Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tuzko

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szociális helyzetek általában komplexek, és ha jól akarom csinálni (márpedig jól akarom), akkor keményen megdolgoztatják az agyamat. Nemcsak azt kell figyelnem, amit a másik ember mond, hanem figyelem a szemét, arcát, testbeszédét is. Próbálom kitalálni, hogy mi jár a fejében,…..
Én már rengeteg variációt kipróbáltam a tökéletes paplan és kezeslábas megtalálására, mégis mindig arra jutottam, hogy egy hálózsákkal nem lehet hibázni! Hogy miért? ...biztosan nem fog kitakarózni és megfázni a kislányom, sőt még azon sem kell aggódnom, hogy magára…..
tuzko 2014.01.08 21:03:14
Csalásról és átverésről beszélnek azok a befektetők, akik esetenként több millió forintot invesztáltak aranyba. Egyelőre se a beígért aranyhoz, se pedig a befektetett pénzükhöz nem jutnak hozzá. Marad a  tiltakozás, pereskedés és a keserű tanulság, hogy talán…..
tuzko 2013.07.09 09:50:28
@kovi1970: Mit akarsz még az államtól? A magánnyugdíjunkat már megvédték. Meg óvnak attól is, hogy túl sokat dohányozzunk.
– C-vitamint szeretnék, ezer milligrammost.– Húsz darab, 1480 forint.– Ha másképp mondom, van olcsóbb?– Próbáljuk meg – mondja, és gúnyosan röhög.– Aszkorbinsav?–150 forint 10 gramm, egy késhegynyi lehet az ezer milligramm – jön a válasz. A fenti párbeszédet…..
Isten állítólag még csak-csak megismerhető, de a mosógépek titkai kifürkészhetetlenek. Ezzel a mély igazsággal ma ismét szembesültem, és nem mellesleg három pszichológiai jelenséget is megfigyelhettem önnön viselkedésemben. Ezeket szeretném most megosztani. Él-e a…..
A jólét és luxus gyakorlatilag megmérgezi az egészségünket. A mai világban nagyon könnyű mértéktelenül egészségtelen ételeket fogyasztani a nap 24 órájában, és ugyanakkor nagyon nehéz minőségi és mértékletes táplálkozást folytatni. De a nehéz nem jelenti azt, hogy…..
Pásztor Tibor Vallomás 2012.11.27 10:19:24
Ezennel hivatalosan bejelentem azt az amúgy sem titkolt tényt, hogy nem csak zsidó vagyok, hanem izraeli állampolgár is. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennék magyar hazafi, hogy ne lenne fontos számomra a magyar kultúra, a nyelv, mint ahogy fontosak számomra Torockó vagy Énlaka…..
  Csaknem hat évvel ezelőtti írtam egy másfél oldalas szösszenetet, amely ezt a – némiképp önironikus – címet viselte: Pszichológiai esettanulmányok. Az írás bevezető mondata a következő volt: „Két pszichológiai tézist szeretnék demonstrálni, egy-egy…..
tuzko 2012.11.26 11:15:47
A cikk első részében végigkövettük azt a folyamatot, amelynek során Lajosból – egy teljesen átlagos, hétköznapi, jóravaló emberből – antiszemita lett. Itt az ideje, hogy választ adjunk, mi is ment végbe Lajosban e folyamat során. Az egyszavas válasz egy pszichológiai…..
tuzko 2012.11.23 15:31:57
Még ennyi hozzászólást! Látszik, hogy megmozgatta a téma az embereket.
Hogy hívjuk azt a 18 éves átlagos fiút, aki azért nem akar egy lánnyal (aki szemmel láthatóan oda van érte) kezdeni, mert annak dávid csillag van a nyakában? (kb 10 évvel később közölte, hogy ez volt a gond annak idején, semmi más) . Egyesek szerint ebben az országban nincsenek antiszemiták. Álom-álom... szép is lenne. Egyetlen ország van a földön, ahol nincsenek antiszemiták, de kedves hamaszos, iráni és egyéb barátaink ezt is szeretnék eltörölni a föld színéről.
Egy érdekes cikk a sok itteni arab-barátnak:
emiksz.blog.hu/2012/11/22/free_palesztina

