Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kyraper

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Íróink, kedves Olvasóink! Újra elérkeztünk egy kihívás végére, az utolsó bejegyzéshez, amikor kiosztjuk a díjakat és még egyszer megköszönjük mindenkinek a részvételt.Nem kérdés, hogy pontok és vélemények tekintetében a IV. Malfoy Kihívás volt a legsikeresebb:…..
kyraper 2014.03.05 09:33:40
@Mariann Czenema: Több, mint furcsa. -.- Olvasók nélkül nem igazán érdemes kihívást szervezni, bár végül is, az Írók jól elvéleményezgethetik egymást a jövőben, ez is egy megoldás.

LL, a regisztráció az olvasóknak is pont olyan macerás, mint nektek, íróknak. Képzeld, ha mi sem tesszük, akkor most hány kritika lenne a történeteitek alatt? Én tényleg nem vártam választ senkitől, de jó lett volna itt látni az írók reakciót, de ez van, nincs mit tenni. :(
Kedves Olvasók! Utolsó előtti lépéshez érkeztünk: leleplezzük a szerzőket. Így aztán, amíg mi ellenőrizzük a számításainkat és bannereket gyártunk az íróknak, ti rácsodálkozhattok a szerzőkre, választ adhattok-kaphattok a kritikákra, és még izgatottabban várhatjátok a…..
Malfoy Kihívás Vége - de mégsem 2014.02.21 19:00:00
Kedves Olvasók! Tegnap felkerült a kihívás utolsó története is. Minden tiszteletünk azoké, akik bírták az ütemet, és minden nap elolvastak majd véleményeztek nálunk egy malfoyos történetet. Akiknek viszont kimaradt egy-egy nap, azok se bánkódjanak: még egy hétig lehet…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: BakancslistaCSAPAT: Mágus csapatKULCS: rezervátumJOGOK: Természetesen J.K. Rowling a jogok tulajdonosa, én csak kicsit eljátszadoztam az általa teremtett szereplőkkel.MŰFAJ: romantikus, humoros drarryFIGYELMEZTETÉS(EK):…..
kyraper 2014.02.27 10:47:18
Kedves Író!

A csapatodnak tökéletesen megfeleltél, és a kulcsot is remekül sikerült felhasználnod. A gondom inkább a karaktereiddel és magával a cselekménnyel van. Draco és Harry ebben a történetben elvileg már két felnőtt, érett férfi, mégis úgy viselkedtek, mint kér éretlen kiskamasz. Félre ne érts, aranyosak voltak, de jobban szeretem, ha többet mutatnak az érzelmeikből, nem csak a felszínt kapargatják. Oké, együtt voltak anno egyszer, oké, vonzódnak egymáshoz, meg hát pasik, kívánják egymást, és hát náluk a testiség másképp is működik, mint nálunk, nőknél, de akkor is jobban szeretem látni, hogy igenis vannak érzéseik, képesek egymással mélyebben beszélgetni bármiről, nem csak kétértelmű megjegyzéseket tenni, hogy ebben merüljön ki a kapcsolatuk.

A cselekmény nagyon pörgős volt, ami néha kell, máskor viszont zavaró, ahogy itt is. Annyira gyorsan peregtek az események, hogy csak kapkodtam a fejem, plusz nem igazán voltak olyan leíró részeid, amiben a környezetet mutattad be, így néhol csak úgy lógtak a levegőben a szereplőid. Könnyed stílusod van, ami olvastatja magát és tetszik is, ahogy a humorod is, de próbálj meg lassítani picit, néha az apró dolgok kifejtésére is kell gondot fordítani. Meg hát azok a fránya baziliszkuszok, ugye. Zavartak, mert bár ötletes volt, de a végéig vártam velük kapcsolatban valamiféle magyarázatra, ami sajnos elmaradt.

Egyébként a két fiú között rettenetesen működött a kémia, ez nagyon bejött, tényleg a pattanásig feszült idegekkel olvastam és vinnyogtam, hogy jöjjenek már össze, plusz Pers és Dumbledore jelenléte is remek volt, jól hoztad őket.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 5 pont
3. Karakterek: 3 pont
4. Cselekmény: 3 pont
5. Tetszés: 4 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: Nem fordíthatsz hátat a családnakCsapat: BűvészKulcs: RezervátumJogok: Minden jog J.K. Rowling anyánkat illeti, nekem semmi hasznom nincs belőle, csupán kölcsönvettem a szereplőit.Műfaj: AkcióFigyelmeztetések:…..
kyraper 2014.02.27 10:33:46
Kedves Író!

A legnagyobb problémám a történeteddel, hogy a rengeteg párbeszéd miatt nem lett személyiségük a karaktereidnek, olyan volt az egész történet, mintha tényeket közöltél volna csak. tényeket, miket akár egy ember is elmondhatott volna, mint amikor egy bemondó felolvassa a napi híreket. Sokkal több leíró rész kellett volna, ahol tudtad volna boncolgatni Scorp érzelmeit, láthattuk volna, mennyire vívódik, mennyire megviselték őt a családjának a múltja (amiről én is kénytelen vagyok kiemelni, hogy egészen hihetetlen, hogy ennyi idősen szembesül csak vele, és mindössze egy homlokráncolás és egy „Nagyon rossz emberek voltatok!” felkiáltás volt csak a rekaciója.). Nem tudtunk meg Scorpról semmit azon kívül, hogy szőke, mint az apja, hosszúra növesztette a haját, a Süveg a Hugrabugba osztotta be, majd elmenekült otthonról a muglik közé, ahol gyógyítással foglalkozott. Ennyit és nem többet. :( Engem ez nagyon szomorúvá tesz, mert ennél sokkal többre vágyom, amikor egy fanfictiont olvasok, legalábbis egy kihívásra írt fanfictiont.

A cselekmény már valamivel jobb lett, de sajnos ez is túl gyors volt, szintén nagyon száraz, tényszerű. hiányzott a szív a történetből, hiányoztak az érzelmek belőle, nem tudom, miért. A Baker Street megdobogtatta a szívem, imádom Sherlockot (a johnlockért meg egyenesen megveszek), szóval ez aranyos kis poén volt, értékeltem. Tetszett az is, hogy Draco nem hagyta magára Scorpot, vigyázott rá a távolból, az általa felbérelt aurorok ott voltak a közelében. A Malfoyok, legalábbis Cissy és Draco a számomra ilyen, első és a legfontosabb a család. Tudom, hogy volt felső szószám határ, de téged is épp ezért csak biztatni tudlak, hogy a kihívás végén mindenképpen szánj időt erre a történetre, bővítsd, csinosítsd, mert megéri. Ott van benned a képesség, hogy ebből egy nagyon jó és izgalmas történetet kerekíts.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Nem
2. Kulcs: 3 pont
3. Karakterek: 2 pont
4. Cselekmény: 2 pont
5. Tetszés: 2 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Malfoyjal a manókértCSAPAT: MágusKULCS: tintaJOGOK: Minden jog a mi anyukánkat, J. K. Rowlingot illeti. Én csak szeretem és kölcsönvettem a szereplőit, hogy egy kicsit csűrve-csavarva, de egy alternatív történetet…..
kyraper 2014.02.27 09:54:58
Kedves Író!

