Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DiosLaci

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
DiosLaci 2012.11.28 11:03:29
Koszonom az osszes reakciot. Tenyleg.
Erdekes volt olvasni hogyan reagaljuk le a kicsit atlagostol kilogo dolgokat. Par nap alatt ekkora felhordulest tud generalni egy blog bejegyzes... Mar megerte... Hehehe...

Valaszok sorban:

1. Eredetileg ez egy papir level lett volna kizarolag az anyamnak. De mivel hetente Skypeolunk, nem volt sok ertelme lekuldeni. Aztan jott a gondolat, hogy akar mast is erdekelhet. Vagy provokalhat. Talan hiba volt. De a reakciok miatt biztosan erdemes volt publikalni...
2. Tenyleg tul erzelmes es csopogosre sikerult. Mindig is tudtam hogy Irodalmi Nobel Dijat nem fogok kapni, de most mar bizonyitekom is van ra. A bulvar tobb erzelmet valt ki az emberekbol, mint a szepirodalom vagy a "normal" media.
3. Egyaltalan nem a tartalom volt a lenyeg, hanem hogy kiben mit valt ki ez az aktualis tema. Ha csopogni akartam volna anyamnak, elkuldtem volna papiron... :)
4. A blog azert nem hivatalos sajto, mert itt BARMI megjelenhet, es BARKI lereagalhatja. Ettol jobb, mint a tulszurt, iranyitott media. Ezert Kiraly a web. Eztispolitikamentesenirtam.
5. A moderator donthet a blogokban hogy mi kerul publikalasra. De koszonom a moderatornak, hogy nem korlatozza a kulonbozo allaspontok kinyilvanitasat. Talan en is visszadobtam volna atirasra, de a moderator velemenye a donto es ertekelem a batorsagat.
6. Hogy megnyugodjatok, ezutan viszont vallalom, hogy en a tenyek es szemelyes tapasztalatok talajan fogok maradni ezutan. :) Meghagyom az erzelmeket azokra akik jobban ki tudjak fejezni oket ugy hogy masokat is erdekeljen. Pl. Pszichologusokra, politikusokra es a marketingesekre...

7. Igen, csak ma neztem ra a blogra. Nem tudtam mikor jelenik meg, nem reagaltam azonnal a postokra. Jo szorakozas volt ennyi pro es kontra velemenyt, meg persze valogatott parasztsagot olvasni. Nem sokat valtozott a vilag.

8. Igen, itt is van edes paprika. A kertunkben.
9. Nem, meg nem ultettunk dio fat. De beiglit vki kuldhetne... vagy buktat...
10. Igen, itt is keressuk es vesszuk a Magyar termekeket es isszuk a palinkat. Akkor mar jo Hazafi vagyok?? Vagy csak otthonrol lehet korrektul ordibalni ivas utan?

11. Igen, amikor csak tudjuk meglatogatjuk a csaladunkat, baratainkat. Eddig minden evben szinte minden megtakaritasunkat erre koltottuk. Ja, es minden rokonunkat, baratunkat hivtuk jojjenek latogatoba...
12. Igen, a Hataratkelo tud erdemben segiteni azoknak akik tajekozodni szeretnenek a valos tenyekrol es az atelt elmenyekrol. De minden hezitalo figyelmebe ajanlom a
www.google.com kereso szolgaltatast. Ne akarjatok hogy masok peldaja hozza meg a dontest az eletetekrol. En eleg sok statisztikat es tenyt osszegyujtottem mielott kikoltoztunk. Ha csak masokra halgattok, ti vagytok a BIRKAK.
13. Igen, eljutottam mar tavolabbra, mint a hataron tuli melyhuto soppingsziti Ausztriaban. Eltem tobb mint 3 honapot Angliaban, Hollandiaban, Svajcban, Nemetorszagban es az USA-ban. Szoval nem gondolom egy tapasztalatlan videki suttyonak magam. Bar meg van mit tapasztalni... De azert nehany kommentben felragasztottatok a Kultura Oltalara vagy Homlokara egy 10 Forintost.
14. Szerintem nem azon mulik hogy ki igazi Magyar hogy hol el, hanem hogy mit gondol, mond es tesz Mo-rol, Mo-ert. pl Soros az alapitvanyaval? Ezzel egyutt en is azt gondolom, hogy a Mo-n eloknek van elsosorban joga (es kotelessege) velemenyezni es javitani a helyzetet.

15. Igen, itt NZ-ben az elet egy kicsit konnyebb, mert a feltetelek egyszerubbek (politika mentesen irom):
a. Egyertelmu bevandorlasi feltetelek es pontrendszer van.
b. Az egyik legalacsonyabb a korrupcio.
c. Tiszta a levego, komolyan veszik a termeszet vedelmet es a zold energiat.
d. A kozlekedes, adozas, bevandorlas sokkal egyszerubb mint Mo-n.
e. A kozmuvekkel, allami hivatalokkal ugyintezes jelentosen egyszerubb mint Mo-n.
f. A vallalat alapitas az egyik legegyszerubb a vilagon.
g. Sportolni es sportos eletet elni es szabadban lenni sokkal konnyebb.
16. Igen, itt is vannak hatranyok:
a. Tavolsag Mo-hoz kepest. Meg mindenhez kepest.
b. Egeszsegugy hasonloan kiabrandito de sokkal dragabb.
c. Kulturalis elet, zene, epiteszet sokkal korlatozottabb mint Mo-n, Europaban.
d. Tomegkozlekedes a kozelebe sem erhet a magyarnak. Autos tarsadalom.
e. Itt is vannak ertelmetlen balesetek, reszegek, gyilkosok es rossz hirek a Hiradoban. Talan ezert nincs TV-nk de van internetunk itthon. Hogy en dontsem el kinek a hulyeseget zabalom meg.
f. Ja, es itt is vannak parasztok akik a kommentekben elik ki minden kreativitasukat. Kivancsi lennek, mernenek irni egy blog bejegyzest...? ;D

Na tessek, most ezt is lehet fikazni...