Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aero Saulus (törölt)

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
készítette: svtor..
Aero Saulus (törölt) 2013.03.25 14:13:39
Jehova Tanúi érveléséről és a prédikálási módszereiről valahogy mindig az ügyvédek jutnak eszembe. Ők szoktak úgy csűrni csavarni, hogy érthető így is, úgy is és olyanok, mint egy csúszós hal, minél inkább meg akarod fogni, annál inkább kicsúszik a kezedből.

Itt ez abszolút tetten érhető:
www.jw.org/hu/jehova-tanui/gyakori-kerdesek/megmentes-kik/
"Úgy gondolják, hogy egyedül Önök fognak megmenekülni?"

Úgy adnak erre a kérdésre választ, hogy az olvasó azt olvassa ki belőle, amit szeretne.
- Ha valaki elvakult tanú, annak ez a válasz azt tartalmazza, hogy "nem, de végül is igen".
- Ha az olvasó egy újonc, ő azt olvassa ki belőle, hogy "egyértelműen nem".
Aero Saulus (törölt) 2013.03.25 14:31:18
Bocs, hogy már megint én, de találtam egy nagyon jó idézetet, amit érdemes összevetni a jw.org-on található diplomáciai csúsztatással.

Íme, amit a tanúknak mond a Hű és Értelmes Rabszolga:
"SÚLYOS felelősséggel tartozunk a körülöttünk élő emberekért. Amilyen döntéseket hoznak most, az életet vagy halált jelent majd nekik a ’nagy nyomorúság’ idején (Jel 7:14). A Példabeszédek könyvének ihletett írója ezt mondta: „Szabadítsd ki azokat, akik halálba vitetnek; ó, tartsd vissza azokat, akik a levágatás felé tántorognak!” Ezek valóban mellbevágó szavak! Ha nem teszünk eleget annak a felelősségünknek, hogy figyelmeztessük az embereket arra, hogy milyen választás előtt állnak, akkor azzal vérbűnt vonhatunk magunkra, hiszen a bibliaíró így folytatja: „Ha azt mondanád: »Nézd, mi ezt nem tudtuk«, vajon nem látja ezt át a szívek vizsgálója, és nem tudja ezt az, aki figyeli lelkedet, és megfizet a földi embernek a maga cselekedetei szerint?” Jehova szolgái tehát semmiképp sem mondhatják, hogy ők ’nem tudták’, milyen veszedelemmel néznek szembe az emberek (Péld 24:11, 12).
wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2008042
(14.bekezdés)

És íme, amit az érdeklődő személyek felé kommunikál a Hű és Értelmes Rabszolga:
"Tulajdonképpen nem a mi dolgunk meghatározni, hogy ki fog megmenekülni, és ki nem. A döntés egyértelműen Jézus kezében van."
www.jw.org/hu/jehova-tanui/gyakori-kerdesek/megmentes-kik/

Mi ez, ha nem félrevezetés? Mi ez, ha nem kettős kommunikáció?
Ha tényleg olyan súlyos felelősséggel tartozunk és az emberek élete múlik ezen, akkor miért kertel a Társulat? Akkor miért nem üvölti, hogy emberek, ébresztő, ha nem lesztek Jehova Tanúi, akkor meghaltok? Ha meg tényleg Jézus kezében van az ügy és nem csak Jehova Tanúi maradnak életben, akkor miért kell gyötörni az aktív tanúkat, hogy emberi életek múlnak a prédikálásukon? Mi ez, ha nem az emberek becstelen megvezetése és kihasználása???
Aero Saulus (törölt) 2013.03.25 17:59:18
@Catilina.: Rendben, akkor egy sokkal egyszerűbb összehasonlítást mutatok Jehova Tanúi weboldalán belül maradva, hogy értsd, miért háborgok és lásd, mit értek kettős kommunikáción.

1. www.jw.org/hu/jehova-tanui/gyakori-kerdesek/megmentes-kik/
"Úgy gondolják, hogy egyedül Önök fognak megmenekülni? Nem."

2. wol.jw.org/it/wol/d/r17/lp-h/1102000070
Itt nézd meg az első és az utolsó bekezdést: "Az igaz vallás örök élethez vezet, a hamis vallás pedig pusztuláshoz". -> "Napjainkban Jehova Tanúi gyakorolják az igaz vallást a földön."