Este olvastam el ezt a történetet és a kulcspárodét is, de még ma reggel sem tudtam, hogyan is álljak a tiédhez. Most újra elolvastam, és már tisztábban látok, viszont szomorú vagyok, rettenetesen, és te sem leszel boldog.

Összezavartál, iszonyatosan kapkodós és logikátlan lett a történeted. Olyan hirtelen változtak meg Draco érzései Mio iránt, hogy ezt szerintem magad sem hiszed el, hogy ez így lehetséges. Az egész cselekmény nagyon gyors volt, a karaktereidnek nem volt mélységük, csak a felszínüket kapargattad, kár, hogy nem mertél többet mutatni belőlük, mélyebb érzelmeket, gondolatokat előcsalni belőlük.

Az viszont tény, hogy a csapatodnak megfeleltél, ez nem kérdés, viszont a kulcs felhasználása számomra nagyon kevés volt. Lehetett ezt volna sokkal hangsúlyosabbá és ötletesebbé tenni, de annyival elintézni, hogy Draco iratokat másolt nem túl szerencsés. Egyébként az alapötleted tetszett, viszont mindenképpen azt javaslom, hogy bővítsd majd ki, hagyj időt a két főszereplődnek, hogy megismerjék egymást, hogy megváltozzanak azok a régi beidegződéseik egymással szemben. A cselekménnyel igazából nem volt bajom, a megfogalmazáson kellene egy picit csiszolnod még, és akkor egy nagyon kedves és izgalmas történetet kapunk. A történet vége aranyos volt, rózsaszín cukormáz, amit szeretek, és illik is, illene is oda, ha az előtte lévő események nem ennyire kapkodósak.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 2 pont
3. Karakterek: 3 pont
4. Cselekmény: 3 pont
5. Tetszés: 2 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: TintakönnyekCsapat: BűvészKulcs: tintaJogok: Minden jog Rowlingot és a Warner Brotherst illeti, én csak elszórakoztam a szereplőkkel.Műfaj: angstFigyelmeztetés: AU, slash, szereplő halálaKorhatár: 14Tartalom: Scorpius…..
Malfoy Kihívás Mágusok RECEPTre 2014.02.16 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: MegzavarodvaCSAPAT: MágusKULCS: ReceptJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti.MŰFAJ: romantikusFIGYELMEZTETÉS(EK): OOC karakterek, slash, AUKORHATÁR: 14TARTALOM: Egy mondás szerint, a pokolba vezető út jó szándékkal…..
kyraper 2014.02.25 17:02:37
Kedves Író!

A címet remekül eltaláltad, jól jellemi az egész cselekményt, és az én jelenlegi állapotomat is. De haladjunk sorban, hátha akkor előttem is letisztul az egész cselekmény.

A csapatnak egyértelműen nem feleltél meg, sajnálom. Draco átvette a Malfoy-birodalmat, le kellett mondania az illegális üzletekről, maradt a legális vonal, ennyit tudunk, meg persze azt, hogy papírokkal dolgozott. Ennyi. Ne haragudj, de ez nagyon kevés. Milyen legális üzleteket bonyolított? Kik voltak az üzletfelei? Ha csak papírozott, akkor ki ment tárgyalni az ügyfelekkel? Megannyi kérdés, válasz egy sem.

A kulcs is csak egy helyen szerepelt, megemlítetted, ezzel le is le tudva részedről. Nem szeretem én sem, ha az arcomba nyomják, de ennél azért hangsúlyosabban illett volna felhasználni.

„Hermione Granger lett. Az aranytrió okoskája. Szegény lány sehol nem kapott munkát, hírnév ide, kiváló tanulmányok oda.” Érdekes gondolat, végül is kinek lenne szüksége egy eszes, kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkező lányra/nőre? Később ezt írod: „mert se a minisztériumban, de a Roxfortban nem talált semmit, ami megmenthetné az idomárt” Kizártnak tartom, hogy bárki csak úgy jöhet-mehet a Minisztériumban, pláne egy olyan nő, akit nem akartak alkalmazni, ugye. A következő furcsaság az volt, hogy Harry ellenkezés és kérdések nélkül ment Dracóval a birtokra. Miért? Hogyan jutottak el erre a szintre? Legalább két mondat magyarázat erre vonatkozóan is jó lett volna. A karaktereidnek nem volt mélysége, felületesek voltak, Draco vitte a pálmát. Amikor eldöntötte, hogy kell neki Mio, hirtelen Harryvel csókolózik? o.O Bájital ide vagy oda, olyan hirtelen, olyan élesen jöttek ezek a váltások Mióval, Charlie-val, végül Harryvel, hogy csak kapkodtam a fejem. Teljesen összezavarodtam, hogy most akkor mi is van, mit is hagytam ki? Visszatekertem, újra átfutottam az eseményeket, és sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem hagytam ki bekezdéseket, mindent elolvastam, amit megírtál.

Mindenképpen bővítsd majd ki a történeted, mert így nagyon zavaros és kapkodós. Adj egy kis személyiséget a karaktereidnek, ne hagyd őket csak így lógni a levegőben. Egyébként Hermionénak ez a bájitalos húzása tetszett, ravasz volt, plusz ügyesen oldottad meg az álmot is, pontosan tudom, hogy egy-egy álom mennyire össze tudja kuszálni az ember fejét. :D

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Nem
2. Kulcs: 2 pont
3. Karakterek: 2 pont
4. Cselekmény: 3 pont
5. Tetszés: 2 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Szerelem receptreCSAPAT: BűvészKULCS: receptJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
kyraper 2014.02.25 16:29:49
Kedves Író!