Sokakat meglep, ha azt mondom, hogy Izraelben is sok helyen békében élnek és dolgoznak együtt az arabok és a zsidók? De sajnos mindenhol vannak szélsőségesek, aki szeretnék a dolgokat szétrombolni. Az emberek már csak ilyenek. Nem a zsidók, nem az arabok, hanem egyes emberek. Biztos van 1-2 ember (esetleg rabbi) aki azt mondta, hogy szabad gyereket gyilkolni. De ezt ne adjuk már úgy elő. hogy a zsidók szerint szabad gyereket gyilkolni!!! (sőt, még vért sem szoktunk inni pészachkor.) Viszont az arabok a saját gyerekeiket küldik bombával felszerelkezve az izraeli határátkelőkhöz! Arab nők mennek buszokat robbantani. A saját népüket végzik ki aljas, kegyetlen módon - ld a linkelt cikket! Vajon szabad gyereket gyilkolni, ha az a gyerek épp fel akar szállni egy városi buszra, amin a családoddal utazol, hogy azt felrobbantsa?
tuzko 2012.11.23 15:35:18
@gigacherry: "Azzal, remélem, egyetértesz, hogy a többség mindig egy vagy több kissebség terrorja alatt él, akik meghatározzák az érvényes "kánont" (mit illik vagy nem illik mondani, gondolni...) "

Én nem értek ezzel egyet."

én egyet értek, amennyiben a kisebbséget Orbán Viktor és bagázsának hívjuk per pillanat. Mindig egy törpe kisebbség (akiket sajnos a magyarok juttatnak be a parlamentbe) határozza meg, hogyan élünk. Vagy te nem erre gondoltál?
A Telegraph tavasszal írta meg: Izrael állítólag megkapja a vadonatúj amerikai bunkerrobbantó bombát, ha még a következő évig ad időt Iránnak a meghátrálásra és az atomprogram nyilvánossá tételére. Amerikai elnökválasztási szempontból már jövőre van. Az új egyiptomi kormány még annyira sem törődik…..
tuzko 2012.11.22 23:50:50
Ha az arabok abbahagyják a bombázást, vége lesz a háborúnak, ha Izrael hagyja abba, vége lesz Izraelnek. (nem saját, de már nem tudom, ki mondta), mindenesetre érdemes rajta elgondolkozni. És nagyon igaz. Mint ahogy az is, hogy igen, halnak meg civilek Gázában. Nem utolsósorban a Hamasznak köszönhetően. hogy oda telepítik a harci állásaikat és a civileket használják élőpajzsnak. Milyen nép az, aki a gyerekeket, nőket küldi robbantani? Ezek saját magukat is gyilkolják! Kivégzik az állítólagos izrael-barát "tesóikat" is. És nem, nem megelőzésképpen végezték ki a Hamasz - vezért és nem akkor kezdődtek a nagyszabású rakétázások. Hanem már kb 3 nappal előtte. Erre válaszképp végezték ki a vezért. De már 12 éve folyamatosan hullanak a rakéták Izraelre (kb 10.000 eddig) , csak mostanáig nem érték el a nagyobb városokat, "csak" a határmenti településeket. De ott is élnek emberek. Hahó! Izrael szeretne végre békében élni. Basszus, 6 millió zsidó él abban a kicsi országban. Hány milliárd arab él ott? Miért nem fogadják be palesztin testvéreiket? Vajon miért? Mert ez nekik pont így jó, ahogy van. Lehet lázadozni, hőzöngeni, eltörölni a zsidó államot. 6 millió zsidó Izraelben és kb 6 millió azon kívül. Szeretném megtudni, miért félnek a habzószájú antiszemiták annyira ettől a valljuk be elég kisszámú néptől. Akik mást se szeretnének, csak hogy hagyják őket békében élni végre.
eddmagad Nem vagyok vegán! 2012.10.31 08:33:51
Hát akkor mi? Legpontosabban úgy mondanám, hogy teljes értékű, növényi táplálkozást követek, és eközött illetve a veganizmus között gyakran nagyon nagy különbség van. Bárki megkérdezi egy társaságban, miért nem eszek a sült csirkéből vagy a tejszínes sütiből, nem azt…..
Előre szólok: e kétrészes cikk nem a zsidóságról szól, nem az antiszemitizmusról, még csak nem is a politikáról. Egy olyan pszichológiai jelenségről szól, amelyben kivétel nélkül mindannyian érintettek vagyunk. Hiszen a pszichés működésünk olyan, mint a testünk: egyedi és…..