A weboldalon az idegeneknek azt kommunikálja a Társulat, hogy Jehova Tanúi nem gondolják úgy, hogy csak ők menekülnek meg, sőt, ez Jézus dolga. Ebből egy kívülálló ökumenikus szellemet érez és azt, hogy hát nem is olyan fanatikusak ezek a Jehova Tanúi.

Az "Isten barátja lehetsz" füzetben pedig egyértelműen azt kommunikálják a tanulmányozó felé, hogy ha túl szeretne élni, akkor Jehova Tanúja kell hogy legyen. Mivel ez már egy tanulmányozási eszköznek a 10. fejezetében van, el lehet sütni ezt az erős gondolatot, mert fel van rá készítve a befogadó agya.

-

De ezt igazából nem is neked mondom, mert tudom, hogy képtelen vagy elszakadni a Társulat mantráitól. Mondjuk nem is értem, hogy ha a tanúk pártját fogod, akkor mit keresel itt? Jó, felőlem írogass ide, nem erről van szó, csak nem értem. Ha szervezet-hű vagy, akkor nincs itt keresnivalód, ha lázadsz, akkor meg nem értem miért véded a Társulatot.
A vallás csapda és szélhámosság. Hirdették Jehova Tanúi.  - Jehova Tanúi az vallás? - Igen. - Akkor csapda és szélhámosság. - Nem. - Akkor nem vallás, de akkor hogy lehet, hogy egyházi státuszuk van? - ?..
Aero Saulus (törölt) 2013.03.21 10:59:20
@Aero Saulus: "Aki azt mondja, hogy tudja az okot, az vagy ostoba, vagy szerénytelen." - ez meg egy hamis-dilemma. Látod, én is belefutok néha, ennyire belém ivódott. :)
Aero Saulus (törölt) 2013.03.21 11:18:26
@névtelenül: Nem az a baj, ha hibát követünk el, hanem az, ha nem ismerjük el egyből, önként, dalolva. :) Szóval nem para, ha belefutunk ilyen hibákba, mert hajlandóak vagyunk beismerni.

Az lenne a para, ha úgy viselkednénk, mint a Vezető Testület, aki ugyan váltig állítja, hogy nem tévedhetetlen, de soha nem ismer el egyetlen tévedést sem. Sőt a tévedéseket erénynek állítják be és Istentől származónak (lásd 1914, 1918, 1925, 1975, 2000, stb).
Aero Saulus (törölt) 2013.03.21 11:31:24
@Valton: Ha valamelyik kifejezést nem érted, akkor érvényes használni a Google-t és elfogadható teljesen, ha nem válaszolsz 5 percen belül olyan dolgokra, melyekről fogalmad sincs. :)

De most az egyszer kisegítelek, hogy ne kelljen sokat utánaolvasni. A szinkretizmus alatt azt a jelenséget értem, hogy amikor a biblia tanításához filozófiai elemeket adnak hozzá és az így keletkezett világkép áll össze hitrendszerré.

Russel és utódai is pontosan ezt tették, amikor a szadab akarat és a vitakérdés filozófiai modelljét ráültették a bibliai tanításokra.

Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni a mondanivalómat, idegen szavak használata nélkül, akkor a problémám a következő:
A Biblia nem beszél szabad akaratról.
A Biblia nem beszél Isten és Sátán közötti vitakérdésről.

Mielőtt erre hirtelen írsz valamit, hadd emlékeztesselek, hogy a háromság elleni érvelésben szokták használni Jehova Tanúi azt a tényt, hogy a Háromság szó nem szerepel a Bibliában.