Hogy ez a történet milyen végtelenül aranyos és bájos volt! *-* Imádtam a karaktereidet, ez a hebegő-habogó Harry rém aranyos, olyan kis esetlen volt, illett hozzá, de nagyon örültem, hogy a végére összekapta magát, és ki merte mondani, kire is van szüksége. Draco gondolatait is imádtam, meg a kis fricskáit, az orvos hivatás pedig kimondottan jól állt neki. Elképzeltem a fehér köpenyben a rendelőben, uh, dögös, nagyon dögös, nem csodálom, hogy Harry mondvacsinált betegséggel állandóan visszajárt hozzá. :P

Felüdülés volt a történetedben, hogy Draco nem kényszerből, mert kitaszították ment a muglik közé, hanem önként. Jó, persze, ez így nem teljesen igaz, mivel ellehetetlenítették azzal, hogy nem alkalmazták gyógyítóként, nem tanulhatott tovább, így rákényszerült erre a lépésre, de úgy értettem, hogy a legtöbb történetben eddig az volt, hogy x időre a muglik közötti életre ítélte őt a Wizengamot. Magára a cselekményre sem volt panaszom, szépen kidolgoztad, nem voltak benne felesleges részek, ahogy hiányérzetem sem volt. Azért a kis csavarért azzal a randival a végén nagyon megdicsérlek, váratlan szitu volt, felüdülést hozó. Sima, egyenes vonalban haladt a történet, kellett ez nagyon oda, plusz a befejezés is tökéletes volt, a legjobbkor hagytad abba. Gondolom, nem is kérdés, én hogyan gondolom tovább ezt a történetet. :D

Amit még nem mondtam el, hogy a csapatodnak tökéletesen megfeleltél, és én személy szerint örültem, hogy ilyen komoly hivatást választott magának Draco, jó volt látni, milyen jól megállja a helyét a muglik között, és nem bántam, hogy nem lett megfosztva a pálcájától, így azért nem kellett a mágiától sem teljesen megválnia. A kulcsfelhasználás aranyos volt, ügyes húzás volt, hogy nem álltál meg az elején azzal, hogy csak Rose-nak ír fel valamit, hanem Harry képzelt betegségét is ugyanúgy próbálta gyógyítani.  „Elbocsátó recept”, hihi, ez is ötletes megfogalmazás volt. Ó, jut eszembe! Még külön szeretném kiemelni a saját, női karakteredet, Samanthát. Végre egy nő, aki nem irritált, akinek nem akartam a torkát addig szorítani, ami már alig kap levegőt, hogy aztán hozzájutathassam, hogy kezdhessük elölről az egészet újra és újra. Igaz, nem kapott túl nagy szerepet, de elég is volt ahhoz, hogy szimpatikussá váljon, tudom, hogy ha hosszabban szerepel, akkor is ennyire kedveltem volna. Gratulálok a történetedhez, tényleg nagyon bájos lett. *-*

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 5 pont
3. Karakterek: 5 pont
4. Cselekmény: 5 pont
5. Tetszés: 5 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Bonthatatlan börtönCSAPAT: MágusKULCS: TükörJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti, én csak felhasználtam, kedvemre dobáltam az általa megalkotott karaktereket.MŰFAJ: AU, Dráma, Angst,…..
kyraper 2014.02.25 14:26:29
Kedves Író!

Van az a történet, aminek már az első soraiból leszűröd, hogy igen, te ezt szeretni fogod. Ezt gondoltam, amikor elkezdtem a történeted, de tévedtem. Nem szerettem, egyenesen imádtam! *-* A hangulata hatott rám, az E/1 szemszög a szívemhez szólt, teljesen megérintett ez a történet. Szinte végigbőgtem, vagyis csak attól a bekezdéstől, ami úgy indult, mennyire utált mindent. Már előtte is kapirgálta a torkomat a sírás, de itt kibuggyantak a könnyek, nem is értem, miért érintett az egész ilyen érzékenyen. (Oké, köztudott, hogy egy érzékeny liba vagyok, ma meg lehet, hogy valahogy extrán az. :’D)

Kilóra megvettél, és igazán meg sem tudom magyarázni, tényleg csak a stílusoddal. Annyira egyszerű, de mégis gyönyörű, fennkölt, de nem csicsás, nem erőltetett, nagyon gördülékenyen és szívhez szóló, van mélysége, nem voltak üresjáratok, nem hagytál magad után kérdőjeleket, pusztán csak egy szomorkás kis mosolyt, némi könnyekkel és egy elégedett sóhajjal. Igen, ez kellett most nekem, köszönöm!

Biztos vannak hibái, én meg vak vagyok, de nem érdekel, bogarásszák és emeljék ki mások ezeket a hibákat, számomra nem léteznek, pedig hidd el, nem tudom, ki vagy (jó, tippem persze lenne), csak a történetet látom, nem az írót mögötte. Szeretem ezt a párost, Charlie a kedvenc Weasleym, Draco a kedvenc Malfoyom, ráadásul mindkettőt számomra nagyon szerethetőre írtad, mi kellene még nekem egy remek történethez? Ez a szomorkás, kesernyés hangulat pedig annyira illik most a kedvemhez, a kinti időhöz, és ahelyett, hogy még jobban a mélybe taszítana, valahogy mégis felemelt. Nem tudom, mi a titkod, hogyan csináltad, de minden elismerésem, és most az van, hogy ismét megint kevésnek érzek minden adható pontot, minden dicsérő szót, amit csak mondhatok. Nagyszerű írás, nem utoljára olvastam el. Az ilyen történetek után szoktam még inkább azt érezni, mennyire kevés vagyok, mennyire nem tudok írni, de most valahogy ez sem üt szíven, mert többet adtál, mint gondolnád. <3

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 5 pont
3. Karakterek: 5 pont
4. Cselekmény: 5 pont
5. Tetszés: 5+++++ pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Az én senkiségem és az ő valakisége összeütközött…CSAPAT: BűvészKULCS: tükörJOGOK: Draco Malfoy karakteréért minden jog J.K. Rowlingot illeti, Kathriene, és a többi szereplő mind az én fejemből pattant ki,…..
kyraper 2014.02.25 13:46:57
Kedves Író!

A csapatodnak egyértelműen megfeleltél, ez nem is kérdés. A kulcsodat egyedien és ötletesen használtad fel, nem toltad az arcunkba, de ott volt végig, tetszett.

A karaktereiddel viszont már meggyűlt a bajom. Elhiszem, hogy Draco kifordulhat önmagából, hiszen száműzték, megfosztották a mágiájától, megalázták, stb. Mondjuk azt nem értem, ha megölte Voldemortot, akkor miért ezt az ítéletet kapta? Hogy lehet, hogy ő ölte meg? Miért fordult el emiatt Cissy tőle? És még sorolhatnám a kérdéseimet, sok mindent megválaszolatlanul hagytál, de most még kanyarodjunk vissza Dracóhoz. Szóval oké, egy ripacs lett, a sztármodellek rigolyáival, hisztijével, jó, lenyelem. Utálta Katet, egyenesen rosszul volt tőle, de aztán meglátta, mennyire szép, és halálosan beleszeret? Ennyire sekélyes lenen a mi Draco Malfoyunk? Oké, férfi, persze, hogy megkívánja, de ez a nő semmi egyebet nem nyújtott, ami miatt meg lenne alapozva ez a sírig tartó szerelem. Arról nem beszélve, hogy Kat rettenetesen irritáló volt a számomra, ütném, borulna, de gondolom tudatosan írtad ilyenre. Draco hangulatváltozásait más is említette, nem ismétlem őket, engem sokkal inkább zavart, hogy nem igazán kaptunk választ a miértekre, nem láttam megalapozottnak, hogy ennyire összetörik majd végül. Tudtad, hogy a történet végén ide szeretnél majd eljutni, de mégsem a kellő alapossággal vitted végig ezen az úton. A többi szereplőd teljesen kiszámítható volt, felületesek, nem volt bennük semmi váratlan, ahogy igazán a cselekményben sem, pedig egyáltalán nem lenne ez rossz történet! Az elején nagyon megfogtál, ott még tetszett a cselekmény, Draco gondolatai, a stílusodat pedig kimondottan élveztem, de aztán valahogy ellaposodott az egész, szomorú is lettem emiatt.

