Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ludwigvan

0 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Orbánizmus egyetlen ellenszere a nyilvánosság, az, hogy aki csak tud, pofát nyit, lesz ami lesz. Én is visszatértem a kacsatelepről. Nem az a lényeg, hogy döngöljük földbe az összes fideszes ismerőst a facebookon - ha vannak még ilyenek, és nem dobálták ki egymást az ismeretségi körből valamelyik…..
ludwigvan 2019.06.07 11:59:29
@Kivlov: Jaja. A fidesz nem hőbörögne fordított esetben, hanem lebontaná Pestet. Igazából, itt mindenki örülhet, hogy elcsalták a választásokat, és nem polgárháborút indítottak - ami ugye, a másik alternatívájuk lett volna.
Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli [ti. azt, hogy a homoszexuális párok örökbe fogadhassanak]. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok…..
Kívül tágasabb Véres London 2019.03.10 06:30:00
Egyre válságosabb a helyzet a brit fővárosban, ezért az egyik nagy áruházlánc úgy döntött, minden boltjában leveszi a polcokról a késeket, amiket mostantól csak csomagban lehet majd kapni...
ludwigvan 2019.03.11 10:04:21
@Etniez: Hidd el, mindenhol ennyien szavaztak rájuk. Nem hiába szűntették meg az exitpolt, és nem hiába fagyott le a rendszer négy órára vagy mennyire.
Általános vita tárgya, hogy mikor is kezdődjön az iskola. Több tanulmány mutatott rá arra, hogy a korai kezdéssel járó alváshiány felelős a diákok több problémájáért. Egy városban léptek is emiatt, és az eredmények magukért beszélnek...
ludwigvan 2018.12.18 14:54:37
@bölcsbagoly: "A másik amit nem tudnak a firkászok, hogy az agy pont a reggeli órákban a legfogékonyabb"
Hál istennek, te tudod. Az meg, hogy 4,5%-ot javult a diákok teljesítménye, meg átlagosan 34 perccel többet alszanak, az csak a tudatlan firkászokat hatja meg.
@Erzsébet Czebe Tóth: "A "egyetemi kutatók" akkor talán tényleges problémákon törhetnék a fejüket" - Eszerint az, hogy kipihentebbek legyenek a gyerekek, meg jobb legyen a tanulmányi eredményük az egyáltalán nem "tényleges probléma"?
Nagy kérdés, hogy egy ilyen cikkre minek trollt küldeni. Ha pedig nem trollok vagytok, akkor ilyen problémaérzékenységgel hogyhogy nem társul annyira alacsony értelmi szint is, amivel nem is lehetne számítógépet használni, vagy beregisztrálni egy fórumra?
Kezdjük ott, hogy ez egy reboot, vagy valami tisztelet adás az eredetinek/eredetiknek. De annyira jó volt, hogy megnézem az eredeti rendező filmjeit amelyek régimódi klasszikus horrornak tűnnek...
  Egyre többet hallunk a Békés Iskolák programról, melynek célja a gyerekek közti - fizikai és verbális - bántalmazás visszaszorítása. Egy 2015-ös, nemzetközi felmérés szerint a magyar iskolákban minden ötödik diákot rendszeresen zaklatnak a társai. (Ez világviszonylatban átlagos értéknek számít,…..
ludwigvan 2018.10.19 12:55:26
@G. Nagy László: Nekem az életszínvonalam a 2008-as gazdasági válság óta folyamatosan csökken. Biztosan vannak jobb részek is az országban, de én nem olyanban élek. Úgyhogy én, minthogy egy okosengedszamárszenved-személy vagyok, türelmesen várom, hogy végre a 2006-os csapatnak is elkezdjen csökkenni az életszínvonala.
ludwigvan 2018.10.19 13:06:33
@G. Nagy László: Nézd, én sem akarok vitatkozni. De sajnos amit te "barátságnak és szeretetnek" hívsz, az csak arrogancia. Utazz el Kecskemétről Szolnokra, nézz szét csak ebben a két városban, és meglátod, hogy semmi mástól nem függ. (Persze elutazhatnál Nürnbergből Pirotba is - az sem támasztaná alá, a "jólét nem a helytől függ" elméletet, de hidd el, ki se kell mozdulni az országból, és el se kell menni falura, hogy lásd az eget verő különbségeket.)
