Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bluesbrother

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abban semmi újdonság nincs, hogy a brit főváros rengeteg magyar otthonává vált az elmúlt években. Persze London drága is, az időjárás sem olyan, mint Magyarországon, az ételek is mások, és persze sok embernek az elején meg kell küzdeni az előrejutásért. A mai poszt egy…..
bluesbrother 2014.05.13 15:01:25
Egy átlag dolgozó idejön és persze hogy élvezi ha marad a hónap végén kajára sörre miután otthon 15-én már nem volt egy vasa sem. Egy farmer ára nem tétel. Hogy utánad dobnak egy jo mobilt és beszélgetsz korlátlanul az OK. Az első hónapokban sikerül egy pár dolog ami otthon honapok, talán évek munkája: egy laptop, egy TV, egynél több pár cipő, ruhak, hátizsák, hobbi, fenykepezogep. És akkor még minden szépnek tűnik. Ekkor még szereti Londont. Aztán eltelik egy év és rájön mire jut. Kéne még csak 300 font havonta és más lenne-gondolja. Aztán jönnek a kötcsög szabályok: TV license, min éves fizetés a bérleti díj 30 szorosa, aztán credit check, még a segged is nagyítóval vizsgálják hogy végre külön lakhass. De amilyen lelkesen hivogattak az ellenőrzéskor annyira tesznek majd rád mikor te hívod őket, mert penészes a fal. És eltelt 2 év, elcsigázottan jár dolgozni a kolléga az évi 20 nap szabival, marad havi 200 fontja de 2-3 havonta mindig van valami amire elmegy, neha repjegy is kell. Gyűjt 2-3 ezer fontot egy evben jo esetben. Aztan rajon az alberlet kidobott penz és marha sok is. Kene sajat, de az horror áron van, a 30,000 fontos beugrora kb 10 év alatt jonne össze hogy utána 25 évig törlesszen. Igaz nincs elegendo eves bevetele sem, hogy megengedjek neki, hogy eladosítsa magát. Megprobálkozik állást váltani, mert ugye mindenhez értünk mi magyarok. de ez itt igy nem megy. Nem jön össze semmi, marad a kulimunka és rájön, hogy nem olyan jó ez az ország mert nem tud lavirozni, nem tud ügyeskedni. És itt kezdődik a másik megsavanyodott tipus panasza: draga az alberlet, tele van bevandorloval a város, sokat ülsz a buszon és máris ez egy kötsög ország. Ezen a ponton ha van épp párezer fontja ugy van vele: van 2 millám hazamegyek, Hazamegy és fél év alatt elkopik mert otthon csak egymastol lopják a pénzt 25 éve, uj uzlet nincs igy par honap és aztán jon vissza és kezdődik minden előről.
Ugyanez az iskolával, az ovodával. Drága, megfizethetetlen, szabalyok vannak amik nem tetszenek. Egyből fontos lesz József Attila, otthonról még a nyugati iskolat akarta a gyerekének, aztán mikor elbukik mert nem tudja fenntartani, fizetni, rögtön azzal magyarazza az övé mellett ne üljön pakisztáni diák.
És ez az amit a magyarok nehezen viselnek el. Rossz szocialista beidegződés!
Azt hogy a tudásod, tehetséged, végzettséged alapján osztják a lapokat. Egy itteni köműves a munkás "teraszházban" lakik, van egy VW passatja es elmegy évente 2x nyaralni, megissza a sörét a hétvégén de soha nem lesz belole Mészáros Lőrinc. Mert nem vágyik rá. Ő kőműves. Bentley-t akarsz, 5 hálós házat? Semmi gond! Ügyvéd, orvos, mérnök, könyvelő, diplomás hozzáértő, stb az igen, a többi a sorvégére! Tessenek már megérteni ez nem a szocializmus ahol mindenki egyenlő! De a lehetősége mindenkinek megvan! VÁLLALKOZZON! Tök egyszerű! Nyisson bármit és keressen többezret. Utána megint imádni fogja.
Az aki idejön és 50 forintost dobál a parkoló automatába mert az elfogadja annak itt hosszútávon nincs jövője.
Érthető a sokk mikor valaki rájön nem tanultam, nem erdekelt semmi, itt nem vihetem semmire. Luzer vagyok ennyi. Lehet a babiszitter 1000 fontja otthon jol hangzik 360ezernek semmi munkaval de itt ennyi es nem tobb a karrier, ez ennyi lesz 15 ev mulva is. ebbol pedig nem lesz nagy ház és még csak szép élet sem.
Ezt a kaoszt kene előszőr a fejekben rendbe tenni. Emlékszem 10 éve mikor egy bútorboltban kezdtem dolgozni Londonban. Hogy élvezték az otthoniak kérdezni hogy: na még nem lettél főnök? Itt is lehet - mondtak otthon 2007-ben - svájci frankhitel apam! Aztan egyre jobban elcsendesedtek, nem kerdeztek, évek múlva csak ültünk a kanapén kussban: ők nem panaszkodtak mert égő lett volna, arra meg nem voltak kivancsiak hogy havi 20 fontbol hogyan beszelsz korlatlanul egy uj iPhonnal. Így maradt a csönd. És ha valaki nem beszél nyelvet, ha nincs végzettsége, ha nem akarja felvállalni a kezdeti nehézségeket mert egyszerűbb átballagni az anyjához vasarnap húslevest enni az fikázza Londont kifigást keresve hogy miert nem megy, mert budos es koszos.Isteniti a csalad szentseget! Hogy milyen fontosak a nagyszülők! Aki megteheti az meg csendben elhúz és dolgozik és aztán gyarapodik. Persze, nagyon rossz itt, mert ebben az orszagban le kell dolgozni a munkaidot! Nem lehet kiugrani elintezni ezt-azt munkaidoben mert a ipari parkbol ki sem jutsz 30 perc alatt. Itt nincs ebédjegy meg ételhordó, itt nincs Terike a hivatalban akivel össze lehet kacsintani hogy elintézze amit kell. Itt sorbanállás van! Várakozás! Nincsenek kiskapuk. Itt teljesiteni kell, dolgozni, hajtani és meglesz az eredménye! Ja hogy ehhez nem 2 nap hanem egy élet kell? Hat bocsánat, errefelé a hanyatló nyugaton ez van, itt nem tudunk olyan életet biztositani, mint a jobban teljesitő Magyarorszagon!
Gyorsan bejárta a világhálót az a néhány kép, amelyeken Lázár János pózol, illetve mulat néhány arisztokrata, újgazdag, illetve csaknem ezer lelőtt fácán társaságában. Az esemény egy vadászat volt, a képeket a Facebookra kiposztoló egyik résztvevő szerint Lázár János…..
Határátkelő Megéri hazajönni? 2012.12.12 06:03:58
Segítséget kért a mai írás szerzője, a cím el is árulja, miben. Mielőtt azonban beállítottság, politikai nézetek, vagy bármilyen más indíttatás miatt rávágnátok az igent vagy a nemet, olvassátok el a posztot – utána jöhetnek a tanácsok! „Ebben a levélben nem az…..
bluesbrother 2012.12.12 15:23:44
@spacecake: eloszor is allitsd be a magyar billentyuzetet, utana egyel meg par sutit es gondold at ujra mekkora baromsagokat irsz!