Összességében nem esett nehezemre olvasni, pusztán csak azt sajnálom, hogy körülbelül a történet felétől... nem is tudom, talán elkezdtél kapkodni? Kevés volt már az idő? Ott érzek egy lefelé ívelést, bár igaz, akadtak a történet második felében is szép gondolatok, de ez már nem volt elég, hogy visszanyerd a csodálatomat, sajnálom.Engem a sablonosság nem szokott zavarni, így nem bántam, hogy Draco rajtakapta Katet, de ami utána jött az zavart, nem is tudom igazán megmagyarázni, valahogy nem logikus, picit erőltetett, és ez bosszantott. Csak kérdőjelek villogtak bennem, miért? miért? MIÉRT? Remélem, kibővíted majd (érdemes!), és akkor kapok majd válaszokat. Ha így lesz, el fogom olvasni, rám számíthatsz.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 5 pont
3. Karakterek: 2 pont
4. Cselekmény: 4 pont
5. Tetszés: 3 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ecce homoCSAPAT: MágusKULCS: MenetrendJOGOK: J. K. RowlingMŰFAJ: dráma, sötét, angstFIGYELMEZTETÉS(EK): kínzás, slash, nemi erőszak, káromkodás, szereplő halálaKORHATÁR: 18TARTALOM: Scorpius csak nevében Malfoy,…..
kyraper 2014.02.25 12:14:14
Kedves Író!

Nem tudom. Tanácstalan vagyok, egyszerűen abban bízom, hogy ahogy írom a kritikámat, és haladok vele előre majd letisztul, mit is érzek a történeteddel kapcsolatban. Sok volt, azt tudom, megfeküdte mindenemet, tipikusan az az írás, amit nem fogok többé elolvasni, amit az első bekezdés után bezárok, ha nem egy kihívásra íródik. Félre ne érts, nem a te hibád, ettől az írásod még jó, egyszerűen csak én nem vagyok elég érett hozzá, vagy csak egyszerűbb vagyok, az egyszerűbbet szeretem.

A kulcsod nem kapott kellő hangsúlyt, én kevésnek éreztem, persze ez is csak egy szempont, és ha jobban belegondolok, a kulcsfelhasználáson én is gyakran elcsúszok a kihívásokon, tehát nem igazán van alapom arra, hogy téged elővegyelek emiatt, de nincs mit tenni. A karaktereid gyönyörűen ki voltak dolgozva, volt mélységük, jellemük, minden elismerésem, rettenet jól megformáltad ezt a beteg Scorpot. Nagyon jó választás volt az E/1 szemszög, tökéletesen azonosultál vele (mondjuk nem tudom, ez mit mond el rólad :D), és nekem a szívem darabokra tört bele. Az én kicsi Scorpom. T_T Nem olvastam róla még csak hasonló történetet sem (nem is vágytam rá), őszintén mondhatom, lenyűgöztél vele.

De akárhogy is csűröm, csavarom, a végeredmény az, hogy összességében mégsem tetszett, mert ahogy az elején is írtam, sok volt, nem az én világom, sajnálom. Ez semmi esetre se szegje kedved, látod, vannak, akik nagyon is értékelik a stílusod, bár én is tudnám. Fantasztikusan írsz, tudsz, ez egyértelmű, csak nem én vagyok a célközönség.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 3 pont
3. Karakterek: 5 pont
4. Cselekmény: 5 pont
5. Tetszés: 3 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A tudatlanság fogságábanCSAPAT: BűvészKULCS: menetrendJOGOK: J.K. Rowlingot és a WB-t illetik.MŰFAJ: slash, romantikus, akcióFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, erotikus tartalom (non slash)KORHATÁR: 18TARTALOM: Dracót a…..
kyraper 2014.02.25 11:49:16
Kedves Író!

Érdekes történet volt, vegyes érzelmeim vannak, mert alapjába véve tetszett. A gondom inkább csak a csapattal és a kulccsal van, valamint a cselekménnyel, de máris kifejtem.

Csapat. Hm, mondjuk, hogy megfelelt, hiszen Draco a muglik között élt, dolgozott, de igazán nem fejtetted ki jobban, pár bekezdésben letudtad, kicsit ilyen „ez is megvan” érzésem volt ezzel kapcsolatban, de végül is ott volt, benne volt. Kulcs, azaz a menetrend. Nem akarlak megbántani, de ez sem volt túl hangsúlyos. Mármint az volt, ha azt nézem, mennyire az arcunkba nyomtad, főleg a zárómondattal, szóval igen, te kihangsúlyoztad, de ha őszinte vagy magadhoz, akkor te is látod, nem volt lényeges szerepe a történet cselekményében a menetrendnek, anélkül is megáll ez a történet a lábán. Ezzel a két ponttal nagyjából le is tudtam azt, amivel bajom volt, jöhet a dicséret végre. ;)

Narcisszáért hálás köszönetem, örülök, hogy ilyennek írtad, én pont így szeretem őt, számomra ő ilyen. Gondoskodó, aggódó, szerető anya, aki mindent megtenne a fiáért. *-* Nagyon megmelengetted vele a szívem, ahogy Harryvel is, őt is pont olyannak írtad, amilyennek szeretem. Draco pedig édesen elveszett volna, nagyon sajnáltam őt, és szerintem hitelesen hoztad, jól írtad őt ebben az emlékezetét vesztett állapotban, és bár Jesse-t nem zártam a szívembe, a karaktereid nálam mindenképpen maximum pontot érnek.

A cselekménnyel viszont megint akadt egy kis bajom. Nagyon jól indítottál, a leíró részeid szépek, Draco és Harry érzései mélyek voltak, tökéletesen átéreztem mindkettejük szenvedését. Egészen addig, amíg találkoztak, iszonyatosan tetszett, ahogy vezeted a történetet, de ott, amikor elkezdtek menekülni, igyekeztek, hogy hamar hazajussanak, na, ott volt egy törés a cselekménynek. Túl gyors volt, túl kapkodó, nagy kár, mert ez egy remek történet. Maximum szószám ide vagy oda, mindenképpen bővítsd majd ki, mert érdemes.

Minden apró hiba ellenére, amiket felsoroltam a történeted nagyon tetszett. Izgalmas volt, fordulatos, érzelmes és megható, és persze a happy end sem elhanyagolható szempont. *-* Gratulálok hozzá, ügyes írás!