ludwigvan 2018.10.19 18:55:09
@G. Nagy László: Igazából ez a mondás lehet, hogy nem is azt jelenti, amit hiszünk róla, meg ahogy gyereknevelés közben próbálták a szüleink beállítani. Nem az a lényeg, hogy az szenved, aki megkapja a homokozólapátot, és az az okos, aki odaadja. Hanem, például ebben a vitában én vagyok az okos és a szamár is. Amolyan Schrödinger macskájaként. Mivel úgyse tudlak meggyőzni - ha nem engedem el ezt a parttalan vitát, én fogok szenvedni, ha elengedem, okos leszek.
De mivel nem vagyok okos, mégis folytatom: azt hiszed, hogy kedves dolog valakinek, aki bevallottan rosszabb élethelyzetben van, azt tanácsolni, hogy szedje össze magát, mert vár rá a világ, holott nem tudhatod, hogy miért van még mindig az elmaradott kis városában, mi köti oda, milyen anyagi és lelki akadályai vannak mondjuk az elköltözésének. Ezt hívom én arroganciának.
Isten nem nézi az emberek nemét, a bőrük színét stb. csak a Megváltóba vetett hitét, amellyel bűnbocsánatot nyerhetnek és elnyerhetik a helyüket a Mennyországban (Róm. 5,1). Az, hogy nincsenek fekete bőrű angyalábrázolások a keresztény művészet meghatározó századaiból tehát nem éppen a Mennyország…..
Én, ha tehetném, soha nem bíznám rá a nézőre, hogy mi történjen egy sorozatban, egyrészt azért, mert nem akarok horrorpornót nézni egész nap, másrészt meg azért, mert az alkotók gondolataira sokkal kíváncsibb vagyok, mint Lajoséra a harmadik emelet kettőből. A Black Mirror viszont más. Ott belefér...
ludwigvan 2018.10.02 14:33:01
@steery: Jó amit mondasz, de a film (és a sorozatok is természetesen) művészet. Aminek az a lényege, hogy a művész gondolatait (fájdalmát, örömét, ötleteit, félelmeit, stb) a befogadó is átélje. Ha ehhez erőszakra vagy szexuális tartalomra van szükség, akkor azt nem vághatod ki (vagy kerülheted ki egy 12-es karikás történetszálon), mert elvész a mondanivaló vagy minimum gyengül.
Ezt a fajta interaktív művészetet, amiről írsz, már réges-rég feltalálták, és folyamatosan fejlesztik is - csak az nem film, hanem számítógépes játék.
ludwigvan 2018.10.02 17:34:54
@steery: "amúgy is ezt csinálják a kereskedelmi tévék a durvább filmek kiherélésével, nem beszélve a lemezeken elérhető kihagyott jelenetekről, meg a később kiadott rendezői változatokról."
Ácsi! A rendező változatok azért léteznek, mert Amerikában produceri filmgyártás van. Ez azt jelenti, hogy a producer kezében van a végső vágás joga. Viszont ő nem művész, hanem üzletember, aki a nézők kegyeit keresi, mert maximalizálni akarja a profitot. Ezért kivág vagy megváltoztat jeleneteket, hogy több jegyet/lemezt lehessen eladni. Azán tovább maximalizálja a profitot azzal, hogy engedi a rendező verzióját is egy másik Bluray-en kiadni. Ez csak üzlet, nem művészet. A kereskedelmi tévék jelenetkivágásai pedig a korhatár- meg a műsoridő-tartás következményei, amik mindig csonkítják a filmet - van, hogy az értelmetlenségig. Nem is ajánlom senkinek, hogy így nézzen filmet.
Az meg, hogy a befogadó akarja megszűrni a tartalmat, az csak simán hülyeség. Az olyan, mint hogy odaállok Csontváry Magányos cédrusa elé, és azt mondom, hogy "Tök jó ez a fa, de én egy olyat kérek, ahol nem tenger van a háttérben, hanem sivatag, és Kovács Ákos lovagol egy tevén." :-D

