Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BélaPéter

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Gondoljunk egymásra és segítsük egymást, hogy kimutassuk a szeretetet és jó cselekedeteket tegyünk" (Zsidók 10:24 - NCV fordítás) Egy nagyszerű család arra tanítja a gyermekeit, hogy nem ők a világ közepe. Arra tanítja a gyermekeit, hogy Isten alkotta őket és formálta őket…..
„Akkor így szólt Nehémiás: "Ó, Uram, menny Istene, te nagy és félelmetes Isten! Te hűségesen megtartod a szövetséget azokkal, akik szeretnek téged, és megtartják parancsolataidat. Fordulj hozzám figyelmesen, tekints reám, és hallgasd meg szolgád imádságát, aki most…..
"Semmi felől ne aggódjatok!" (Fil 4:6 NLT fordítás) Az élet elsődleges stresszforrása nem a munka, hanem az aggodalom. Nem a munka miatt hanem az aggodalom miatt maradsz fent éjszakánként.  Isten tisztán megmutatja a Bibliában, hogy mit gondol az aggodalomról. Filippi 4:6 azt…..
“Háromszor is kértem az Urat, hogy vegye el tőlem. De Ő azt felelte, hogy ‘Az én kegyelmem elég neked, hisz az én erőm a gyengeségben tökéletesedik ki.’” (2Kor 12:8-9a NIV fordítás) Mit csinálsz ha nem tudsz megoldani egy megoldhatatlan problémát? Mit csinálsz ha nem…..
"Bátran menjünk kegyelmes Istenünk trónjához. Ott megkapjuk irgalmát és kegyelmet találunk ami akkor lesz a leginkább segítségünkre amikor szükségünk van rá.” (Zsid 4:16 NLT fordítás) Nem szabad tétovának vagy félénknek lenned, amikor Istenhez mész megbocsátásért. A…..
"Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem." (Jn 15,4) Mielőtt Jézus a keresztre ment, azt mondta a követőinek: "Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan…..
“Példát mutattam és nektek is így kell tennetek másokkal ahogy én mutattam nektek!” (Jn 13:15 CEV fordítás) Volt már úgy, hogy egy minta alapján csináltál valamit? Ha varrtál már vagy faragtál valaha akkor biztos vagyok benne, hogy használtál egy mintát. Így lehet a…..
“Bátorítsátok és segítsétek egymást!” (1Thesz 5:11 TEV fordítás) A Bibliában, az 1Thesz 5:11-ben azt olvashatjuk, hogy “Bátorítsátok és segítsétek egymást!” (TEV fordítás). Motiválnunk és inspirálnunk kell az embertársainkat. Na de hogyan? Három féleképpen:…..
"Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek." (János 15:8) Amikor az Istentől kapott ajándékaidat használod, az már dicsőítés. Mi lehet az, ami Istent jókedvre deríti?Néhányan azt gondolják, hogy Isten kizárólag…..
"Mi a hasznunk ha az egész világot meg is nyerjük de elveszítjük a saját lelkünket? Érhet-e bármi többet mint a lelkünk?" (Máté 16:26 NLT fordítás) Az élet egyre csak bonyolódik. És ráadásul egyre több mindent halmozunk fel az életünkben. Az a baj ezekkel a dolgokkal, hogy…..
"Erőtlenek vagyunk a ránktörő hatalmas hadsereggel szemben. Nem tudjuk mit tegyünk, de Tőled várjuk a segítséget." (2Krón 20:12 GNT fordítás) Amikor úgy érzed, hogy már átcsaptak a fejed felett a hullámok akkor fontos, hogy imádkozz Istenhez és megvaldd neki a…..
“Ezek után a móábiak, az ammóniak és a meúniak egy része háborút indított Jósafát ellen. Jósafát megijedt a hír hallatán és az Úrhoz könyörgött útmutatásért." (2 Krón 20:1, 3 NLT fordítás) Néha úgy tűnik, hogy semmi sem jön össze. A Utah állambeli Provóban…..