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 3 pont
3. Karakterek: 5 pont
4. Cselekmény: 4 pont
5. Tetszés: 5 pont
Malfoy Kihívás Mágusok PORTRÉi 2014.02.08 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A portréCSAPAT: MágusKULCS: portréJOGOK: Minden jog JK.Rowling tulajdona.MŰFAJ: akció-kalandFIGYELMEZTETÉS: enyhe OOCKORHATÁR: 12TARTALOM: Egy Malfoy, egy Potter és némi sötét varázslat.Kattintsatok ide, és…..
kyraper 2014.02.25 10:26:23
Kedves Író!

Hogy én mennyire imádom ezt a történetet! *-* Az elején még vinnyogtam magamban, hogy legyen drarry, kérlek, kérlek, legyen drarry, de aztán hipp-hopp, tovaszállt ez a gondolat, és rájöttem, nem kell ide a drarry, jó ez így, ahogy megírtad.  Egyszerűen tökéletes volt az egész, a kulcsod felhasználása, a karaktereid, a cselekmény, minden a helyén volt.

Klisék? Ugyan! Milyen klisék? :P Igen, olvastam már olyat, hogy egy kép beszippantotta Harryt és Dracót (na, az tényleg drarry volt :D), de egyáltalán nem zavart, hogy hasonló történt itt is Harryvel. Nagyon szerettem azt a részt, amikor Draco elment Mr. Vermeerhez, imádtam, ahogy nyá(l)jaskodott Dracóval. A történet felépítése is remek volt, az eleje és a vége nagyon kis cuki volt, kimondottan szeretem az ilyen édes kis jelenteket, jót mosolyogtam a Potter és Weasley csemetéknek mesélő Dracón. Olyan elképzelhetetlen ez róla, de te mégis hihetően írtad meg, és ezt értékelem. Nagyon!

Miért nem dicsértelek még meg? *fejvakar* Bár nem részleteztem, de teljesen egyértelmű, hogy a csapatodnak is maximálisan megfeleltél. Smith-t imádtam, kellett az elején ez a határozottsága Harryvel és Dracóval szemben, vigyorogtam is rajta, hogy milyen keményen bánt velük, de így volt jó, ha hagyja, hogy Potterék nekiálljanak ellenkezni a közös munka ellen, az nem sok jóra vezetett volna. A stílusod remek, nagyon jól írsz, könnyedén, olvasmányosan. Jobban szeretem a slash sztorikat, mégha csak leheletnyi slash szál van benne, de innen most tényleg nem hiányzott, tökéletes volt ez a felállás.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klubtag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 5 pont
3. Karakterek: 5 pont
4. Cselekmény: 5 pont
5. Tetszés: 5 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Gyógyuló sebekCSAPAT: BűvészKULCS: PortréJOGOK: Minden jog J.K. Rowlingot illet, én csak játszottam a szereplőivel JMŰFAJ: Kaland, DrámaKORHATÁR: 14TARTALOM: Mintha az, hogy három évre muglik közé száműzték, nem…..
kyraper 2014.02.25 10:03:08
Kedves Író!

Aranyos kis történet volt ez, de jobban örültem volna, ha kicsit jobban elmerülsz a műkincs kereskedelem rejtelmeiben, ha többet mutatsz meg ebből. Így nem volt annyira hangsúlyos a csapatod témája, erősen gondolkodóba is ejtettél, de végül az igen felé billent a mérleg nyelve, de ez egy nagyon halovány igen, ezt azért neked is érezned kell.

A kulcsfelhasználásod viszont telitalálat volt, kenyérre kentél vele. Abigail néni nekem is nagy kedvencem lett, szerettem a jeleneteit, és azt kell mondjam, hogy Hermione karaktere is tökéletes lett. Olyannak írtad őt, amilyennek a könyvekből megismertük, tetszett. A karaktereiddel nem voltak nagy bajaim, igazán csak azt sérelmeztem, hogy Percy és Abigail hangsúlyosabb volt Dracónál, márpedig ez egy Malfoy kihívás, szóval emiatt picit haragszom rád. Draco sem hozta a formáját, hiányoltam nagyon a Malfoy énjét, olyan kis unott volt, mintha nem is Draco Malfoyról írtál volna. Ugyanakkor mégsem tudlak elmarasztalni teljes egészében, mert a stílusod és a kulcsmegoldásod, ahogy már említettem, levett a lábamról. Igaz, maga a cselekmény nem volt eget rengető, sok helyen túl gyors is volt (tudom, az a fránya szószám határ), de a gördülékeny és élvezetes megfogalmazással kárpótoltál a fent említett hiányosságokért.

Összességében jól esett olvasni, kellemes időtöltés volt, nem hagyott keserű szájízt maga után, tényleg csak Draco miatt haragszom picit rád. Ugyanakkor Percyt sikerült közelebb hoznod hozzám, ami viszont ellensúlyozza ezt a haragot. :)

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klubtag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 5 pont
3. Karakterek: 3 pont
4. Cselekmény: 4 pont
5. Tetszés: 5 pont
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! CÍM: A kerítésen túlCSAPAT: MágusKULCS: kerítésJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
kyraper 2014.02.23 21:23:53
Kedves Író!

A kulcspárod kulcsfelhasználása sokkal jobban tetszett, de végül is a tiéddel sem akadt gondom. Klisé ide vagy oda, volt szerepe a történetben, jelen volt, nem panaszkodhatom. A csapatodnak is megfeleltél, ezen sincs mit ragozni.

A szereplőiddel már közel sem voltam ennyire kibékülve. Tudom, hogy Charlie-ról nem sok szó esett az eredeti könyvekben, bennem mégis él egy kép róla, ami a könyvek rövid kis jeleneteiből, valamint a fanficekből alakult ki, és az én Charlie-m nem ilyen, amilyennek leírtad. A vége felé már közelített, de ez a bunkó, flegma, szexéhes férfi nem az esetem, nem tudtam megkedvelni, és nem is szívesen gondoltam rá Charlie-ként. Aztán ott van még Draco, aki teljesen malfoytalan volt az elejétől a végéig. Nem volt semmi tartás benne, semmi gunyoros, élces megjegyzést nem tett, a büszkeség parányi kis szikráját sem láttam benne. Könnyen összetört, szenvedett, majd elsírta magát, szóval nem, ne haragudj. Luna még csak-csak elment, bár az, hogy állandóan jókor bukkant fel kicsit furcsa volt, zavart, már-már idegesített.

A cselekmény maga egyébként jó volt, tetszett az alapod, a megfogalmazás akadozott csak néhol. Nagyon csapongtál, az eleje szépen ki lett fejtve, aztán kicsit felgyorsult a cselekmény, a vége pedig egyenesen összecsapott volt a számomra. A két szereplőd túl hirtelen jött össze, leginkább Charlie jellemében volt furcsa ez az éles váltás. A szex lehetett volna rövidebben megírt, inkább sejtető, mint ennyire az arcunkba tolós, ez a rész furcsán hatott valahogy.