@FlybyWire: "Ok, látom nem csak én látom így :)" Igen, írni is akartam, hogy "MEGELŐZTÉL!" :-)
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
ludwigvan 2018.10.01 13:06:02
@tiboru: "egyetlen rendőr sem dolgozhat olyan ügyben (tökmindegy, hogy bűnügy, kilakoltatás vagy baleset), amelyben hozzátartozója bármilyen minőségben érintett, vagy az ő (mm a rendőr) elfogulatlanságához a legkisebb kétség is fér."

Tehát lehet elfogultságra hivatkozva megtagadni a parancsot? Ma az egész ország az utcaseprőtől a miniszterelnökig kiskapukat keresgél. Tessék, itt van a zsaruk kiskapuja, és akkor nem fogják köpködni őket.

Szerintem, az van, hogy a kis rendőrök a "csak a szar munkámat végzem, a hülye civilek meg szemétkednek velem" alapállásból látja a dolgot. Meg kéne fordítani a szemléletet, kicsit gondolkodni kéne - és azt mondani, hogy inkább nem végzek erkölcsileg megkérdőjelezhető munkát. Ehhez nem kell felmondani: beteget jelentek, összeférhetetlenséget jelentek, átkéretem magam máshová, stb. - biztos van még lehetőség. Esetleg: a civilek ellenállása miatt nem lehetett teljesíteni a feladatot. Hm?
ludwigvan 2018.10.01 14:02:10
@tiboru: Én abból indulok ki, hogy nem akarja ezt csinálni a rendőr. Úgy gondolja, hogy nincs hozzá erkölcsileg joga, tehát a parancs erkölcsileg rossz. De mivel megtagadni nem tudja, mert abból böri lenne, hazudjon összeférhetetlenséget. Pl.: "Én ezt a vak öregasszonyt kúrtam pár alkalommal. Érintett vagyok, nem tudom kilakoltatni" Hamarosan kiderülne, hogy az egész őrs kúrta: így megúszná az öregasszony az utcát, a zsaruk a köpködést. (Nem lehet bebizonyítani, hogy ez nem igaz.)
Világos, hogy ez nem egyszerű: kell hozzá egy hatalmas adag önbizalom, és hit abban, hogy a kilakoltatás helytelen - hogy nem erre esküdt fel egyik rendőr sem.
Kormánypártiként nyilvántartott szerkesztőségeket szánt be a kormány, egykori kormánytagok exkuzálják magukat, mert nem akarnak azonosulni sokkal kormánypártibb kultúrharcosok kijelentéseivel. Ha van valami haszna a Nemzeti Együttműködés Rendszerének az az, hogy az ifjú generációknak nem a…..
ludwigvan 2018.09.25 15:04:54
Amikor a pályaválasztás előtt álltam hirtelen kitaláltam, hogy mégsem közgazdász szeretnék lenni, hanem történelem tanár. Vonzott, hogy milyen izgalmas lehet kiállni a diákok elé, felkelteni az érdeklődésüket, terelgetni őket. Mondanom sem kell apukám kiakadt a döntésemen, még hogy az Ő lánya tanár…..
ludwigvan 2018.09.02 12:15:53
@Lilli_Csiribiri: Ennek a UK-s összehasonlításnak nincs sok értelme, mert itt nálunk a pedofília, szexuális zaklatás nem kizáró ok a tanításra, ha a papírok megvannak. Pont ez a poszt mondanivalója. (Szerintem. :-) )
A "nincs diploma, ha nincs nyelvvizsga" rendelkezés indokolatlan és igazságtalan, sőt ma már kifejezetten butaságnak tűnik. A szabályozás célja érthető, de lenne más, emberbarátibb megoldás...
ludwigvan 2018.08.29 10:57:31
@protézisesh: Figyelj haver! Rosszul idézel a Bibliából, rosszul írod, és rosszul használod az oximoron fogalmat. De közben meg büszke vagy rá, hogy mekkora Mercedes szintű értelmiségi vagy a sok proli Trabant között, mert van egy nyelvvizsgád - ami valószínűleg az itteni összes hozzászólónak szintén van, egyébként. Szerintem szállj le a magas lóról, meg szállj magadba, mert gáz vagy.
ludwigvan 2018.08.29 11:16:51
@élhetetlen: Oké. Két dolgot leírok, aztán befejezem.