"Mi pedig tudjuk, hogy Isten mindent úgy intéz, hogy a javukra váljon azoknak, akik szeretik Istent és akiket elhívott, hogy az Ő célja szerint éljenek." (Róma 8:28 NLT fordítás) Az élet gyakran hoz olyan helyzetekbe, amiket nehéz lenyelni. Betegségek, munkahely elvesztése vagy…..
"Az Úr szemei az egész világot átkutatják, hogy megerősítse azok szíveit akik teljes szívvel átadják magukat neki." (2Krón 16:9a NLT fordítás) A Biblia három dolgot mond el a hit fontosságáról. Isten hűséges embereket keres. Isten fizikailag, láthatóan és aktívan…..
"Nincs kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézushoz tartoznak." (Róma 8:1 NLT fordítás) A Biblia szerint attól még nem leszel tökéletes, hogy kereszténnyé válsz. Ha valaki ezt állítja, az nem mond igazat. Úgyis elrontod. Sokszor el fogsz bukni. És több mint valószínű, hogy…..
“Barátaim! Isten hatalmas kegyelme miatt kérlek titeket: ajánljátok fel magatokat élő áldozatként Istennek, odaszánva magatokat a szolgálatra és az Ő tetszésére. Ez az igazi imádat, amit bemutathattok." (Róma 12:1, TEV fordítás) Isten dicsőítése igazából arról…..
“Akkor vagytok igazán a tanítványaim ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. Akkor tudni fogjátok, hogy mi az igazság és az igazság szabadokká tesz titeket.” (Jn 8:31-32 NLT fordítás) Az az igazság, hogy az ember nincs is tisztában a saját képességeivel. Csak a Teremtő…..
"Dicsérjétek őt magasságos mennyek és ti vizek az ég felett. Hadd dicsérjék az Úr nevét mert a szavával alkotta meg őket. Örök helyre helyezte őket. Törvénybe foglalta, melyet senki meg nem szeghet." (Zsolt 148:4-6 GW fordítás) Lehet, hogy már találkoztál olyan emberrel aki…..
"Jól van, jó és hű szolgám. Hűségesen kezelted ezt a kis mennyiséget, szóval most sokkal több felelősséget bízom majd rád. Gyere, ünnepeljünk együtt!" (Mt 25:23, NLT fordítás) Az igazi szolgálók hűségesen végzik a szolgálatukat. A szolgák befejezik a munkájukat,…..
“Bizony a te jóságod és el nem múló szereteted kísérnek életem minden napján és az Úr házában fogok lakni örökké.” (Zsolt 23:6 NLT fordítás) Azt mondja Isten, hogy „Nézd milyen jó életet terveztem neked és bizony, a jóság és a kegyelem fog végígkísérni rajta.…..
“Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Korinthus 4:18) Miközben arra törekszel, hogy az Úr által kijelölt célokat elérd, fontos arra emlékezned, hogy a földi élet csak egy…..
"Mivel körülöttünk minden el fog olvadni, milyen szent és istenfélő életet kellene éljetek!" (2Péter 3:11 LB fordítás) Az elkötelezettségeid fejleszthetnek vagy romba dönthetnek, de mindenképpen meghatároznak téged! Mondd el, hogy mire kötelezted el magad és én…..
“Tehát továbbra is mindenkinek prédikáljuk Krisztust, felhasználva minden bölcsességet, hogy intsünk és tanítsunk mindenkit annak érdekében, hogy így mindenkit Krisztusban érett emberként vigyünk Isten jelenlétébe." (Kol 1:28, NCV fordítás) A szellemi növekedés…..
"A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel" (Róma 15:13) Nem tudom, hogy min mentél keresztül idén. Lehet, hogy kemény év áll mögötted. De valamit tudok: azt, hogy Isten még nem fejezte be a munkáját veled. Ha a szíved még ver, ha…..
"Isten mindegyikőtöknek adott ajándékokat, az Ő különféle szellemi ajándékaiból. Jól használjátok őket, hogy Isten bőkezűsége áradjon rajtatok keresztül... Tegyétek ezt azzal az erővel, amit Isten ad. Így Istené lesz a dicsőség."(1Péter 4:10-11 - Angolból szabadon…..