Ami viszont nagyon-nagyon tetszett, az a rezervátumos rész. Ezt ügyesen megírtad, foglalkoztál az ott dolgozó munkájának bemutatásával, a sárkányokkal, magának a rezervátumnak a leírásával, ez sokat javított a történeten. Örültem a párosodnak, igazán különlegesek, igaz, valahogy Harryt jobban szeretem Charlie mellett tudni, de Dracóval is szépen összeillenek. *-* Mindenképpen azt tanácsolnám, hogy a végét bővítsd ki egy kicsit majd, hogyan olyan szépen, alaposan megírt legyen, mint az eleje, plusz Charlie-nak és Dracónak adj egy kicsit több időt, bővítgesd picit ezt a részt is, és akkor tényleg remek kis történet lesz ez.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klubtag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 4 pont
3. Karakterek: 3 pont
4. Cselekmény: 3 pont
5. Tetszés: 3 pont
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! Cím: KörbezárvaCsapat: BűvészKulcs: kerítésJogok: Az alapvilágot és szereplőket tekintve minden jog Rowlingé, mint ahogy az egy nagyszerű történetfolyam kitalálóját megilleti. Én pusztán kölcsönöztem őket a…..
kyraper 2014.02.23 17:11:02
Kedves Író!

Istenem, ez tényleg annyira fantasztikus fic volt, mint ahogy azt páran csiripelték nekem. Elárulom, emiatt álltam végre olvasni a történeteket, nem is csalódtam. Ha akarnék sem tudnék nagyon belekötni semmibe, de amúgy sem vagyok az a kötekedős típus. Az is tény, hogy rég elmúlt már az az idő, amikor pusztán az elegendő volt a számomra, hogy az adott történet drarry. Ennél már sokkal több kell, és bizony drarry ide vagy oda, képes vagyok az első pár bekezdés után bezárni és soha többé meg nem nyitni, ha nem tetszik. Hiába mondták volna, hogy jó ez a történet, ha az elején nem ragadod meg az érdeklődésem, akkor nem lett volna elég a páros, hogy a végére jussak.

Az elején még elhúztam a szám, hogy oké, tárgyalás, Harry közbenjárására Dracót felmentik, blablabla. Sablon. Csakhogy mire ennek a gondolatnak a végére jutottam, elkönyvelve, hogy unalmas lesz az alap, te gyorsan rá is cáfoltál a megfogalmazással, vegyük például ezt: „Bár kétrendbeli gyilkossági kísérlet és a halálfalók kényszerű támogatása”. Rögtön megakadt a szemem a „kényszerű támogatás”-on, mert ezt a szóösszetételt szerintem így még sehol nem olvastam, soha nem világítottunk még rá ilyen egyszerű, de tökéletesen idevágó jelzővel erre. Aztán itt van ez: „Pokolba Potterrel és az ő enyhítő körülményeivel! Lefogadta volna, hogy ez az egész az ő ötlete volt! Kivételesen aljas és kegyetlen. A Hősük fejlődőképes.” Itt nyertél meg visszafordíthatatlanul magadnak.

Aztán tudod még, mivel? A kulcsod felhasználásával. Amikor ahhoz a részhez értem, hogy Draco építési vállalkozó lett, és Potterek fog kerítést építeni, felröhögtem. Egy Malfoy, amint kerítést épít a puszta két kezével? Na, ne már! De Te megcsináltad, gyönyörűen megalapoztad és vitted végig az egészet, és eszembe sem jutott nevetni, sőt! Olvadozni, pityeregni, sóhajtozni sokkal inkább. Szépen érzékeltetted az idő múlását, mégsem voltak felesleges időhúzó részletek a történetben, ügyesen mutattad meg, hogyan is változik ez idő alatt Draco. Hiteles volt. Az egész. Ahogy Harry is. Amikor a végén Harry mesélt arról, hogyan bánt a minisztérium az árván maradt gyermekekkel, akkor nem kicsit lettem dühös, miközben még inkább fejet hajtottam előtted az ötletért. Mennyire kézenfekvő már a felvetésed! És soha nem olvastam hasonlót.

Azt hiszem, nem kell tovább ragoznom, mennyire tetszett. A helyén volt minden, a kulcs, a szereplőid, a cselekmény, egyszerűen minden, úgyhogy adnák én jóval több pontot is. Élmény volt, nagyon köszönöm Neked!

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klubtag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 5 pont
3. Karakterek: 5 pont
4. Cselekmény: 5 pont
5. Tetszés: 5 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ami a legfontosabbCSAPAT: MágusKULCS: köpenyJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingé, nekem anyagi hasznom nem származik belőle.MŰFAJ: novellaFIGYELMEZTETÉS: nincsKORHATÁR: 12 évTARTALOM: Az Azkaban mindenkit megváltoztat.…..
kyraper 2014.02.23 13:23:11
Kedves Író!

Nehéz dolgom van, a kulcspárod nagyon erős történetet hozott, és minimális szinten, legalábbis a kulcsotokat tekintve kénytelen vagyok egymáshoz hasonlítani a két történetet. Ennek alapján azt kell mondanom sajnos, hogy a csapatodnak nem feleltél meg, nem igazán volt a munkán a hangsúly, márpedig ezen a kihíváson most ez lett volna a fő vonulat. A kulcsodat rettenetesnek kevésnek érzem nem csak a másik történethez viszonyítva, hanem önmagában is. Elsikkadt, lényegtelen volt, nem nyomott a latba.

A szereplőid szinte csak úgy voltak, igaz, Cissy gondolatait nagyon szépen megírtad, ezeket a részeket különösen szerettem, tetszettek. Viszont a többiek… Nem volt mélységük, nem volt jellemük igazán, csak úgy voltak Cissy körül. Hermione állandó uraságozása az agyamra ment, egyszerűen nem értem ezt a megszólítást, nem illik hozzá, nem értem, ez most honnan jött? o.O Egyáltalán a szerepe, a puszta jelenléte is furcsa volt, miért ő volt Cissy mellett? Jó lett volna egy kis előzmény ezzel kapcsolatban is, ahogy a futó cselekmény bővebb kifejtése, valamint több magyarázat a miértekre. A cselekmény maga is kidolgozatlan volt, maradtak benne elhanyagolható részek, de pont az maradt le, ami nyomott volna a latba, az a rész adta volna meg a történetnek azt az ízét, azt a magyarázatát, ami magának a kihívásnak is az alapja.