Az a különbség közted és köztem, hogy engem zavar a hatalom jó szándékú, de erőszakos kötelezése a nyelvvizsgára. Ez ugyanaz a probléma, mint a kötelező biztonsági övnél, vagy a gyermekülésnél: minek kényszerítenek valamire, ami nekem is az érdekem? Korábban valaki írta is, hogy ez a kötelező nyelvvizsga nem egyeztethető össze az alkotmánnyal.
Számomra a diplomához kellő nyelvvizsga egy nagy szopatás volt, mert 14 éves koromig arra kényszerítettek, hogy oroszt tanuljak, 14-től 18-ig, hogy németet (ezt nem az állam persze, hanem az iskola), aztán tegyek le egy nyelvvizsgát 22 évesen angolból. Nekem ez nagyon nehéz volt, nagyon is a szaktárgyak meg a diplomamunka rovására ment.
A másik dolog, hogy én úgy gondoltam eddig, hogy lehetsz jó mérnök nyelvtudás nélkül is, de mivel az én diplomám a fiókban pihen, amióta megvan, meghajlok a te tapasztalatod előtt, és elhiszem, hogy nem megy. Ellenben: a népzenetanár diplomás ismerősöm egyedül arra tudja használni a nyelvvizsgáját, hogy útba igazítson egy-egy külföldit, vagy kérjen egy sört, ha ő turistáskodik valahol. A népzenekutatásban ugyanis nincs külföldi szakirodalom. De még ha lenne, sem számítana, hiszen a zenetanár dolga nem az, hogy wales-i vagy örmény népzenéket elemezzen, hanem, hogy megtanítsa a gyerekeket zenélni.
ludwigvan 2018.08.29 18:31:45
@protézisesh: Igen, és te csak akkor kötöd be az öved, hogyha törvényileg köteleznek rá, én meg a saját belátásomból mindig. Szóval, nem rossz a példám, hanem jó, csak neked nem érthető, mert korlátolt vagy hozzá.
Az Átlátszó riportja nyomán mi is megírtuk, milyen változásokat léptetett életbe a Hír TV új vezetősége, már túl azon persze, hogy a vezetőváltás pillanatától kezdve újra szigorúan tilos gecinek gondolni Orbán Viktort, sőt, ami azt illeti, kötelező úgy tenni, mintha senki sem lenne kevésbé geci nála…..
ludwigvan 2018.08.09 17:18:34
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: Nos, ezt a "hülyeségéhez makacsul ragaszkodó ostobát" nehéz lenne szó nélkül hagyni, ugyanis az én szememben te vagy egy ostoba baromfejű állat, aki képes végigokoskodni a napot, de közelebb kerülni az igazsághoz nem sikerül neki.
Az értelmező szótár egy Jókai idézettel magyarázza a seb jelentést, amit ha elolvasnál, te is láthatnád, hogy szó sincs sebről (vagyis van, csak azt sebnek is nevezi), hanem a rárohadt habról ír:
"a másik két marokkal kisebb, csökönyös, mokány paripa, a hátán látszó túr fehér foltjai s a hámcsiszolás eleven sebei tomporán tanúsítják, milyen jól gondját szokták viselni"
De téged ez sem fog meggyőzni, mert egy makacsul ragaszkodó ostoba vagy, mint én. Csak az a különbség, hogy én már láttam lovat, te meg nem. Te álmodozol arról, hogy egy lovas nemzet büszke fia vagy, én meg nem.
ludwigvan 2018.08.09 19:10:38
@something in my drink: Oké, legyen igazad. Bocsánat, hogy rosszul gondoltam! Ettől függetlenül a funkcionális analfabéta, a hülye segg, a barom, a ganajozó eszű jelzők rosszul esnek. Ez olyan, mintha én azt mondanám neked, hogy egy szarszopó majomgeci vagy. Neked is rosszul esne, nem?
Egyébként nyugodtan tilts ki, sixx, ha ilyesmin morfondírozol, mert úgy sincs semmi értelme fórumra írogatni - nem lehet meggyőzni senkit semmiről. Engem se.
ludwigvan 2018.08.09 19:55:16
@something in my drink: Az a baj, hogy ezen az egy Jókai idézeten kívül nem találtam más "felhasználását" a szónak. Ebből pedig nem derül ki, hogy a régi sebek fölötti kifehéredett szőrről van szó vagy az el nem takarított izzadságról.