Nos, ugyanezzel az érveléssel élve, a vitakérdés és a szabad akarat sincs benne és számos egyéb JT alaptanítás se. Így világos? Érted?
JT BLOG Még a XX. században 2013.03.03 23:09:53
Az egyik ismerősöm, aki harcol azért, hogy visszafogadják, kétségbeesve kérdezte mi a baj a szervezettel. Azt mondtam neki, hogy hamis várakozásokat keltenek. Kijelentette, hogy ő bizony soha nem látott leírva magyarul ilyeneket, csak jó adag gonoszsággal lehet ilyet kiolvasni a…..
Az Őrtorony 2013.06/15-ei számában, a 28. oldalon, a 17. bekezdésben olvashatunk egy tapasztalatot: „Róbert közel 16 éven át volt kiközösítve. A szülei és a testvérei mindvégig szilárdan ragaszkodtak az Isten Szavában lévő útmutatáshoz, nem ápoltak vele kapcsolatot, sőt…..
Aero Saulus (törölt) 2013.03.18 16:20:05
@ex.hmcs-s: jó a profilképed
beküldő: metanoia *** Jehova Tanúi az ilyen "hitehagyottakra" mutogatva érvelnek amellett, hogy ha valaki "elhagyja Jehovát", a földi szervezetét, az Őrtorony Társulatot, azzal bizony ez fog történni. Ez nem igaz. Körülbelül 40-50 exJT-t ismertem meg eddig személyesen és kb.…..
2013. március 1-jén egy korábbi Jehova Tanúja vénnek meg kell jelennie a magisztrátusi bíróságon, Heidelbergben, az ausztráliai Victoriában, mivel szemérem elleni vétséggel gyanúsítják, miután a Facebookon bocsánatot kért állítólagos áldozatától – közli a Fairfax Media…..
Sziasztok! El szeretnék jönni Jehova Tanúi egyházból 15 éve keresztelkedtem meg majd úgy 4 éve volt egy csúnya ügyem a gyülekezetben elváltam a volt férjemtől nem volt jó házasság már a kezdetektől fogva sem engem egy "barátnőm" kényszerített ebbe a kapcsolatba nem akartam…..
Aero Saulus (törölt) 2013.02.22 11:29:02
@baland: ez tetszik, nagyon jót írtál
Mindig elfog a keserű nevetés, ha Jehova Tanúi és a szabad akarat kerül szóba. Ilyenkor eszembe jut a mondás kicsit másképp: "szabad ember szabad akaratából úgy dönt, ahogy szabad."Igen, Jehova Tanúinál ez úgy néz ki, hogy vagy elfogadod, hogy ez az igazság, vagy…..
Aero Saulus (törölt) 2013.02.14 13:01:45
@bornagain: Mindegy hogy hívjuk. A lényeg, hogy destruktív vallásszervezet...
Aero Saulus (törölt) 2013.02.14 16:11:38
@bornagain: köszi! megélni nem lájk :-) hamarosan jönnek újabb cikkek erőteljes pszichológiai és matematikai háttérrel.
Az Őrtorony Társulat elismerte, hogy katasztrofális következmények nélkül nem tud 17,3 millió dollárt készpénzben előteremteni Napvilágra került a nagy áttörést jelentő Candace Conti eset egy újabb érdekes fordulata. Amint egy előző cikkben már elmondtuk, jogi vereségüket…..
Aero Saulus (törölt) 2012.12.03 10:30:26
Sziasztok! Szeretnék egy furcsa kérdést feltenni az olvasóknak mégpedig azt, hogy kinek és miben változott meg az élete miután elhagyta a JT egyházat. Tehát konkrétabban történt e ekkor valami szörnyűség az életetekben? Vagy drasztikus változás állt e be vagy minden jobb lett…..
Aero Saulus (törölt) 2012.11.30 13:48:04
@Volt Tanú: Sok dolgot kell még leírnom abban a blogban, mert a kép még egyáltalán nem teljes. Például jelen postjaimban a harag dominál és az ellenségesség. De ezek a bejegyzések egy nagyobb kép apró darabjai. Semmiképp nem szeretném, hogy az jöjjön le belőle, hogy Jehova Tanúi vallása maga a megtestesült Sátán. Inkább az üzenetem lényege az lenne, hogy az összes ilyen merev ideológiai keretrendszerrel van tele a hócipőm.

Példának erejével: vannak operációs rendszer hívők. Az egyik esküszik a Linuxra, a másik a Windowsra, a harmadik az OSX-re. Érdekes megfigyelni ezeknek a hívőknek a viselkedését, gondolkodását és reakcióit, mert jól modellezik kicsiben, hogy mi megy a vallásokban.

Én azt mondom, hogy minden oprendszernek vannak előnyei és hátrányai. Akinek annyira nem tetszik az adott oprendszer az válthat, de nem minden esetben. Van, hogy rákényszerülsz, hogy azt használd (pl a munkád miatt). Nos, én hasonlóképp vagyok rákényszerülve Jehova Tanúi vallási frameworkjére, pedig rühellem. De hát a család itt van, a barátok itt vannak, stb.

Az ember megteheti, hogy ha gyűlöli az adott oprendszert, akkor feláll a munkahelyéről és azt mondja, hogy holnaptól marhahajcsár leszek Hortobágyon. De lehet, hogy mégsem teszi, mert úgy érzi, hogy olyan szintű felelősségei vannak (család, hitel, stb), hogy botorság lenne így otthagyni a munkahelyet.