Látom, hogy valami nagyon szépet, meghatót szerettél volna írni, itt-ott sikerült is, de a dolog mégis inkább visszafelé sült el sajnos. A kevesebb több, szokták mondani, és ez ebben az esetben is igaz. Pontosan tudom, milyen ez, nem egyszer jártam így, hogy majd most írok valami gyönyörűt, és persze nem jött össze, de ha fejlődni szeretnél, márpedig én pontosan tudom, hogy te szeretnél, akkor kellenek az ilyen történetek és az őszinte vélemények. Tudom, hogy nehéz, de a segítő szándékot kell látnod bennük, nem a földbe döngölést, mert te igenis tudsz, láttuk már, hogy tudsz írni, csak ne görcsölj rá, és akkor minden rendben lesz.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klubtag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Nem
2. Kulcs: 3 pont
3. Karakterek: 3 pont
4. Cselekmény: 3 pont
5. Tetszés: 3 pont
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk az első történethez: CÍM: A sors fintoraCSAPAT: BűvészKULCS: KöpenyJOGOK: RowlingéMŰFAJ: dráma (vagy valami ilyesmi)FIGYELMEZTETÉSEK: AU, OOCKORHATÁR: 16TARTALOM: Mihez kezd egy varázsló, ha mindent elveszít? Mihez kezd, ha ő Lucius…..
kyraper 2014.02.23 10:15:26
Kedves Író!

Nagyon színvonalas, szépen megírt történet a Tiéd, nagyon erős kezdés ez egy kihíváson, és ritka is. Már az első bekezdés után elégedetten dőltem hátra, éreztem, hogy ez nekem tetszeni, én ezt bizony szeretni fogom.

A csapatodnak szépen megfelelt, a kulcsod felhasználása számomra megfelelő, elegendő volt. A leginkább engem Lucius karaktere és a stílusod fogott meg, persze a saját szereplőid is szépen ki lettek dolgozva, volt személyiségük, szépen elkülönültek egymástól. Lucius nem könnyű karakter, csak kevesen tudják őt jól hozni, azt gondolom, neked szépen sikerült, azonosultál vele, megfogtad a személyiségét, szépen árnyaltad. Kaptunk jócskán a könyvből megismert énjéből, de kaptunk sok pluszt is, megmutattad, te milyennek látod őt, és az általad felvázolt jelleme szépen passzolt az eredeti személyiségéhez.

A cselekményt ügyesen vezetted végig, különösen a vége tetszett nagyon, az utolsó soraid számomra lélegzetelállítóak voltak, sikert egy kis feszültséget vinned bele, és Lucius utolsó gondolatánál nagyot sóhajtottam. Érdekes, hogy a többieknek épp a lezárás volt kissé összecsapott, nekem mégis ez tetszett a legjobban. :D Azt hittem, hogy ez egy nagyon szomorú történet lesz, de örültem ennek a zárásnak, felemelő volt a számomra, elégedetten mosolyodtam el. Ahogy említettem fentebb, a stílusod volt az, ami nagyon megfogott, a monitor elé szegezett. Gyönyörűen írsz, nagyon gördülékenyen, lágy stílusban, elringattál. Szerettem olvasni ezt a történetet, és bár erős sejtéseim vannak arra vonatkozóan, hogy ki vagy, nem befolyásol abban, hogy maximum pontokat adjak. A történet önmagáért beszél, én pedig csak dicsérni tudlak érte, de azt hiszem, enyni elég is lesz. :P

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klubtag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 5 pont
3. Karakterek: 5 pont
4. Cselekmény: 5 pont
5. Tetszés: 5 pont
Kedves Olvasók! Tegnap felkerült az utolsó történet is az oldalra, tehát véget ért a publikálási szakasz.De mi pontosan tudjuk, hogy az embernek nincs mindig ideje a gép előtt ülni, és mindent azonnal elolvasni. Így hát elindul az utószavazási időszak! Ez alatt még lehet…..
Kedves Olvasók!Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet.CÍM: Minden este, pontban hétkorCSAPAT: LázadóKULCS: néma hangokJOGOK: J. K. RowlingéiMŰFAJ: angstFIGYELMEZTETÉSEK: -KORHATÁR: 12TARTALOM: Scorpius nyara nem alakul túl fényesen, hála Luciusnak. És Lucius nyara sem alakul…..
kyraper 2012.12.17 09:20:48
Kedves Író!

*zokog* Ez valami hihetetlenül szép történet lett! *.* A kulcsfelhasználásod egészen elképesztő, tökéletes és egyben megható megoldás volt. Elszorult torokkal, a könnyeimet törölgetve írok most Neked, és csak az dübörög a fejemben, hogy köszönöm! Sajnálom, hogy eddig nem volt időm elolvasni a történeted, de tudom, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy megtettem. Mind a cselekmény, mind a szereplőid, mind a stílusod tökéletesen levett a lábamról, méltó lezárása lett a kihívásnak a történeted.

Mondanom sem kell, hogy gyönyörűen fogalmazol, a szereplőid éltek, a párbeszédek tökéletesek voltak, a cselekmény pedig mindent vitt. Különösen szerettem Luciust és Scorpot, remekül bántál velük, és hát Scorp is nagyszerűen bánt Luciusszal. Annyira meghatott a történet vége, nagyon-nagyon szépen zártad le a történetüket. Érdekes volt, hogy Scorp olyan kis finoman lázadt, mert mindig ott dübörgött benne azért, hogy ő egy Malfoy, tudta, hogy elvárják, ennek megfelelően viselkedjen, de örülök, hogy képes volt érvényesíteni az akaratát, megmutatni, hogy ő más. A finom kis lázadás alatt pedig azt értem, hogy nem volt nyers, nem ordított vagy használt csúnya szavakat, végig tisztelettudó maradt, és most úgy érzem, hogy minden Malfoy büszke lehet rá. Erős és karakteres személyt formáltál belőle, olyannak mutattad őt, amilyennek szeretem, ezért pedig rendkívül hálás vagyok Neked.

Egyszerűen nem volt olyan mozzanat ebben a történetben, ami megakasztott volna olvasás közben, ami ne tetszett volna. Tökéletes, szívfacsaró és nagyon szép történet a Tiéd, köszönöm szépen az élményt! Már találgatni sem merek, hogy ki lehetsz, de az biztos, hogy szeretnék még olvasni Tőled.  Még egyszer köszönöm ezt a csodát, és szívből gratulálok ehhez a művedhez! Sok sikert kívánok Neked!

Üdvözlettel:
Kyraper

Csapat: Igen
Kulcs: 5
Karakterek: 5
Cselekmény: 5
Tetszés: 5
Kedves Olvasók!Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet.CÍM: December 21-én történtCSAPAT: LázadásKULCS: a vesztes diadalaJOGOK: Rowling. Mindig Rowling. :-)MŰFAJ: komor, némi humorralFIGYELMEZTETÉS(EK): gyilkosság, OOC (mivel egy igazán karakterhű Luciusszal nehezen lenne…..
kyraper 2012.12.11 18:38:12
Kedves Író!

Nagyon szégyellem magam, de igen nehezen vettem rá magam, hogy elolvassam a műved, amióta felkerült, azóta kerülgetem. Bele-beleolvastam, de valahogy nem fogott meg. Most rávettem magam, és kellemesen csalódtam. Egyedül a kulcsot nem éreztem olyan tökéletesen a történetben, el is gondolkodtam azon, hogy én hogyan oldottam volna meg, és úgy érzem, nem volt túl könnyű dolgod a kulcsoddal.

