Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hP

43 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kampányt indítunk az önkormányzati választásokkal párhuzamosan, hogy megmutassuk: az állampolgárok igénylik azt, hogy a politika megoldja a problémáikat, és az állampolgároknak, civil szervezeteknek vannak is megoldási javaslataik. Most a döntéshozókon a sor! Öt pontba foglaltuk…..
A többi számla itt érhető el...
A múlt hét híradásai után fontosnak tartjuk, hogy összegyűjtve is bemutassuk, korábban milyen tüntetések, demonstrációk valósultak meg a Humán Platform részfinanszírozásával. Az alábbi posztban ezeket gyűjtjük össze. A pályázat egészéről itt találhatnak összefoglaló…..
Humán Platform NCTA beszámoló 2014.06.28 20:40:13
Együttműködés tagszervezetekkel és fejlesztendő szervezetekkel akciók és projektek mentén Már a jelen időszak (2014 első fele) során is felmerült az a jogos igény, hogy a feldolgozott ismeretek (a watchdog-projekt eredményei) alapján nyíljon mód az érdemi cselekvésre is, úgy…..
A Krétakör Alapítvány nem működik együtt a KEHI törvénytelen vizsgálatában, erről Gulyás Márton ügyvezető telefonon tájékoztatta a Hivatal kapcsolattartásra kijelölt munkatársát.  A mai napon számos civil szervezet, köztük a Krétakör Alapítvány is, ajánlott levelet…..
Ha a Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke, világhírű filmrendezőnk Tarr Béla filmet készített volna a hazai filmpolitika elmúlt négy évéből, annak a Sátántangó cím sem állna rosszul. De ezen a néven remek filmalkotást jegyez a mester, úgyhogy nem kell megismételnie és…..
Mindaz, ami a szakképzés területén történt az elmúlt négy évben, tökéletesen jellemzi a Fidesz-kormány működését: kezdetben olyan, mintha csak úgy, látszólag mindenféle összhang nélkül történnének különféle események, ám a mozaikok előbb-utóbb kirajzolnak egyfajta…..
A független társulatok ellehetetlenítésére tett kísérletek jegyében telt az előadóművészetekkel kapcsolatos kormányzati intézkedések nagy része az elmúlt négy évben. Az amúgy is kiszolgáltatott, magának az előző ciklusban nehéz szakmai egyeztetések árán egy hatodik…..
Az Orbán-kormány négy év alatt fenekestül felforgatta a közoktatás rendszerét, s ezzel valódi reformot hajtott végre, igaz, a szó eredeti jelentésével, az újítással szemben inkább a rendszerváltást megelőző időszakhoz nyúlt vissza. Pontosabban nem is egy korszakhoz, hanem…..
A Humán Platform Watchdog projektjének célja a humán területek történéseinek, szakpolitikai eseményeinek nyomon követése, ideértve a mindenkori kormányzat intézkedéseit, a szakmai közösség kezdeményezéseit, valamint egyéb, a szakpolitikát befolyásoló fejlemények…..
A Független Előadó-művészeti Szövetség tiltakozik az ellen, hogy Nemzeti Kulturális Alap Színház-és Táncművészeti Kollégiumában az öt felkért delegáló szervezet közül csak három, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Táncművészek…..
A Humán Platform a hazai humán területek érdekvédelmi szervezeteinek és hálózatainak ernyőszervezete, a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) pályázatán – ahogy az a különböző híradásokból már tudható – 2 éves időtartamra, szervezetfejlesztési célkitűzéssel, 119.845…..
TÜNTETÉS ELSZÁMOLÁS Kedves Támogatóink, Szimpatizánsaink! Ígéretünkhöz híven közöljük a március 9-én tartott demonstráció megtartását lehetővé tévő, a Krétakör Alapítvány számlájára beérkezett, illetve a helyszínen a gyűjtődobozokba elhelyezett adományok…..
A budapesti Ludwig Múzeum igazgatójának, Bencsik Barnabásnak a mandátuma február 28-án lejárt, s azt az EMMI nem hosszabbította meg még az esetleges pályáztatás időtartamára sem.  A múzeum szűkszavú közleményt adott ki, amely azt előlegezi, lesz pályázat. A…..
A Humán Platform az egészségügy, a kultúra, az oktatás és a szociális ágazat terén működő szakmai és civil szervezetek, valamint személyek összefogása. Célunk a szakmai értékek közvetítése és védelme, az emberi életminőség javulása és a társadalmi szolidaritás…..
A Humán Platform a tranzit.hu által alapított Katalizátor-díj videókampányában.A díjról bővebben a tranzit.hu honlapján lehet tajekozódni. ..
Több egészségügyi szervezet, így a Magyar Orvosok Szövetsége, az Orvosegyetemek Szakszervezete, a Mentődolgozók Szakszervezete és a Független Egészségügyi Szakszervezet nyílt levélben fordult a miniszerelnökhöz. Tisztelt Miniszterelnök Úr !   Rendkívüli súlyú…..
Humán Platform Közlemény 2013.01.04 10:58:10
Fodor Tamás színész, rendező, a FESZ életműdíjasa az EMMI szakértői testületében (a VI. kategóriában nyilvántartásba vett független színházak tevékenységének támogatására kiírt pályázatok elbírálásában) való közreműködéséért kapott szakértői díjazását…..
TÜNTETÉS ELSZÁMOLÁS Kedves Támogatóink, Szimpatizánsaink! Ígéretünkhöz híven közöljük a hétfői demonstráció megtartását lehetővé tévő, a Krétakör Alapítvány számlájára beérkezett, illetve a helyszínen a gyűjtődobozokba elhelyzett adományok…..
Hétfőn a Humán Platform demonstrációján a köz-, és felsőoktatási, az egészségügyi, a szociális és a kulturális szakmák képviselői az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt szólaltak fel. Beszédet mondott Mendrey László, Ábrahám Máté, Gács Anna, Turai Eszter, Misetics…..
Kedves Barátaink! A kormány az alkotmányba akarja írni a hajléktalanság büntetését. Mi a bebörtönzés helyett a lakhatáshoz való jogot szeretnénk az alkotmányba írni, ezért 2012. december 21-én tüntetést szervezünk a Kossuth térre.MIÉRT TÜNTETÜNK? Orbán…..
SZOCIÁLIS ÁGAZATOK 1)       Kifogásoljuk az átgondolatlan, érdemi társadalmi egyeztetések és hatásvizsgálatok nélküli jogalkotást, a túlzott központosítást, a szociális szolgáltatások csökkenő állami támogatását és a szociális ellátások…..