosat és keverjem- aznap pont nem volt az a szín így nem is vettem.

Idén nyáron ismét felhívtak, itt csak sminkelés miatt. Nem volt cégprezi. egy nagyon kedves lány sminkelt, lépésről lépésre mutatta a tükörben mit csinált- ő mondta is hogy ennek így van értelme), átvitt egy másik szobába, ahol a természetes fényben megmutatta, hogy mit csinált. Nagyon ügyes volt, és kérdezte milyen színeket használok, ő azt is megdicsérte. Meséltem az alapozós sztorit, és vettem egy púdert náluk. (mert még mindig hittem az il- makiage-ban!
Egy hónappal ezelőtt ismét behívtak (gondoltam, húúú milyen szerencsés vagyok) a hatalmas pult mögött ezúttal egy meglehetősen bunkó, lenéző kis lányzó ült (gondoltam magamban hogy mit képzel magáról). Ismét elmaradt a cégprezi. Egy aznap kezdő, nagyon lelkes és kedves leányzót fogtam ki, sokat kellett várni de a lányzó nagyon ügyes volt, dicsérte az avonos szempillaspirálom, és mondta, hogy neki is olyan van :-) (Neki még nem mosták át az agyát) Itt már csak két terméket kellett venni az oktatáshoz! Hát megvettem a világos alapozót, mivel a régit sikerült anno olcsóbban eladnom, és egy szemhéjbázist. (ezeket a mai napig nagyon szeretem)
Jött az oktatás, az oktatást pechemre nem a cégprezit tartó nő tartotta, hanem egy nyafke eleinte fellengzős sminkes- de óra végére megszoktam a stílusát. Ő egyenként vitt ki minket, de itt megfogadtam, hogy nem veszek terméket, így nem is vetem! De ő mondta, ha most veszek, akkor találkozok a VEZETŐSMINKESSEL, és egy óra tanácsadást tart nekem színekről stb. Mondtam, köszönöm, NEM! Szomorú volt, de ez van.
hát láss csodát egy hét múlva megint felhívtak, hogy találkozhatok a vezető sminkessel!!!!!!!! Mondom, na mi a szössz!. Hát vittem egy kisebb motyót magammal, a vezető sminkes egy gyönyörű frizurával, kb 1 80 magas volt. Előtte kellett kisminkelnem magam. Néha szavakkal javíttatott a sminkemen. Majd behívott egy irodába. Hogy a 3 órás oktatáshoz képest milyen ügyes vagyok, milyen jó színt választottam stb. és hogy most sminkeseket keresnek és van egy ösztöndíjprogram, amibe ő válogat tehetséges embereket!!!!! (Én hülye meg el is mondtam, hogy elképzelhetőnek tartom, hogy hobbiból ezt megtanuljam) Na ezt kihasználva egyből "vérszemet kapott"- hogy most mondja nekem vagy nem, de most féláron ezeknek az embereknek akkor tartanának tanfolyamot.... Ő közben elment jött egy másik csaj aki elmondta a részleteket... 12 alkalom(!) 220 000 Ft, és hogy egyáltalán papírt kapjak, ezután még 4 alkalmat kellene vennem (ugye így jön össze a rendes 16 alkalmas tanfolyam), és a 4 alkalom 80 000 Ft-ba kerülne!!!!! Na ebből köszöntem és nem kértem. Örök búcsút mondtam az IL- makiage-nak. Közben megnéztem (szakmai ártalomból) a beszámolójukat, és egyűltalán nem tetszett, hogy munkaközvetítővel dolgoztatnak, ne meg a Tulaj neve is elég fura volt, ahhoz képest hogy egy amerikai névre számítottam, ha valóban amerikai a cég.

Összesítve, vannak jó termékek, a 3 óra oktatás tényleg hasznos, nagyon sok függ hogy ki sminkel! De itt inkább a tulajdonosban kell keresni a hibát és nem szerencsétlen lányokban, akik örültek, hogy a mai világban munkahelyet találtak. Biztos nem ez az életcéljuk nekik sem, és remélem ők mihamarabb találnak egy jobb helyet. De mindenkinek azért javaslom elkerülni a céget, és máshol megtanulni sminkelni...