Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anestesilege

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt – miként szerzője, Péter is írja – reakció, méghozzá a napokban megjelent Magyar a magyarnak című írásra. Péter szerint – és ezzel nehéz vitatkozni – a magyarok külföldön is pont olyanok, mint Magyarországon, így aztán miért is várnánk el tőlük, hogy…..
anestesilege 2013.06.24 22:11:10
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: De van! O ifjabb kertesz akos...
Még jó pár évvel ezelőtt voltam egyszer egy konferencián, amin a brit egészségügyet mutatták be Budapesten. A sok dicséret hallatán elgondolkoztam, mert akkor már volt személyes (és nem túl jó...) tapasztalatom egy neves londoni kórházról. Mindezt csak azért írtam le, mert…..
anestesilege 2013.06.23 14:58:49
@andaluzkutya: "idejönnek Kelet-Európából az orvosok, és újra kell nekik tanítani az orvostudományt" Keuropanak az EU-n kivuli resze is hatalmas, szerintem ezt nem kell magunkra venni, foleg hogy az o orvosaik is reszben nalunk kepzodnek. A gyakorlati kepzes ugyanakkor valoban karcsu, lattam en is olyan (magyar)kollegat aki friss (manualis) szakvizsgaval ejtette amulatba a norvegokat nem eppen pozitiv ertelemben.
A mai poszt alighanem kavar majd némi vihart, de a történet érdekes, és a belőle következő morális kérdéseket majd alighanem alaposan kivesézitek. Noha Angliában és Norvégiában játszódik, szerintem ez a legkevésbé érdekes része. Jöjjön tehát Zoltán története! „Most…..
Számomra mindig különösen érdekes, miként látja Magyarországot valaki, aki „félig kint van, félig bent", azaz aki magyarként, de máshol felnőve, szocializálódva szembesül a haza valóságával. Réka mai írása azonban nem csak azért érdekes, mert Svédországban nőtt fel,…..
anestesilege 2013.06.04 10:08:16
@Réka ‎: Jo volt az iras. Szerintem a terved sem rossz, de a lakason kivul jo, ha stabil anyagi hattered lesz, mert akkor rajtad all, mennyit akarsz/tudsz kizarni a nagy(rakas) magyar valosagbol. A kenyelem ugyanis foleg penz kerdese, mint ahogy az is, hogy (idoben) mennyi munkaval tudod magad fenntartani. Magam is Skandinaviabol jarogatok haza, evi 4-8 alkalommal. Bp-hez en ugyan ugy allok, hogy eleg volt ott (egyebkent jo) 23 ev, epp ezert ha otthon vagyok huzok le videkre a szolobe (a szolotokek meg azert jok,mert olyanok mint a baranyok: hallgatnak...:-)). Ez a "trukk" egyebkent nem fugg ossze azzal, hogy a hatar melyik oldalan eltel eddig, van olyan baratom, aki Magyarorszagot soha nem hagyta el, anyagilag fedezve van a hata, es szinten "zsilipezik" vagyis eldontheti, mennyit enged be a magyar volosagbol az eletebe, kovetkezeskeppen koszoni, jol van. Tudom, vannak akik szerint ez mesterseges alomvilag (es igazuk is van) de Teged ez ne zavarjon, mert a Te borodben csak neked kell jol erezned magad. Ugyhogy hajra!
A thai társadalom egyik véglete az a család, amelyből az apa pár év után lelép, az éjszakai életre kényszerítve ezzel az anyát, de a legtöbb családban imádják a gyerekeket és nagyon összetartóak. Folytatódik a múlt héten a bulgáriai poszttal megkezdett sorozatunk, melyben…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
anestesilege 2013.04.12 12:15:51
@tsabus: Valszeg nem csak "lelkiekben" szoke a plazacica, hiszen valamihez a kutyaja "stilusat" is illesztette...
Múlt héten Kenyából Tyimpike és Andris fogadta az érdeklődőket a Határátkelő Fogadójában, úgyhogy most ennek a beszélgetésnek olvashatjátok egy szerkesztett változatát, segítségül annak, aki esetleg lemaradt volna róla, vagy nem szeretné visszakeresni a Facebook-on. Miért…..
Talán még emlékeztek, a múltkor írtam arról a bécsi konferenciáról, melyen volt szerencsém meghívottként részt venni. A beszélgetés akkor a határ menti együttműködésről, a munkaerőpiacokról, munkaerő-vándorlás aktuális kérdéseiről szólt. Megígértem, hogy az akkori…..
anestesilege 2013.04.09 10:08:28
@Philosoraptor: az orvosnak csak angol anyanyelvu orszagban eleg az angol. (egy 90 eves, Alzheimer-koros, es/vagy nagyothallo beteg (ilyen pedig mindelhol van, raadasul egyre tøbb, føleg a joleti tarsadalmakbban) nem fog es nem is akar angolul kommunikalni meg egy olyan orszagban sem, ahol egyebkent szinte mindenki beszeli.
Az idei évet a legelejétől végigkísérték egy 100 napos kalandról szóló posztok. Szerzőjük, Lantos Gábor, a Magyar Rádió sportriportere lassan útja végére ér (ilyen gyorsan eltelik száz nap...), a mai itt az utolsó posztja. (Korábbi írásait itt olvashatjátok el.)…..
anestesilege 2013.04.05 12:50:12
@kriosz: persze, az en kørnyezetemben is van egy csomo ilyen (aboszolut kincstari szektorban dolgozom), csak eppen kozuluk szinte egy sem 100%-os fast stilling, reszfoglalkozasban meg miert ne lehetne kevesebb?
anestesilege 2013.04.05 14:31:34
@M. Péter: Hat, nem tagadom, regen olvastam es nem az ssb-n.
anestesilege 2013.04.05 14:39:28
@M. Péter: Køszønøm a kiigazitast, bar az alaptezist nem cafolta meg az altalad belinkelt cikk, a jovedelem kulonbsegek Norvegiaban a legkisebbek egesz Europaban.
Ha már megvan az elhatározás (jobb esetben az új munkahely is), akkor jön a határátkelés egyik leginkább idegőrlő része: az ügyintézés. Mai hősünk, Gabriella amerikai férjéhez költözött ki – ha azt írom, hogy nem volt egyszerű dolga az ügyintézéssel, akkor még finoman…..
Olyan nagy kérés az, hogy egy picit jobb világot hagyjunk dédunokáinkra, ne ezt a gyűlölettel teli megosztottat? A kérdést nem én teszem fel (bár én is feltehetném), hanem mai szerzőnk, Ichi Kuro, aki egy korábbi, meglehetősen népszerű poszt (Chris írása, „Nem értem, miért ne…..
anestesilege 2013.03.03 11:28:05
@zopilote: Nem tudom, miert szegyellheti a posztolo, hogy erdelyi, lehet hogy csak ismeri azt a talaloskerdest, hogy mikor lesz a szekely emberbol roman? (Ha atkoltozik Magyarorszagra....)
Viszonylag ritkán van szó arról, itt, a blogon, hogy milyen a vállalkozói élet külföldön. Pláne Svájcban, ahol a jelszó az élni és dolgozni hagyni, és ahol a hivatalok is inkább segítenek, mintsem a legrosszabbat feltételeznék. Svájci országfelelősünk, Tilmir mai írásából…..
anestesilege 2013.02.06 11:57:22
Best of anyaorszag 1: kb. 2003 tavaszan amikor beinditottam az ohazaban (kenyszer)vallalkozasomat, akkor a mukodesi engedelyhez az ANTSZ-tol kellett a megfelelo dokomentumot beszerezni, tehat minden ehhez szukseges papirt leadtam. A muvelet elvegzesere a torveny 30 napot ad(ott akkor). Hianypotlasra valo felszolitas NELKUL megkaptam masfel ev mulva. Szerencsetlennek ereztem magam, mig meg nem tudtam, hogy van olyan kollega akinek ugyanez 5 evebe (!!) tellett (mire a szoban forgo kollega a papirok intraanalis felhelyezeset javasolta a Tisztelt Hivatalnak...)