Mi az, hogy beleul a tutiba aki kimegy kulfoldre?
Ezzel nyugtatjatok magatokat 5 palinka utan? Ezzel csak a tajekozatlansagot orbitalis mereterol tanuskodsz. Menj el nemetorszagba, angliaba, amerkiaba es uljel bele a tutiba!

De pontosan azert nem mesz, mert ott nem tudsz rafkozni ami otthon annyira tetszik. Nincs am kiskapu, anyuci apuci pici fiat nem teszik be zsiros allasba szartsemero tudassal. Itt nincs seggnyalos egszitencia. Ha meglenne a lehetoseged - ertsd tehetseg - mar reg elmentel volna. De neked magadfajta lepcsohazi raketagyartonak marad siska finuccsi meg a panel rap. Orbanisztanban pont az ilyen telepi csovesekre van szukseg. Csak az a magyar aki itthon van, a tobbi ne ugasson bele... bruhaha. Hat elj a nihilben, a csatornaszagban, a lerohadt infrastrukturaban, a kutyaszarban, a treben. Tanuljad Hoffmann elvtarso nemzeti alaptantervet, adozzal 50% felett nem azert hogy utana valamit is visszakapjal belole hanem hogy stadion legyen a faluban! Hogy aszfalt vezessen a kepviselo hazaig. Hogy ugy hazudjanak neked ahogy pillanatnyi erdekuk kivanja. Addig en itt eldolgozgatok olyan cegeknel amik mar akkor adoztak amikor otthon Petofi meg verset irt. Megtanulom toluk hogyan kell uzleti alapon milliardos ( oh pardon dollar nem yuan vagy zlotyi ) ceget letrehozni de nem ugy hogy nyerek ket palyazaton ami ram volt szabva. Elleszek itt szerenyen abbol a heti par ezerbol, ahol lehet elore tervezni es nem futyihuszarok hajnali modosito inditvanyai dontik el a jovom. A gyerekem kulturkornyezetben tanul nem omladozo vakolatu falak kozott ahol nincs futes. Es majd ha eljon az ido, amikor a valtozasban nem erdekelt cernazoknis partitkarok elukon a kollegiumi triumviratussal kikopnak es ertekelik a tudast tapasztalatot nem pedig idiota bologato hulyere van szukseg akkor majd meglatjuk.