Bella István Kiért szól a harang? versében viszont a "turzik" véleményem szerint habzik-ot akar jelenteni. Szóval, az hogy magabiztosan lehülyézel, baromnak hívsz, az csak a te hülye baromságodat bizonyítja - mert egyáltalán nem egyértelmű, hogy neked lenne igazad.
  A lányom egy vidéki szakképző iskolába jár, amelyik egyébként egyházi fenntartású. Van olyan, mikor szívesen megy, van mikor nem. Elvan. Tegnap beszélgettünk. Persze a tanulásra terelődött a szó. Nem szeretnék az a stupid szülő lenni, aki végig kérdezi a tárgyakból kapott jegyeket és…..
ludwigvan 2018.05.23 21:35:21
@teéjesenmindegy: @midnightcoder2: @maxval birca szürke balkáni proletár: @jajdehülyevagyok: Srácok! Nem kell egyből letámadni a bloggert! Nem bántja O1G-t, ne féljetek! Nyertetek. Nyugi! Annyi az egész, hogy hülye volt a tanár, ami gáz. És ez nektek is gáz. Azért a húsz forintért, amit kaptok egy Onem1G kommentért, nem éri meg ebbe belekötni. Az iskolában tanítani kéne, nem hülyeségeket beszélni.
ludwigvan 2018.05.23 21:42:13
@Ekrü: Te figyelj már! Pont azért kisértek katonák, pont azért kutattak át az Eiffel toronynál, hogy az idióta terroristák ne bánthassanak. Ennek mi a fene köze van ahhoz, hogy a tanár szerint nem szabad szemkontaktust kezdeményezni nőként egy muszlim faszival? Hm? Milyen csúsztató, hülye okoskodás ez? Ez a szöveg meg, öcsém: "Én pld.az alapítványi iskoláknak nem adnák" - baszod, ne is adj, mert ők se fognak megtanítani a normális ragozásra, rövidítésre.
Úgy tűnik, nem bírt a Wizz Air sem ellenállni annak az utaskopasztásnak, amit eddig csak a Ryanair mert meglépni: egyre több levelet kapunk arról, hogy ők is átprogramozták a helyosztó algoritmust, külön fizetni kell azért, hogy egymás mellett ülhessünk a velünk azonos foglaláson levő…..
ludwigvan 2018.04.28 13:21:45
@Vírusbácsi: Ryanairnél 5600, hogy 2 ember egymás mellé üljön, nem 700. Ha négyen mentek 11 ezer, nem 700. Ezek a totál hétköznapi jegyek, a nagyobb lábtér meg első sorok jóval drágábbak.
ludwigvan 2018.04.28 14:32:29
@Vírusbácsi: Mi Marrakech-be mentünk, négyórás útra külön ültettek volna: onnan tudom, hogy négyen mentünk, de csak két jegyet kértünk egymás mellé - akiknek nem vettünk, külön ültek. Ott is az volt, hogy pár euró egy helyjegy, úgyhogy mindenkinek akartam venni, de aztán ahogy haladtunk a menüben, egyre többet mutatott. Végül csak a legfélősebbnek vettem magam mellé - a két jegy 5600 lett. Értem, hogy még mindig olcsóbb, mint az AirFrance. Csak szólok, hogy nem 700 forint, ha tényleg megveszed. (Mert ugye az van, hogy 700 forintTÓL. De aztán végül 700-ért csak egy hely van, és amellett is foglalt a másik kettő. Szóval, így megy ez.)
Ass blaster Voks 2018.04.20 16:59:49
Magyarország választott. Rosszul választott jót. Vagyis a választás végeredménye az ország számára jó. A választás mikéntje nem jó. Mire gondolok? A Fidesz nyert. Miért ne nyert volna? Egyedül indult. Nem volt ellenfél. Vagy volt? Bolondozol polgártárs? Ki a tököm volt ellenfél? Az a bagázs amelyik…..
Legyen új választás! - követeli a nép és minden ellenzéki párt. A követelés indoka az elcsalt választás, sok meglévő és még több feltételezett okkal. Tegyük fel, hogy Áder János* köztársaság nélküli elnök magába száll és júniusra új országgyűlési választást hirdet. Minden ellenzéki párt nekiugrik…..
ludwigvan 2018.04.18 17:36:53
@-JzK-: Az ilyen vitákkal az a jó, hogy a végén csak utánanéz az ember. :-)

karpataljalap.net/?q=2017/05/03/kiemelt-tamogatasra-szamithatnak-kulhoni-magyarok

"A határon túli magyarok programjaira, nemzetpolitikai tevékenységre a Miniszterelnökség fejezetében idén több mint 6,5 milliárd forintot különítettek el, ez nőne 8,4 milliárdra.