Természetesen vannak bátrak, akik ezt mégis megteszik. Egy részüknél jól sül el a dolog, másik részüknél meg katasztrófába torkollik. Nos, én egyelőre ülök a munkahelyen és lenyelem, hogy egy szar keretrendszerbe vagyok kényszerítve és közben terjesztem online, hogy rontsam a keretrendszerem reputációját. :)
Aero Saulus (törölt) 2012.11.30 15:08:22
@karalabe4: Köszönöm a biztatást! Nagyon jól esik.

@Consuelo: Tetszik a neved és a kommented is nagyon tartalmas. Nyugodt erő árad belőled.

@Johnny Joker: Érezni rajtad is, hogy már a gyász fázis elmúlt. Mélyül az erőd és ez még sokaknak meglepetést fog okozni. Én még kicsit dühöngök, de már kezdek hideg fejjel gondolkodni, tudatos lépéseket tenni szépen felépítve.

Oktávia kérdése nagyon jó gondolatokat hozott ki belőlünk :)
Aero Saulus (törölt) 2012.11.30 15:37:59
@baland: Ne bántsd már szegényt. Ír azért értelmes gondolatokat is. Ezek a részek kifejezetten bölcs gondolatokat sugallnak:

"Megnyugtató hazugság, vagy a fájdalmas igazság kell?
-
Mikor lehet valaki kellőképp kész rá? Ha rájön, hogy nem Istent, hanem a hazugságokat hagyja el.
-
Isten, vagy közösségfüggő vagy?
-
Istent nem az áldozataid fogják érdekelni amit érte tettél, hanem amit magadért és másokért. Istennek nem áldozat, szenvedés, könyörgés kell, hanem tettek.
-
Ha vannak kérdéseid, már kijöhetsz, de hogy milyen válaszokat kapsz, na attól függ mi lesz veled, és csak akkor leszel szabad, Istennek nyitott, ha a válaszokat Te magad adod meg a kérdésekre."

Próbáljunk összetartani a hülyeségek ellenére, mert annak nincs túl sok értelme, hogy itt vagyunk egy maréknyian és egymást bántjuk.

Van egy jó trükköm... Jehova Tanúitól tanultam: A zöldségeken ugorj át és ragadj le a jón... :)
Eheti posztajánlónk: Saját utam 5.rész Néhány hónappal ezelőtt egy kéréssel fordultam a Móri gyülekezet véneihez, és a társulathoz. A kérésem a következő volt: „Még annyit szeretnék ehhez hozzátenni, hogy most már harmadszor, és írásban követelem, hogy a személyes…..
Aero Saulus (törölt) 2012.11.27 11:45:42
@Inspicio: Jézus hány kiadványt terjesztett? Jehova Tanúi azt hangoztatják, hogy Jézus követői. Ha ez valóban így van, akkor kövessék Jézus módszerét. Ő leült beszélgetni az adószedőkkel, szóba állt a prostituáltakkal és nem nyomott a kezükbe egy tekercset, hogy itt van, olvasd el és akkor megmenekülsz. Jézus beszélgetett és tanított.

Az apostolok leveleit összehasonlítani az évi több százezer tonnás papírfelhasználással kicsit fura... Más dolog, hogy belehugyozok a Dunába a hídról és megint más, hogy 2 millió ember szennyét eresztem bele két méteres csövön keresztül... nem?!
Aero Saulus (törölt) 2012.11.27 15:15:30
@sefatias: kikapcsoltam, bocs :-)
Aero Saulus (törölt) 2012.11.27 15:24:38
@Inspicio: @Virago_1000: @Thyatira: Tévedés ne essék. Nem gondolom, hogy teljesen felesleges a nyomdai tevékenység. Nem is írtam ilyesmit. Csak arra célzok, hogy irreálisan nagy hangsúly van erre fektetve. Nem kell ennyi szemetet gyártani ahhoz, hogy valaki megismerje a Bibliát.

A Társulat nem véletlen gyárt ennyi szemetet. Céljuk a korai kötődés kialakítása a magántulajdon érzeten keresztül:
1. "Add a házigazda kezébe a kiadványt" - mert ha már a kezében van, nehezebben mond nemet. Régi marketing trükk.
2. "Legyen személyes példányod" - mert így a könyvespolcod nagy részét Jehova Tanúi kiadványai fogják elfoglalni.

Egyébként nem mondom, hogy igazam van. A blog post, amit írtam nem szentírás. A kommentjeim az egyéni meglátásaim ebben a pillanatban. Akinek nem tetszik, annak nem tetszik. Jó napot! :-)