Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carl Gustav Freud

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dolgaink Hold-utazás 2012.11.30 08:47:48
Minden gyerek alkotónak születik. Verset költ, rajzol, mesevilágot teremt magának: rakosgatja a babáit vagy a katonáit, és a velük való játék közben teljes átéléssel él egy másik, általa teremtett életet, amiben minden megtörténhet, és meg is történik, amit el­gon­dol.…..
Carl Gustav Freud 2012.12.19 11:55:02
A Hold-utazásról két dolog jut eszembe. Egyik se művészies, viszont bizonyos szintig mindkettő spirituális üzenetet hordoz.

1.) A konspiráció-elméletesek szerint az Apollo 11 nem is járt a Holdon. Szerintük a képek, amik 1969 óta bejárták és járják a világot, a 2001 Űrodüsszeia c. Stanley Kubrick film kulisszái között készültek. A filmet - állítják ezek az elmebetegek - épp ezért forgathatta le nevezett rendező vagy kellett leforgatnia nevezett rendezőnek, hogy e szimuláció is biztosítsa a világméretű FAKE-et.
(A konteó-idióták még azt is felfedezték, hogy a Ragyogás c. későbbi Kubrick filmben a Jack Nicholson által milliószor legépelt mondatban - "All work and no play makes Jack adult boy." - az "All" szó mennyire emlékeztet az Apollo 11 rövidítésére, az "A11"-re.
Na de hagyjuk is ezt a hülyeséget, nézzük a másikat.

2.) Carl Gustav Jungnak, a múlt század első fele híres svájci pszichiáterének egyik nagy szemléleti újítása az volt, hogy ami az emberi lélek mélyén zajlik, az ugyanannyira valóságos, mint az, ami a fizikailag érzékelhető külvilágban történik. A befelé forduló emberek ott hibázzák el - állította Jung -, hogy a maguk kis indiviudális lelkét akarják szembe állítani a külvilág irdatlanságával, ami nevetségessé teszi őket. Ha azonban a belső irdatlanságot, az ún. kollektív tudattalant állítják szembe a külső világ hatalmasságával, "akkor már két összemérhető nagyságról van szó".
Jung egyik kolléganőjének mesélt egyszer egy elmebetegéről, aki - mondta neki Jung - éjszakánként a Holdon jár.
- Mármint azt képzeli, hogy ott jár - javította ki a ppszichiáternő.
- Nem - mondta Jung -, tényleg ott jár.
És kitartott mellette, hogy valóban ott jár éjszakánként...
Furi, nem?
A pszichiáternő később azt nyilatkozta, hogy ennek kapcsán értette meg a jungi gondolkodásmódot.
És ami azt illeti, én is ennek kapcsán éreztem rá...
A folyamatos pénzmegvonásokkal megrogyasztott, mindkét oldalról végletekig hiszterizált magyar kultúrpolitika harcmezőin újra rohamra indultak a szemben álló felek: az egykor egyesületként indult, majd köztestületté avanzsált Magyar Művészeti Akadémiát különösebb finomkodás…..
Carl Gustav Freud 2012.11.28 09:58:34
@aristo: tipikus jobber szöveg (nem mintha a ballibtől nem kapnék kiütést)