A Bethlen Gábor Alapkezelő 26 milliárd forintjából a nemzetpolitikai célú támogatás 19,7 milliárd, az alapkezelő működési költsége 1,15 milliárd. A Magyarság Háza program 216 milliós kerettel szerepel a költségvetés tervezetében.

A Határtalanul! tanulmányi kirándulási program az Emberi Erőforrások Minisztériumának költségvetésében csaknem 2 milliárd forinttal jelenik meg az idei 1,22 milliárddal szemben.

A határon túli oktatás területén köznevelési kiadásokra 231,6 millió, felsőoktatásra 801 millió szerepel. Határon túli oktatási feladatokra 800 millió volt az idei összeg.

Szerepel a költségvetésben a Rákóczi Szövetség is, 50 millió forinttal.

A Nemzetstratégiai Kutató Intézet az idei évhez hasonlóan 1,2 milliárdból gazdálkodhatna jövőre.

A gazdaságfejlesztési előirányzatok között a Vajdaság 7,5 milliárd, Kárpátalja csaknem 5 milliárd, Horvátország és Muravidék 500-500 millió, Erdély és Felvidék 1-1 milliárd forinttal szerepel."

Na ez az összeg nem kisebb nagyságrendileg, mint a cigányok családi pótléka, hanem kb. pont annyi.
ludwigvan 2018.04.18 22:36:27
@-JzK-: Ne aggódj, én megkaptam, mert be van állítva, hogy kapjak emialt, ha valaki válaszol a kommentemre. Lehet, nem kéne rasszistának lenni, és akkor nem is cenzuráznának.
Ami a határon túli magyarokat illeti, én egyáltalán nem vagyok ellenük. Valószínűleg ezt sose fogod megérteni, de attól, hogy nem utálom a cigányokat, attól még magyar vagyok, és azeretem a hazámat
"Manifesztálódott az integrációtok poltpéterekben, tiborczokban, kibaszott némethszilárdokban, pharaonokban." Ismert roma újságírók szóltak be Lázárnak.......
ludwigvan 2018.03.31 23:22:31
@Halál kamionja mindenkit elgázol: Te, aki egy mocskos szemét terrorista gyilkosságról nevezted el magad, mit a isten f@szát nyomod a "felsőbbrendű faj" dumát? Ugyanez a kérdésem Lázárnak, Orbánnak, Mészárosnak, Farkas Flórinak is: hogy ha egyszer valaki úgy néz ki, mint egy cigány, lop, mint ahogy az előítéletek szerint a cigányok szoktak, akkor mi az isten f@szát is cigányoznak? Bassz, Ti vagytok a legklasszikusabb cigányok. Akiktől a félünk, és akik miatt utáljuk a cigányokat.
Tudom, Trump óta erejét vesztette ez a minősítés, elvégre az amerikai elnököt a saját külügyminisztere idiótázta nem is egyszer, amúgy tök jogosan. Mégse jut eszembe jobb szó arra, amit Vágó Gábor és Gyurcsány művel. Őszintén, hülyebajusznak mi a faszért kell csak úgy lazán lerészegezni Ferit? És…..
Péntek van. Szigorú böjtöt tartok. Tehát érzékeny témával jövök. A tegnapi posztomban megemlítettem, hogy szelektíven hivatkozunk az Ószövetségre. Vannak törvények, amelyeket érvényben lévőnek tartunk, és vannak, amelyeket nem. A szombatot/Úr napját megszentelő parancsolatokat elengedtük, de például…..
ludwigvan 2018.02.26 12:02:18
@bbjnick: Az a baj veletek konzervatív keresztényekkel, hogy azt hiszitek, hogy a buziság pusztán választás kérdése. Eldönthetem, hogy Istennek tetszően a lányokat szeretem, vagy direkt szembeszállva vele: a fiúkat. Mondjuk, hogyha megerőltetnéd magad, és ezt végiggondolnád, akkor rájönnél, hogy ez egy elég hülye választás volna.