Best of anyaorszag 2: 2006 majusaban teljes lakasfelujitast vegezte(ette)m (falbontas, parkettazas, cirko kiepites, festes-mazolas, asztalos munka, stb, stb. Mivel parkolasi ovezetben van a kero, probaltam a fentebb felsorolt es fel nem sorolt mestereknek segiteni abban, hogy elarultam a legkozelebbi nem fizetos utcak nevet. Tok feleslegesen kepesztettem, ugyanis MINDNEK volt rokkant igazolvanya.

Best of anyaorszag 3: Utolso napom Magyarorszagon a kivandorlas elott 2007 okttobereben, iparuzesi ado zarobevallas leadasa az V. ker. Mittudomenmilyen utcaban (Varoshaz utca talan?) Az ugyintezo holgy valamilyen ismeretlen oknal fogva megfelelo panasz-detektornak tartott, es kifakadt nekem. Eloszor serelmezte hogy kozgazdasagi diplomaval ezt kell csinalnia, majd bemutatta a "kollektivat" amiben dolgozott. A bemutatas ugy zajlott, hogy ramutatott az adott kollegara (oldalfallal elvalasztott recepcios boxok voltak, igy kovetkezmenyek nelkul, nyugodtan mutogathatott.) Szoval, a bemutatas kb. igy hangzott: 8 osztalyos - nyugdijas - nyugdijas- besugo - nyugdijas - 8 osztalyos - kozepiskolai vegzettsegu - nyugdaijas - besugo. Termeszetesen en csak a "nyugdijasokrol" tudtam ranezesre megallapitani hogy kb. igaz az allitas a koruknal fogva, de ezzel az erovel a tobbi is igaz lehetett.

Best of anyaorszag 4: Most az elmult decemberben otthon voltam es a postaladaban egy, az eggyel korabbi lakasomra vonatkozo vizszamla vart (az elmaradhatatlan birosagi fenyegetozessel). A kovetelo fel ugyanaz a kocsog banda aki tobb mint 7 evvel (!!) korabban siman kiadta az ugynevezett nullas papirt arrol, hogy minden rendben, nincs tartozasom.

Szoval megertem a posztolot es mindenkit akinek automatikusan gorcsbe all a gyomra barmilyen hivatalos papir lattan, igy teszek en is.

P.S.: Fleto mester ugyan nem mondhatni, hogy a szivem csucske, de a vallakozok szamara leghasznalhatobb tanacs megiscsak tole szarmazik : el lehet menni....
Határátkelő A főnix hamvaiban 2013.02.01 06:58:00
Mielőtt nekivágtam, bőgtem egy évig, túl váláson... be kellett látnom, hogy nem vagyok képes biztonságos anyagi hátteret nyújtva ellátni a szülői feladataimat. A lelki súly alatt mentálisan sem vagyok megfelelő közeg a gyerekeimnek. Saman mai írása kommentnek indult egy minapi…..