Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mike Károly

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Weinandy atya az igazi Ferencről, aki mutatja az Egyház  jelenlegi válságából kifelé vezető utat. „Mit tett hát Ferenc? Nekilátott, hogy megváltoztassa az Egyház hitbeli és erkölcsi tanítását, hogy végül magát az Egyházat utasítsa el? Végül is korának egyes „megújulási mozgalmai” az Egyházon belül…..
A liturgia a gazdaságra van utalva. Nem kényszerűségből, hanem Isten szabad akaratából. Emiatt a liturgia megszenteli a gazdaságot is. Ha az ember hagyja. - esszé az Eucharisztia és a gazdaság kapcsolatáról -  Mi köze az Eucharisztiának a gazdasághoz? A szent liturgiának a hétköznapi munka, a…..
"a reformok ugyanakkor következményei voltak a társadalom szabad önszerveződésének is, azáltal, hogy létrehozták a szolidaritás hatékony formáit, amelyek képesek elősegíteni a személy értékeit nagyobb mértékben tiszteletben tartó gazdasági növekedést." A 16. pont…..
XVI. Benedek lemondásáról az újságíróknak - kiszámítható módon - a pénzügyi és pedofil botrányok jutottak eszükbe. Jelentőségüket nem tagadva, komoly hiba lenne Ratzinger pápaságát a válságkezeléssel azonosítani. Talán nem veszi rossz néven a Gondviselés, ha azt…..
"Amit az osztályharcban legfőképpen elítélünk, az a konfliktusról alkotott olyan felfogás, amelyet nem etikai vagy jogi szempontok vezérelnek, amely nem hajlandó a személy méltóságát tiszteletben tartani a másikban (következésképpen önmagában sem), amely ezért kizárja az…..
Az egészségügynek, mint sok más társadalmi szférának a problémáit gyakran jól kifejezi egy-egy statisztikai mérőszám. Amikor "kezünk közé" kerül egy ilyen szám, könnyen úgy érezhetjük, hogy jól megragadtunk egy jelenséget, mintegy az uralmunk alá hajtottuk, és nincs más…..
"Hangsúlyozza a vasárnapi pihenő szükségességét, hogy lehetősége legyen a mennyei javakkal foglalkozni és megadni a tiszteletet az isteni felségnek. Ettől a jogtól, amely alapvető parancsolatban gyökeredzik, senki nem foszthatja meg az embert" A Centesimus Annus 9. pontja folytatja…..
Talán hitelesebb, ha egy potenciális beszállító mondja, nem pedig az elméleti közgazdász (vagyis én egy korábbi bejegyzésemben), hogy az élelmiszeráruház-láncok se nem eredendően gonoszok, se nem eredendően jók, hanem egy sajátos, innovatív üzleti modellt jelentenek, amely…..
A múlt héten mintha egy pillanatra felderengett volna a lehetőség, hogy a Tesco kikerüljön a közmegvetés karanténjából. Legalábbis erre gondoltam, amikor megláttam az interneten a hírt, hogy a miniszterelnök felesége „együtt süt a Tesco vezérével”. Az „Orbánné kezébe…..
A Magyar Narancs e heti "Üzleti etika" mellékletét a jó kapitalizmus témájának szenteli. "Én a kapitalizmus etikus voltát nem annak alapján ítélem meg, hogy nő-e amiatt a jólét, jobb helyzetbe kerülnek-e a szegények, növekszik-e az egyenlőtlenség. Számomra az a fontos, hogy…..
A feladatunk, hogy mint egyének vagy mint különböző csoportok, közösségek és szervezetek tagjai átfogó mozgalmat alkossunk az ember személyének védelmére, méltóságának megvédésére, ami hozzájárul a történelem különféle viszontagságai között egy igazságosabb…..