Tegyük föl, hogy tele vagyok "mindenféle gonoszsággal, hitványsággal, kapzsisággal, ravaszsággal, tele irigységgel, gyilkossággal, vetélkedéssel, ármánykodással, rosszindulattal", ezért úgy döntök, hogy majd jól megleckéztetem az Urat, és elkezdek férfiakat döngetni, 69-ezni velük meg csókolózni meg minden. De mivel férfi vagyok, igazából a nőkre vágyok, de legyűröm magamban ezt az Istentől kapott vágyat, és azért is faszikkal csinálom, még ha majd' el is hányom az egésztől magam.

Vagy - mivel az előző dolog nem tűnik túl logikusnak - inkább arról van szó, hogy a választás lehetőségét hirdetők valóban választottak. Vonzódnak a saját nemükhöz (homo- vagy biszexuálisok), de a társadalmi/vallási elvárások miatt (fogcsikorgatva vagy könnyedén) csak az ellenkező nemmel bonyolódnak szexuális viszonyba. Joggal kérdezhetik, hogy ha ők meg tudják állni, akkor a többi buzi mér nem? Nos, ki kell hogy ábrándítsalak, kedves bbjnick: a legtöbb férfinak a csajokon jár az esze; amit te érzel, az nem egy általános dolog.

Mert ha elfogadjuk, hogy a melegek nem választották az éréseiket, hanem azok velük születtek (vagy a nevelkedésük során alakultak ki), akkor bizony Isten mégiscsak akarhat valamit velük.
Én egy ilyet találtam, hamár idézgetünk: "Mily kifürkészhetetlenek szándékai, mily megfoghatatlanok útjai!" Ez is a rómaiaknak írt levélben van.

Úgy gondolom, hogy az általad idézett sorok inkább rólad, és a hozzád hasonlókról szólnak, mintsem a homoszexuálisokról: "belevesztek okoskodásaikba és érteni nem akaró szívük elhomályosult. Kérkedtek bölcsességükkel és oktalanná váltak." Megszólók, rágalmazók vagytok - gyalázkodók, fennhéjázók, kérkedők, értetlenek, lelketlenek és könyörtelenek.
ludwigvan 2018.02.27 11:51:05
@élhetetlen: Köszönöm! :-)
@bbjnick: "No, ez a kommented még az előzőnél is nagyobb zagyvaság, pedig már annak sem volt semmi értelme. " Úgy tényleg nem lehet vitatkozni, hogyha nem érted, amit írok. :-)
ludwigvan 2018.02.27 15:41:07
@bbjnick: Idefigyelj, Te senkiházi! Az, hogy képtelen vagy megérteni, amit írok, az nem azt jelenti, hogy értelmetlen az írásom, hanem azt, hogy hülye vagy. Az egyetlen érved az, hogy nem érted, amit írok! Persze, te úgy fogalmazol, hogy érted, csak nincs értelme. Figyelj! Egyszerű leszek: Látens homoszexuális vagy, ezért utálod a buzikat. Boldogabb lenne az életed, ha bevállalnád. És akkor nem egy blog fórumában kéne levezetned a frusztrációidat.
"Milyen toronymagas Fidesz-előnyről hadoválsz, apukám?" - teheti fel a jogos kérdést mostantól bárki a politikai szórakoztatóipar részét képező, "közvélemény-kutató" cégek megmondóembereinek. Váratlanul nagy, 16 százalékos fölénnyel nyerte meg a hódmezővásárhelyi időközi választást Márki-Zay Péter…..
ludwigvan 2018.02.26 19:39:53
@Jazo: Amúgy, csak azt szeretném mondani, hogy összesen 8 millióan szavazhatnak, ha mondjuk 65%-os részvétel lesz, az 5,2 millió ember. Ha igazad van, és ebből 2 millió a fideszre szavaz, akkor minek kéne összefogni a jobbiknak a baloldallal? Így nézne ki a matek: 2 m fidesz, 1 m alatti bal oldali összefogás, 2,2 m feletti jobbik. Persze valószínűleg a 2 millió fidesz szavazó is csak a fidesz nedves álmaiban létezik.
Nemrégiben (2018 február 10-én) jelent meg az Archaeological and Anthropological Sciences nevű szakfolyóiratban egy érdekes cikk a 2013 –ban feltárt (és azóta vizsgálatoknak alávetett) budapesti királysírról, mely a Mátyás-templomban található és a kutatók szerint III Béla illetve Chatillon Anna…..