Ami a leginkább tetszett, az Lucius karaktere volt. Bámulatosan jól hoztad őt, annak ellenére, hogy picit tényleg OOC lett. Mégis, valahogy úgy tűnt számomra, hogy ez a látszólagos sodródása az eseményekkel nem az igazi arca, hanem egy kis trükk. Kifelé mutatja csak, hogy nem igazán tudja, mit akar, mi is történik körülötte és miért, közben pedig teljesen tudatosan tette mindezt, csak el akarta hitetni mindenkivel, hogy ennyire... ostoba.(?) De lehet, hogy olyat képzelek a történeted mögé, ami nincs is ott. :D Igazán a többi karaktereddel sem volt gondom, mert bár nem szeretem James Pottert, mégis örültem, hogy szereplet ebben a történetben, ahogy Siriust is örömmel láttam. Szerintem velük is szépen bántál, tetszettek.

A cselekmény maga nem bűvölt el ennyire, de mégis megragadott, mert érdekes volt, hogy több szálon futott, és végül tényleg összeért a jelen és a múlt. Szívesen olvasnám még tovább, érdekelne, hogy lesz ezután? Érdekes gondolat, hogy Lucius áll a varázsvilág élére, őt követik majd… hmmm, megérne egy folytatást ez a vonal, nem?  Aminek még nagyon örültem, hogy nem csúfították helyesírási hibák a történeted, kár lett volna, ha ez elrontja ezt a mesterien felépített történetet. Igényes, szépen megírt, alaposan átgondolt munka, örülök, hogy végül elolvastam, kérlek, ne haragudj, hogy így megkésve tettem! 

Köszönöm az élményt, további sok sikert Neked!

Üdvözlettel:
Kyraper

Csapat: Igen
Kulcs: 4
Karakterek: 5
Cselekmény: 5
Tetszés: 5
Kedves Olvasók!Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet.CÍM: Örökké összetartozunkCSAPAT: HagyományKULCS: néma hangokJOGOK: Rowling néniéMŰFAJ: dráma, angst, romantikusFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, szereplő halála, OOC karakterekKORHATÁR: 16TARTALOM: Perselus Piton meghal. Hogy…..
kyraper 2012.12.11 07:57:10
Kedves Író!

Meglehetősen vegyes érzelmeim vannak a történeteddel kapcsolatban. Voltak mozzanatok, amik nagyon tetszettek, elbűvöltek, mint például a történet végén a kulcs megjelenése, de voltak olyan mozzanatok, amik kiakasztottak, például a síró Lucius meg a bétád bent felejtett megjegyzései vagy épp a számtalan elírásod, vesszőhibád.

Ha már a síró Luciust említettem, akkor megjegyezném, hogy semmi bajom vele, nálam belefér, hogy egy ilyen férfi, amilyen ő, egy ilyen helyzetben sírjon. De neked valahogy nem sikerült hihetően átadnod, ahogy az egész Pers/Luc szerelmet sem, túl negédes lett az egész, főleg, amikor már érettebb, felnőtt férfiak voltak.

A megfogalmazás néhol szép lett, néhol élvezetes, de voltak olyan mondatok, melyeknél erősen húztam a szám. Különösen Luc és Pers szájába sikerült olyan, hozzájuk egyáltalán nem illő szavakat adnod, ami egy kicsit kiakasztó volt, viszont a történet vége felé szépen belejöttél a karakterikbe, egyre inkább éreztem úgy, hogy igen, most végre ráéreztél mindkét férfi személyiségére. Külön szeretném kiemelni, hogy a kulcs megjelenése a végén borzongató volt, iszonyatosan tetszett, hogy a néma hangok mit jelképeztek. Ügyes vagy!

Köszönöm, hogy olvashattam a történeted, sok sikert kívánok a továbbiakban Neked!

Üdvözlettel:
Kyraper

Csapat: Igen
Kulcs: 5
Karakterek: 3
Cselekmény: 4
Tetszés: 5 (Először négyest akartam adni, de most átírtam, mert összességében végülis tetszett, igazán a kulcs volt az, amivel megnyertél magadnak. :) )
Kedves Olvasók!Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet.CÍM: KellékfeleségCSAPAT: LázadásKULCS: Fájdalmas gyönyörJOGOK: Minden jog J.K. Rowling-ot illett, én csak kölcsön vettem a szereplőit a magam, és mások szórakoztatására.MŰFAJ: dráma, romantika, sötétFIGYELMEZTETÉS…..
kyraper 2012.12.09 19:26:01
Kedves Író!

Látom, hogy megköszönted a bétádnak a munkáját. Kár volt. Rengeteg elgépelés, helytelen ragozás maradt a történetben, a random elhelyezett vesszőkről nem is beszélve. Az egész szöveg hemzsegett a hibáktól, ezek pedig rendkívül élvezhetetlenné tették az olvasást.

A karaktereiddel nagyon nem vagyok kibékülve, talán csak Lucius hasonlított önmagára, de Hermione halovány árnyéka volt csak önmagának. Örülök, hogy Draco végül nem tett eleget az apja kérésének, igaz, nem kicsit hatott furcsán a történet végén, hogy a menekülés helyett álltak egymás ölelő karjai között és hosszasan csókolóztak. Nem tudom, a történtek után én nem álldogáltam volna ilyen nyugodtan az ájult Lucius mellett. Maga a cselekmény is kicsit üres volt a számomra. Nem lett volna rossz az alapod, csak hosszabban kellett volna kifejtened, több időt kellett volna hagynod a szereplőidnek, hogy ilyen mértékben megváltozzanak az érzéseik egymás iránt. A kulcs sem volt igazán hangsúlyos, ott volt persze, de valahogy többet vártam volna.

Összességében nem volt rossz a történet, szerintem mindenképpen megérdemli, hogy átdolgozd, bővebben kifejtsd a cselekményt. Hagyj időt a karaktereidnek, engedd, hogy megismerjék egymást, mutasd be az utat, hogy miért is szerettek ilyen szenvedélyesen egymása, mert így nem tűnik az egész többnek puszta vágynál, az viszont hamar kihuny, és akkor mi lesz? Draco mégis leszúrja majd Hermionét? Erős kétségeim vannak a kettejük szerelmével és közös jövőjükkel kapcsolatban…

Köszönöm, hogy olvashattam a történeted, nálam kedvesebb, lágyabb szívű véleményezőket kívánok! További sok sikert!

Üdvözlettel:
Kyraper

Csapat: Igen
Kulcs: 3
Karakterek: 3
Cselekmény: 3
Tetszés: 3
Kedves Olvasók!Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet.CÍM: HűvösvölgyCSAPAT: HagyományKULCS: fájdalmas gyönyörJOGOK: Rowlingé.MŰFAJ: Angst, dráma, romantika, misztikus, groteszk, lélektanFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, erotikus tartalom, elvont kulcsfelhasználás, kissé ooc…..